Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dohrana djeteta s AD-om

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Dohrana djeteta s AD-om

Moja će L. za koji dan imati 9 mjeseci i sisanje joj je još uvijek glavni izvor hrane (nemam ništa protiv toga ali se bojim povratka na posao bez prethodno ustaljene dohrane tijekom dana).

Dohrana nam "šteka" od samog početka, ne zato što ona ne bi htjela, nego zato što reagira crvenilom na svaku drugu namirnicu. Čak i namirnice koje smo prethodno savladali, ako nisu iz provjerenog bio uzgoja, izazivaju manje ili veće probleme...

Drugi problem je i nepodnošenje voća - za sada nismo uspjeli uvesti niti jedno! Primjerice: na bananu reagira jakim crvenilom oko usta u roku od 3-5 minuta; na jabuku reagira osipom unutar 24 sata po vratu , poprsju i gornjem dijelu leđa; od kruške povraća, od šljive se zacrveni po cijelom tijelu..... Napominjem da je svo ponuđeno voće bilo provjereno (osim banane); nedavno sam u BIO&Bio pitala postoje li banane iz bio uzgoja - kažu da navodno postoje ali ih nemaju....

E sad, nije isključeno da kod nje još štošta utječe na AD - definitivno znam da reagira na kućnu prašinu - pa smo izbacili tepihe, tapecirani namještaj... nemamo kućne ljubimce...

Kako se vi snalazite, gdje kupujete namirnice, kako ih pripremate ....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bok, Iva!!! Nažalost nemam odgovor, ali htjedoh pozdraviti naše drage cimerice!!!!

V & E

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja T, na sreću, ne reagira tako jako i ne na mnogo namirnica - samo jabuke te jagode i mlijeko (ako ih ja pojedem/popijem). Srećom imamo i domaće hrane, mada je u ovo doba godine strašno teško složiti neki prihvatljivi jelovnik tako da hrana istodobno bude domaća, svježa (nešto sam hrane ipak smrznula ljetos), raznovrsna, bogata željezom (anemična je). No, AD joj se svakako pojača kad je u pitanju namirnica ne-domaćeg porijekla.
    Jesi li razmišljala o testiranju pa da bar znaš jel stvar u namirnici ili porijeklu?
    Mi ono što nam fali kupimo u bio&bio, DM-u, nešto kod Severa a sad razmišljam o nabavci iz Rajskih vrtova...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Imas susene fetice banane u BioBio ili DM-u, ne znam vise. Trebale bi biti iz provjerenog uzgoja... Ja ih usitnim u muzaru.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Imas susene fetice banane u BioBio ili DM-u, ne znam vise. Trebale bi biti iz provjerenog uzgoja... Ja ih usitnim u muzaru.
    Probala; na žalost, reakcija je bila ista kao i sa onim iz nekontroliranog uzgoja. Opustošila sam policu sušenog voća u Bio&Bio s nadom da će barem nešto prihvatiti i na kraju sam sve ja smazala Jedino, ali doista jedino voće koja ona danas uopće hoće progutati je šipak (nar).

U međuvremenu smo bili na alergološkom testiranju - prick test pokazao alergiju na jaja i kravlje mlijeko (iako mi je dermatologica tvrdila da to što ja jedem mlijeko i jaja njoj ne može štetiti). Rezultate testova iz krvi na specifične potencijalne alergene ćemo dobiti početkom siječnja - valjda ćemo tada biti malkicu pametniji.....

E da, neke mame iz susjedstva su nam preporučile "stričeka" na placu ....povrće je super i nismo do sad imali reakcija na njega :D

grom, i mi smo u klubu anemičnih uz dodatnu muku - ona odbija sve što je slatko! pa svakodnevno vodimo ratove dok ne uzme sirup (jučer sam nabavila kapi misleći da će biti bolje....ali...mućak...) :/

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    ..... a sad razmišljam o nabavci iz Rajskih vrtova...
    Hvala ti za info, nisam znala za ovu opciju.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    ona odbija sve što je slatko! pa svakodnevno vodimo ratove dok ne uzme sirup (jučer sam nabavila kapi misleći da će biti bolje....ali...mućak...) :/
    Ista stvar (ja mislila da je moje dijete jedino ). Mene spašava to što ferrum lek ide u kombinaciji s C vitaminom pa ona proguta prvu špricu u iščekivanju one kisele (tu joj dam u ruku i ona pije sama :shock: ).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kako ti misliš dsaljes njom kad navrši godinu dana ( mislim čuvanje i posebno hranjenje, možda bi ti bila dobra opcija pa probaš predati papire za njegu ili skraćeno radno vrijeme radi njene prehrane , a i da nastaviš s dojenjem. Moja je na svašta reagirala, a najviše kad bi ja pojela dvije kapi mlijeka , tak da ona priča o pedijatrici , kod nas baš i nije palila. Sušeno voće u takvoj ranoj dobi ona nije jela, a i ni agrume ( to ne jede ni sad ( a ima skoro četiri godine)), nar tek s dvije godine i mandarine, isto je zimsko djete. Nije alergična na prašinu i grinje ( bar ne za sad ) , a s cca 3 godine je počela reagirati na peludi, tak da je sad mješanja.

