Vidi rezultate ankete: Da li znate točan uzrok spontanog pobačaja?

Glasači
70. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

13 18.57%
  • Ne

57 81.43%
Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: spontani pobačaji

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno spontani pobačaji

Da li znate točan uzrok spontanog pobačaja, ako ste ga imali? Odnosi se na nalaz u kojem piše što je uzrok spontanog pobačaja, a ne na pretpostavku vašeg ginekologa kao što je bio slučaj kod mene. Naime, svi moji nalazi (patološka analiza i ona tri brisa) bili su u redu pa mi je ginekologinja rekla da je vjerovatno došlo do spontanog zbog genetske strukture. Dakle, ne znam točno što je bio uzrok mog spontanog pobačaja.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam glasala za DA, ali moram napisati objašnjenje. Imala sam blighted ovim i prema tome znam zašto sam morala ići na kiretažu, ali čisto sumnjam da itko može znati zašto je do tog blighted ovuma došlo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su također brisevi bili uredu, nikakvih upala, ničega. Pretpostavili su da je genetska deformacija bila u pitanju. Takvo objašnjenje nije mi bila nikakva utjeha. :/

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još uvijek ne znam, ali radila sam detaljne imunološke i genetske pretrage i uskoro očekujem rezultate.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ja sam glasala za DA, ali moram napisati objašnjenje. Imala sam blighted ovim i prema tome znam zašto sam morala ići na kiretažu, ali čisto sumnjam da itko može znati zašto je do tog blighted ovuma došlo.
    Kod mene ista stvar, ali sam glasala NE.

Objašnjenje mog ginekologa je bila usporedba sa plodovima hrasta (ili neke biljke :? ), on baci plodove, ali prirodnom selekcijom samo najbolji opstaju, ne uspjevaju svi.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto glasala za da-makar ne znam na koji pobačaj si mislila rani ili kasni. Ja sam imala kasni- par dana iza 20. tjedna i meni su posteljicu poslali na mikrobiološku analizu i pronašli streptokok B.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je jedan uvaženi i cijenjeni dr rekao da 50% trudnoća završi spontanim, samo što većina prođe kao menstruacija, pa žene ni ne znaju da su bile trudne. u zadnje vrijeme je jako puno ranih spontanih nakon kojih su žene normalno ostale trudne i rodile, pa doista vjerujem u tu prirodnu selekciju gdje nema određenog razloga (druga je stvar kad se ponavljaju više puta zaredom)

ldugandz

Početno

Radili smo kariogram kiretiranog embrija....trisoomija 16 za koju su genetičari rekli da je najčešći nalaz pobačenih plodova

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa

I ja isto.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

marinna, mislim da si rekla nešto jako interesantno, a to je da u zadnje vrijeme ima jako puno spontanih pobačaja. Sjetimo se samo naših baka i prabaka koje su imale po 5 i više djece, a sada kada malo pogledamo oko sebe sve više je neplodnih parova, spontanih pobačaja, parova koje i imaju djecu, a kada žele još jedno ne mogu. Ja osobno znam dosta ljudi s tim problemima, nažalost. Vjerovatno je istina da je posrijedi prirodna selekcija ako je došlo do spontanog pobačaja ali mislim da je to sve uvjetovano jako lošom hranom koja nam se nudi na tržištu kojemu je jedini cilj profit (GMO, pesticidi...), zatim zagađenim zrakom, stresnim načinom života (najčešće zbog posla, a moramo raditi). Kako da se obranimo od svega toga??? Činjenica je da se povećava broj spontanih pobačaja i neplodnosti. Što vi mislite?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne bih se složila, mislim na:

Činjenica je da se povećava broj spontanih pobačaja
    Pojam rani spontani pobačaj je nešto o čemu ranije generacije nisu imale pojma: nije bilo kućnog testa, ranog ultrazvuka, vađenja rane bete... Doktoru se po potvrdu trudnoće išlo nakon što je m dobrano već kasnila, pogotovo ako su bili prisutni i ostali simptomi trudnoće. Tada se već radilo o trudnoći od 7-10 tjedana. Ako je dolazilo do ranog spontanog, žena je taj mjesec dobila malo kasniju mengu (možda i nije kasnila) i to je bilo sve. O tome da su upravo pobacile nisu mogle ni sanjati. Rana prenatalna dijagnostika nam pomaže da brojimo spontane pobačaje i održane trudnoće, prije to nije bilo moguće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pink to je već teška i frustrirajuća tema! pazi što bi se desilo nekom znanstveniku koji bi dokazao vezu između spontanog i GMO, te iznio to u javnost :/ ! odjednom bi mu bili dijagnosticirani svi mogući psihički poremećaji. nekako je lakše vjerovati da se radi o prirodnoj selekciji, a s druge strane - informirati se, težiti ekološkoj osviještenosti i poticati druge na to
    "money makes the world go round"...

stix

Početno

i meni su rekli da je prirodna selekcija. i to mi je nekako bilo i najlakše za prihvatiti, jednostavno nije tada bilo nešto u redu.

cry3

Početno

zasad NE

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Analiza je pokazala uzrok: triploidija
    Kariogram oba partnera uredan

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Analiza je pokazala uzrok: triploidija
    Kariogram oba partnera uredan
    to znači što?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Triploidija označava postojanje još jednog kompleta kromosoma u svakoj stanici oboljeloga ploda. Umjesto 46 kromosoma odnosno jednog kompleta po 23 kromosoma od svakog roditelja, jedinka s triploidijom ima 69 kromosoma. Triploidija se može otkriti prenatalno citogenetskom analizom stanica ploda dobivenih biopsijom korionskih resica ili amniocentezom. Postnatalna dijagnoza se zasniva na fenotipu probanda uz citogenetsku potvrdu određivanjem kariotipa. Triploidija je letalna, većina se plodova spontano pobaci, dok ostali umiru tijekom prvih nekoliko sati ili dana po rođenju. Turnerov sindrom je oblik primarne insuficijencije jajnika koji se naziva i gonadalna disgeneza. Na postojanje bilo triploidije bilo Turnerova sindroma valja posumnjati ako se ultrazvukom u ploda otkriju male ili velike malformacije tijekom prvoga ili drugog tromjesečja trudnoće. Aktivni probir ovih stanja nije opravdan u općoj populaciji. Rijetko se i jedna i druga bolest mogu dijagnosticirati prenatalno ultrazvukom. Cilj ovoga članka je ukazati na važnost pravilne ¬prenatalne ultrazvučne dijagnoze u svakodnevnom radu čak i u slučajevima kad su bolesti za kojima se traga rijetke i egzotične.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Prva trudnoća prestala u 8 tj jako krvarenje. Rekli su mi doktori ma to se događa...
    Druga trudnoća blizanci prestala kucati srca u 12 tj. opet su mi rekli to je nornmalno..
    Meni nije bilo normalno i privatno sam obavila sve pretrage u Zg I St i ispostavilo se da imam trombofiliju..
    Sada hvala Bogu treća trudnoća 10 tj sve je u redu dajem sebi fragmin i svim srcem se nadam i molim Boga da dobijem zdravu i živu bebu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •