Imate li neku preporuku za djecu, u ljekarnama mi preporučuju "Plivasept blue", ali vidim da im alkohola, jel to OK?
Imate li neku preporuku za djecu, u ljekarnama mi preporučuju "Plivasept blue", ali vidim da im alkohola, jel to OK?
Možda da rađe uzmeš pjenušavi
http://www.pliva-sept.com.hr/pjenusavi.htm
A jel ja smijem biti offtopičar pa pitati zašto bi djetetu dezinficirala ruke? Koji je smisao, cilj?![]()
ninči, a što misliš ?![]()
"Pranje ili dezinfekcija ruku će zaštititi druge osobe od Vaših mikroorganizama. Pogotovo je važno temeljito prati ruke sapunom i vodom nakon kihanja i kašljanja. Dezinfekcijska sredstva za ruke na bazi alkohola smanjuju količinu virusa na kontaminiranim (zagađenim, uprljanim) rukama, ali pranje sapunom i vodom je djelotvornije. "
znam ja za to i vjerujem ja u sapun i vodu, ali provjeravam ima li ipak neka redudancija, evo zašto sam mislila:
"HIGIJENSKA DEZINFEKCIJA RUKU
Označava utrljavanje otopine dezinficijensa u kožu ruku bez uporabe vode prije ili tijekom postupka, a ima mikrobicidno djelovanje na tranzitornu bakterijsku floru. Za utrljavanje se obično rabi alkohol 70% ili alkoholne otopine dezinfekcijskih sredstava, tako da se oko 5 ml otopine utrlja u suhe ruke, te se pusti da se osuši na zraku.
Dezinficijensi za ruke su učinkovita, korisna sredstva, ukoliko želimo maksimalno smanjiti mogućnost prijenosa uzročnika zaraznih bolesti kontaktom preko ruku."
Uzela sam neki dan Plivasept blue za situacije kad nam stvarno sapun i voda nisu dostupni (znači za klince ne svaki dan i ne pet puta dnevno).. Npr. kad se na folkloru drže za ruku sa klinkom koja liže prste 45 minuta a iz nosa joj cure zelene šmrkljea mi iza toga baš idemo na sladoled
) Malo je nezgodan jer je skroz tekuć, ali fakat imaš osjećaj da su ti ruke čiste... nisu onako mljecave kao poslije mokrih maramica.
Zaboravila sam da je vrijeme sad viroza, gripa i sličnoMeni ni zbog takvih stvari nije palo na pamet dezinficirati ruke
A i zasad, hvala Bogu, nitko od nas ne kiše i ne kašlje :D
Kakvo je pakiranje?mio-mao prvotno napisa
Jel praktično za nošenje u torbi?
Dobili smo preporuku češćeg pranja ruku u školi (a u školi nema sapuna).
Mi u situacijama gdje nismo u mogućnosti oprati ruke sapunom uvijek koristimo EXODOR
koji funkcionira kao pliva sept blue samo je u gelastom obliku i manjoj bočici pa mi je iz tog razloga praktičniji.
Kupuje se isto u apotekama.
Moj sin to ima.Kupaonu im uređuju i nema vode od početka školske godine.Matilda prvotno napisa
Ima u drugoj zgradi.
Zgodno je pakiranje od 200ml na navoj,on ju nosi u torbi.
A mokre maramice? Moji dečki nose u školu, ali ne za ruke (ima vode i sapuna) nego za poštovani dio tijela na kojem se sjedi...![]()
ima u DM-u tekućina za dezinfekciju, gel bolje rečeno, niije neka cijena a zgodno je za u torbi.Mislim da je cca 15 kn (ja sam to imala kad je N. puzala i svašta dirala), a sad imam za sebe kad sam na terenu i nije mi voda dostupna.
ne znam naziv, a trenutno mi to nije u torbi, ima bezbojna i limun , strani je naziv, mala bočica sa plavim čepom.
čini mi se da i u Lidlu ima gel za dezinfekciju u sličnom pakiranju, to provjerim uskoro kad krenem po doručak pa javim![]()
evo bila sam u lidlu, duo pack 14,98 (nemojte me držati za riječ za ove lipe)mala su pakiranja, prozirne bočice, dvije spojene (stoji kod tekućih sapuna).
Zvala sam epid. službu kažu da nema potrebe za d. s kod djece, da je dovoljno dugo i često pranje ruku. U principu treba paziti da diraju oci, usta... sluznice
"plivasept blue" za suho pranje je 25kn 200ml
ali po linku mi se čini najbolji "plivasept losion" za djecu kojeg nigdje nisam našla.
Hand Sanitizerpaid prvotno napisa
Gel za dezinfekciju ruku
14,90 kn, bočica od 75 ml, pogodna za torbe i džepove.
Lijepo miriše po limunu.
Tražim plivasept losion, ako netko negdje vidi nek dojavi,please
http://www.pliva-sept.com.hr/losion.htm
Tražila danas U DM-u pa ga nisam našla. A vjerovali mi ili ne jedna ženska na cijeli DM i još k tome radi na blagajni, nisam je mogla pitati jer je imala redinu posred cijelog dućana.apricot prvotno napisa
Gdje to stoji?
to bi inače trebalo stajati kod tekućih sapuna, međutim ja sam već odavno tražila gel za dezinfekciju u DM-u i nisam ništa našla.
Jeste li to nedavno kupovale, vi koje ste kupovale?
Pregledala sam cijeli red sa sapunima. Nema.
Obzirom da se ja pripremam za pandemiju već mjesecimagel za dezinfekciju sam tražila po cijelom gradu još u ljeto i ništa nisam našla, osim nekih ostataka u Konzumu. Možda se sad pojavio u DM-u, ne znam, nisam već neko vrijeme gledala.
a ja sam čula/vidjela (ne znam gdje, pijem ginko 8) ) da to iz DM-a nije dovoljno dobro sredstvo za dezinfekciju, pa provjerite
Vrlo vjerojatno, mora imati veći postotak alkohola.
Uzela sam neku bocu plivasepta blue 1/2 litre mislim ili 0,7 za 35 kn, pa pretočila u manju bočicu za u torbu, a tu veliku bocu tako dobro sakrila da je se klinci slučajno ne dočepaju, da sad pojma nemam gdje je![]()
pa ne mogu provjeriti točnu zapreminu
ja kupila jučer, u dm-u u Travnom. dijete se naprosto zaljubilo u to i stalno kapa i trlja![]()
potrošit će danas u školi do podneva.
(stoji pored tekućih sapuna. ali su slova toliko sitna da nema šanse da pročitam što odozada piše, tako da mi je prodavačica morala čitati ima li kakvo upozorenje za djecu: nema).
Mislim da sam negdje čitala da mora biti preko 60%.Mima prvotno napisa
dala sam i MM flašicu. ide po sastancima, puno ljudi, rukovanje, ...
Otkad je ova gripa zavladala, upadaju mi u oči ljudi koji se rukuju, ljube, grizu nokte, kopaju nos... ili ližu prste od čokolade kao Matildin avatar....
Jesu li prije i poslije oprali rukice???![]()
I M isto. Kako nismo našli ovaj u DM-u, imamo Exodor gel za suho pranje ruku. I sad joj je fora stalno čistiti ruke.apricot prvotno napisa
![]()
Našla sam neki recept za domaći dezinficijens za ruke:
100 ml vode ili alkohola
10 kapi eterično ulje čajevac
10 kapi eterično ulje limun
Mješavinu stavite u staklenu bocu sa sprej pumpicom. Dobro promućkajte prije svakog raspršivanja jer se eterična ulja ne tope u vodi.
Oprez: eterično ulje limuna je fototoksično, pa se nemojte izlagati direktnom suncu ili solariju nakon nanošenja.
Drugi način je da jednostavno koristite hidrolat čajevca, koji je odličan antiseptik. Za jednostavno korištenje samo pričvrstite sprej pupicu na originalnu bocu.
Za korištenje kod kuće, možete sami napraviti antibakterijski sapun na slijedeći način:
Za odrasle:
100 ml tekućeg sapuna
60 kapi eteričnog ulja čajevca
Za djecu:
100 ml tekućeg sapuna
10 kapi eteričnog ulja čajevac
10 kapi eteričnog ulja limuna
Eterična ulja dobro izmiješajte u tekućem sapunu.
http://www.etericnaulja.net
Meni su prije jedno mjesec dana rekli u DM-u da nemaju više tih dezinficijensa za ruke :?
Zapravo su mi super te male bočice.
Danas sam bila u Lidlu i reki su mi da su sve prodali još prošli tjedan (Škorpikova)
Zakaj ja o nemrem nigdje naći![]()
Poštovana
Zahvaljujem na Vašem upitu.
Zajedno s kolegicama iz odjela koji se bavi dezinfekciju sastavili smo odgovor:
Vezano za higijenu ruku kod djece preporučujemo Plivasept losion za pranje ruku. Više podatka o proizvodu možete naći na sljedećoj adresi
http://www.pliva-sept.com.hr/losion.htm
Samo za osoblje preporučujemo dodatno utrljavanje alkoholnog antiseptika -Plivasept lucid ili Plivasept blue.
Za dezinfekciju površina: Asepsol eko ili Plivasept tinktura u boci s raspršivačem isključivo na čistim radnim površinama osoblja- to je alkoholni dezinficijens sa klorheksidinom pa je ponovno potreban oprez pri primjeni obzirom da se koristi u blizini djece.
http://www.pliva-sept.com.hr/eko.htm
http://www.pliva-sept.com.hr/tinktura.htm
Slobodno se javite ako ćete imati kakvih dodatnih pitanja.
Srdačan pozdrav
dr. Ivana Klinar
glavna urednica
PLIVAmed.net portala
PLIVA HRVATSKA d.o.o.
Medicinski poslovi
Prilaz baruna Filipovića 25, Zagreb
Tel. 01 372 4558
mob. 098499925
To: pminfo@plivamed.net
Subject: Pitanja_plivasept blue kod djece
Dobar dan,
1. Da li i koje sredstvo preporučujete za dezinficiranje ruku djeci s obzirom na širenje H1N1?
Naime, u nekoliko ljekarni nisam našla Plivasept losion, niti baš znaju za njega i prodaju Plivasept blue i za djecu. Osim toga opskrbljeni su i pjenušavim.
Da li se "blue" smije primjenivati na djeci vrtićke dobi (4-6god), ako da, kako se točno primjenjuje i da li postoji neka opasnost od sredstva nakon što se blue osuši na koži za 20-30 sek npr. od diranja očiju/sluznica?
Treba li možda primjeniti neke preparate za njegu kože poslije?
Da li postoje neke kontraindikacije za primjenu?
Molim Vas detaljna uputstva/komentare za primjenu kod djece.
Vaš odgovor će biti distribuiran na roditelje i osobe koje rade s djecom.
2. Koje sredstvo preporučujete za dezinficiranje radnog prostora, laptopa .?
Hvala i pozdrav,
Što se plivasept losiona tiče...koristi se za HIGIJENSKO PRANJE
To vam je blagi tekući sapun u kojem se djeca mogu i kupati,prati kosu i sl.
Hoću reći da ga je potrebno isprati vodom,tako da nije praktičan.
Kod kuće ruke možeš oprati i običnim sapunom.Ne radi se,dakle o dezinficijensu![]()
A jesam ga spetljala![]()
kod nas u Dm-u ima tih za dezinfekciju (mala bočica, plosnata s plavim čepom, tekućina žuta-limun)
U lidlu imate sredsto za pranje ruku -antibakterijsko, bez sapuna Cien naziv, plava bočica s pumpicom 500 ml 13,99 kn. MM se oduševio mirisom i rekao da od sad više ne kupujem tekući sapun nego to![]()
ja prvo operem ruke.. pa pliva septom dezimficiram pa i asepsoletama obrišem i svoje i njezine ruke a i igračke.. pošto sve trpa u usta :/kate prvotno napisa
Nekako držim da su "rasadnici" boleština oni autići za ljuljanje koji rade na principu 2 kune, kao i oni autići - košare u supermarketima. Njih nitko nikad nije oprao i nakon njih odemo u WC (u marketu) i operemo ruke.
Zadnji put sam djelatnici dućana skrenila pažnju da kaže čistaćici da opere taj autić jer su naslage već prst debele - mikroskop suvišan.
Ustanove u kojima borave djeca (vrtići, škole) trebali bi ovih dana bit opskrbljeni dodatno svim gore navedenim sredstvima, a učiteljice bi mogle slat u WC dvoje po dvoje na pranje ruku jednom tijekom nastave.
Ako ništa kao odgojnu mjeru u održavanju higijene...
ivana crnogorac prvotno napisa
patriša prvotno napisa
Tashunica prvotno napisa
Sapun i voda nisu dovoljno - ostane ti 50% bakterija, a vlažne ruke samo još dodatno zaljepe nove viruse i bakterije. Plivasept je obavezna stvar u boljnicama gdje ga liječnici koriste nakon pranja ruku za 100% dezinfekciju i čistoću.
Ja ga koristim doma jer sam tako odrasla - tata mi je bio liječnik - i on je to redovito koristio jer je stalno bio u kontaktu s bolesnima a nije htio nama, doma donositi sve moguće bolesti s kojima se tokom dana susretao
Bolnica i kuća su dva potpuno različita okoliša.Nije baš neka paralela mješati obične kućne mikrorganizme sa bolničkim,iz više razloga...ivana crnogorac prvotno napisa
možda sam ja obična šporkulja, ali meni je ovo previše.ivana crnogorac prvotno napisa
kod nas isključivo sapun i topla voda.
Pogrešna informacija- ovo za 50%.ivana crnogorac prvotno napisa
Pravilnim pranjem ruku običnim sapunom i vodom uklanja se oko 99% mikroorganizama.
U pravilno pranje spada da se ruke osuše prije nego se počne dirati nešto okolo.
Postoji opravdana sumnja da osoba koja nije u stanju naučiti izvesti pravilno higijensko pranje ruku, nije ni u stanju naučiti pravilno utrljavanje akoholnog dezinficijensa.
Za one koje interesira kako pravilno oprati ruke stavljam prvi link na kojem naiđoh lijepi opis ( http://www.hcjz.hr/clanak.php?id=13575&rnd=).
Higijenu ruku treba prilagoditi uvjetima.
Ja recimo u bolnici perem po potrebi kirurški ili higijenski, nekad samo utrljavam alkoholni jer ne stižem prati.
Doma perem po potrebi higijenski.
A u planini naprimjer, gdje nema ljudske nečistoće koja je dokazano najopasnija, perem samo tu i tamo![]()
ja mislim da su običan sapun i voda dovoljni za higijenu ruku doma
kad sam vani imam onaj antibakterijski gel koji utrljam kad idem dojiti malog. gel kupila na sajmu beba. ne znam sad kako se zove
uglavnom hr proizvodnja![]()