U svezi njege ili SRV imaš puno na http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

a u svezi AD na http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19414

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    a kako ti misliš dsaljes njom kad navrši godinu dana ( mislim čuvanje i posebno hranjenje, možda bi ti bila dobra opcija pa probaš predati papire za njegu ili skraćeno radno vrijeme radi njene prehrane , a i da nastaviš s dojenjem. Moja je na svašta reagirala, a najviše kad bi ja pojela dvije kapi mlijeka , tak da ona priča o pedijatrici , kod nas baš i nije palila. Sušeno voće u takvoj ranoj dobi ona nije jela, a i ni agrume ( to ne jede ni sad ( a ima skoro četiri godine)), nar tek s dvije godine i mandarine, isto je zimsko djete. Nije alergična na prašinu i grinje ( bar ne za sad ) , a s cca 3 godine je počela reagirati na peludi, tak da je sad mješanja.

U svezi njege ili SRV imaš puno na http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

a u svezi AD na http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19414
    Hvala ti jelena.O na info i linkovima....
    Na žalost, nismo dobili preporuku specijalista za njegu (iako smo pitali) već smo dobili recept za adaptirano mlijeko (koje moja princeza ne prihvaća) Naravno, nije dijete ludo piti adaptirano kad kod mame ima onog lijepog, uvijek toplog i mirisnog...
    Ja ću svakako nastaviti dojiti i poslije povratka na posao i sve dok ona bude htjela; ono što mi je sada bitno je uvesti stalne obroke za vrijeme dok mene nema doma. Uspjela sam kod poslodavca dogovoriti da mi odbre korištenje cijelog godišnjeg od ove godine po isteku rodiljnog dopusta, pa nam to daje par tjedana više za uvođenje dohrane. Slijedeća opcija je uzeti par mjeseci neplaćenog....
    Mi se već zezamo naveliko da ćemo smisliti način kako "slatke" ostaviti doma da ih dijete može sisati dok je mama na poslu.
    A što se tiče čuvanja, tu smo ipak u prednosti jer će je čuvati tata. Samo tko će čuvati tatu....

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da, jučer i danas smo joj uspjeli podvaliti malo mesa! Smiksali smo povrće iz juhe s nešto mesa i to joj pomiješali s kuhanim ječmom - jako joj se dopalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj "iva_luca

Ja ću svakako nastaviti dojiti i poslije povratka na posao i sve dok ona bude htjela; ono što mi je sada bitno je uvesti stalne obroke za vrijeme dok mene nema doma. Uspjela sam kod poslodavca dogovoriti da mi odbre korištenje cijelog godišnjeg od ove godine po isteku rodiljnog dopusta, pa nam to daje par tjedana više za uvođenje dohrane. Slijedeća opcija je uzeti par mjeseci neplaćenog....
    Mi se već zezamo naveliko da ćemo smisliti način kako "slatke" ostaviti doma da ih dijete može sisati dok je mama na poslu.
    A što se tiče čuvanja, tu smo ipak u prednosti :saint: jer će je čuvati tata. [size=2
    prvotno napisa
    Samo tko će čuvati tatu....[/size]
    mi smo pregomin uveli tek s 13-147 mjeseci i to prvo s pahuljicama, a nastavila je dojiti do 26 mjeseci. Ako ti je važno m ože ti i pedijatrica dati preporuku ( mada ako si kod one kod koje sam ja bila znam da je malo teže, ali daje). Meni je pedijatrica s 8 mjeseci rekla ( mala je u to doba i bila u bolnici i ispljuvala sve sestre s pregominom, dok ja nisam bila tam) da dete može jest i Pregomin , a ja joj kažem pa nek je ona jede, zakaj bi se mala mućila, ak imam dosta mlijeka, preporuku su dali i dermatologica, gastrička i alergologica tak da nije bilo problema. Mislim da se isplati bar uzeti Skračeno radno vrijeme ( jer će i tata biti tu, pa možeš i njega malo dadiljati) bit će ti lakše s malom ( moja bez cice nije zaspala po 19 mjeseci), ti ćeš financijski biti na istom ( a još uvijek imaš malo lufta , za pripremanje hrane ( neznam kak se tatek snalazi u tom), i preglede i sl ( kojih imaš vjerovatno svako malo ( bar mi imamo često)).

Sretno i sredi nekaj imaš još vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •