Citiraj anteaa prvotno napisa
Bog cure....evo za one koje su me pitale zašto me nisu porodili na carski kad se vidjelo da je bebica umrla u meni 10 dana prije termina....bebu nisam osjećala u nedjelju 22.11 i mislila sam da se umirila pred porod a uostalom u ponedjeljak u 9 bila sam naručena u ginekologa koji je rekao da je bebica umrla...još ne mogu vjerovat da nije vidio zapetljanje pupčane vrpce...hitno sam došla u rodilište i tek kad sam rodila svog anđela vidjela se pupčana....a usput za sve trudnice vrijedi isto...ne daj Bože da vam se dogodi što i meni,kad beba umre u majci nikako ne smije na carski i žena se ne smije rezati....da su me porodili na carski ni Bog me ne bi spasio jer bi se krv razlila po meni...oštetili su mi maternicu jer su me na silu otvarali a mrtva beba ispušta u tijelo majke tromboplaste i izaziva dik sindrom a to je jedan slučaj na 20 000 žena i eto dogodio se meni....ajme
moje pitanje je bilo ako su već vidjeli da se bebica zapetljala zašto nisu išli hitno na carski pošto nisi napisala kako je došlo do toga da se beba zapetljala i umrla. dakle pitanje je bilo u smijeru zar je moguće da nisu vidjeli da je beba zapetljana dok je još bila živa i dok je se moglo spasiti. pošto nisi napisala ovo što si napisala sada da je beba umrla 10 dana prije termina !

inače za mrtve bebe, točno, mrtva beba nikad ne smije na carski, odnosno majka.

mene je tvoj post vrlo uznemirio pogotovo jer se iz tvog prvog javljanja nije moglo ništa zaključiti, da ne kažem da sam zapravo izletjela iz kože od straha, a paničar nisam uopće niti me evo čitavu trudnoću uopće peru strahovi , do sada.

naravno hitno sam nazvala svoju ginekologicu i pitala sve u vezi toga, nakon toga sam bila u klinici gdje ću roditi (njemačka) i tamo se raspitala o tome.

u svakom slučaju umirli su me i rekli da su takvi slučajevi ekstremno rijetki i da se kod redovnih pregleda, posebno pred kraj trudnoće jako dobro na vrijeme može otkriti i stanje (protočnost itd...) pupčane vrpce i gdje se ona nalazi i na vrijeme hitno odvesti majku na carski da rodi živo i zravo dijete. u zadnjih 15 godina u klinici (jedna od največih u njemačkoj) nisu imali takav slučaj. fetus (beba) se ne zapetlja trenutno preko noći u vrpcu i umre, pogotovo veća beba pred porod koja više niti nema mjesta u trbuhu za previše manevriravanja na kraju trudnoće.

u svakom slučaju strašno mi je žao i kao trudnici i kao budućoj majci što ti se to dogodilo, neću uopće lamentirati kako ti je i koliko ti je teško, to znaš najbolje ti sama. bojim se i pomisliti što bi bilo sa mnom da mi se to dogodi. već sam sad zaljubljena u ovu svoju malu pišulju, a još nije ni došla na svijet.

želim ti da oporavak bude duševno i emocijalno što bezbolniji, koliko je moguće i sretno.