-
Lepinje?
Nisam uspjela naći temu, pa je otvaram. Jel radite lepinje?
Mi to od ljeta vrlo često umjesto kruha jedemo za doručak. Super su mi. Radim ih sa raženim i crnim brašnom, ponekad s integralnim. Tople su, a nisu masne jer se u crno brašno ne lovi masnoća. stavim ih na salvetu da se višak masnoće upije.
Mljac.
-
-
Dobro, ti mljackas, a kako da mi mljackamo ako nisi stavila recept?
-
Pa da, malo sam sebična...
30-40 dkg brašna ( pomješam crno i raženo)
1 jaje (ja stavim i bez)
3 dl mlijeka (može i voda)
1 germa (svježa, može i suhi kvas)
sol
Umjesite, pustite da se digne ( čak i često ne pustim, jer se na ulju napuhnu), kad se digne zamjesim, ne tvrdo. Da se može razvaljati.
I narežem na komade 7 x 7 (Točno, mjerim s ravnalom) pa na vruće ulje i kad požute, porumene ili već kad dobiju boju, gotovo.
na tu malu količinu brašna izađe oko 20 lepinja. Kad ih razvaljam ostavim ih 5 mm debele jer su ukusnije.
Gotovo za pola sata, bez dizanja, do serviranja na stol.
Jedno sam jutro ustala i MM i Mii odnjela u krevet dok su gledali Teletubiese. Koje veselje!
Dobar tek!
-
Ovo s ravnalo m je šala, naravno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma