moj muž je nosio onu malu bilježnicu koje je izvana imala omot sa "uzorkom" traperica
jednu jedinu
u stražnjem džepu hlača
moj muž je nosio onu malu bilježnicu koje je izvana imala omot sa "uzorkom" traperica
jednu jedinu
u stražnjem džepu hlača
Ja sam gledala pred par dana i imaju jednu jedinu za 600 i nešto na sniženju, a sve ostale su po 800-900 kuna jer su nabili cijene na 1200 kuna
(prije ovog "sniženja" nisu bile baš tolike cijene).
Naručila sam maloj u NN flexi chic leptir herlitz, drugi tjedan bi nam trebala biti dostavljena. Oko 400 kuna je neki maksimum koji bi ja dala ikad za torbu + nadam se da će izdržati bar 2 razreda.
A sad ozbiljno o trajnosti torbi - ne radi se samo o torbi nego i o postupanju s torbom: mom starijem sinu torba izdrži po 2-3 sezone (čak i dulje, neke je prerastao softverski,tj. nije imalo smisla da nosi bebastu torbu u višim razredima iako se nije raspala) a mlađem sinu ni jedna torba ne izdrži dulje od polugodišta.
Ne radi se o torbi - radi se o sastavu razreda. Moj mlađi ima divljake koji torbe šutaju i bacaju, pa se raspadnu i torbe i knjige... (čula i od drugih roditelja, ne samo iz tog razreda, nego i iz drugih škola da je ritanje i nogometanje s torbama opća pojava). Ne mogu optužiti sina da ne čuva stvari jer je ruksak za glazbenu školu u funkciji već petu godinu bez problema, dakle nije (samo) do djeteta.
A. u trećem razredu i dalje koristi istu torbu koju smo kupili za 1., Herlitzovu. Savršeno je kvalitetna i dobro se čuva. Malo se zaprlja tijekom godine, ali sve se to da oprati, tako da i dalje izgleda kao nova.
Sad me već pitao kakvu će torbu imati za 4. razred, a meni bedasto kupovati novu - nekako sam mislila da će novu torbu dobiti u 5. razredu, ne prije, ako mu ova bude izdržala![]()
i orka je sve četiri imala istu torbu, herlitzovu
nosila bi je i u petom, ali je u razredu netko stao na kopču, pa je pukla
kupili smo neki ruksak u merkatoru, za 200 kuna
meni je totalno necovjecno da skolska torba kosta 900 kuna
herlitzova
neka ljubičasta s leptirima
bila 199 kuna na sniženju, kupili u srpnju, prije polaska u školu
idem vidjeti postoje li još uvijek takvi modeli
evo, ovakva je bila, samo drugačiji dezen
a sad je pedeset kuna!
http://e-trgovina.nn.hr/skolski-prib...be/829350.html
sad si baš mislim da bih zrinu mogla uzeti ovu "mušku"
52 kune!
nije da je ljepotica, ali imamo iskustvo da je čvrsta i da traje
pa ako mu se i ne dopadne i ne bude htio nositi za dvije godine... lako je poklonimo nekome tko nema![]()
sigurna si da je baš takva? jako mi se mala čini 34x33x14 cm, naspram smarta npr. 38x30x21cm; http://e-trgovina.nn.hr/skolski-prib...be/570088.html
čini mi se i uska i mala![]()
sigurna sam
evo mi je u ostavi, mogu je i pofotkati ako želite, pa da vidite u kakvom je stanju
sad je gledam... da kopča nije pukla, sigurno bi bila sasvim ok za još jedno boravkaško dijete
žensko
Nije joj bila teška? Meni se čini da je moj stariji imao takvu, samo plavu, riješili smo je se nakon prvog razreda jer je bila preteška (ali to je subjektivno, uostalom u boravku to i nije jako bitno). Kasnije je imao neku s gusarima, udomili smo je nakon tri godine u posve ispravnom stanju jer je želio "odrasliju", a mlađi brat nije htio njegovu nego je imao svoje ideje.
e bome mi se ne da sada knjige iz nje vaditi i vagati
valjda negdje piše koliko je teška
Meni se cine sa su sve te herlitz torbe cvrste.sin je imao jednu tri godine, kao nova ceka novog vlasnika
I kceri sam kupila isto takvu, ona je prvasic pa cemo vidjeti kako ce joj se drzati
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk
Sad gledam moj je takvu imao. Jel ima dvije kopče za podešavanje remena?
Ta je bila lakša od kilu, sjećam se da je bila velika naljepnica a njoj 950g.
Moj je odgulio prvi i pola drugog s tom torbom i super je. Dobio je novu isključivo zato jel su sada sniženja, ne pada mi napamet u jesen kupovati dvije nove torbe po punim cijenama.
A Peterlin ovo za nogomet s torbama, prestrašno.
Pročitala sam cijeli topic..i sad nisam pametna...izgleda da su sad sniženja i sad bi trebalo kupiti torbu....ono što se mojoj sviđa je preogromno, kruto i rozo (što smo viđali prijašnjih godina po dućanima pa je ona stavljala na sebe)..po vašem iskustvu vjerovatno će već u 2 razredu tražiti rusak....od djeda i bake dobiti će novce za torbu, mislila sam kupiti neku do 400kn kvalitetnu mada su oni spremni dati i punooo više novaca za prvu unuku u familiji no meni to nije ni na kraj pameti pogotovo ako će ju nositi samo godinu dana...još nisam sigurna hoće li ići u boravak...što da radim?
Target, Herlitz, Scout, Diddl ili anatomski rusak? Čak sam razmišljala o onoj na kotačiće ali vidim po komentarima da vam se to ne sviđa..no ona kad jedan dan krene sama kući iz škole morati će ići uz brdo i kad gledam klince kako idu 1 korak naprijed i 2 nazad čini mi se da je ipak lakše vući onu torbu na kotačiće?
Brine me boja i dezen jer će ona htjeti neki lik iz crtića a ako to izabere sigurna sam da ju u 2. razredu neće htjeti nositi.
Onda, povoljna cijena, lijepa ženskasta torba ili rusak, marka i gdje najpovoljnije kupovati?
Kupiš torbu koju želiš, doneseš je doma i kažeš - vidi, dušo,što si dobila na poklon, baš ono što si željela, krasno ti stoji, nosit ćeš je sve do 4.r.
Apdejt:
E. je u 3. razredu imala Target torbu (Hello Kitty model) i zaista je bila solidna, medjutim povecao joj se broj knjiga/biljeznica, nije joj stalo sve unutra, i prestala ju je koristiti. Sad ju nosi na balet, dobra je, ali - za nase potrebe za OS premala.
Pa se vratila Sammies by Samsonite Princess torbi, koja je izdrzala jos, da bi joj otisao rajsferslus jer je kolicina knjiga/biljeznica zaista bila velika, nabubrila bi na "bokovima" kad bi bila puna, i - ode zip.
Tako da smo negdje na polovini 4. razreda kupili Ikein ruksak (ovaj: http://ecx.images-amazon.com/images/...DL._SY450_.jpg), E. je sad 5. razred i jos uvijek je savrsen. Sam po sebi lagan, kvalitetan materijal, anatomski, ima dosta odjeljaka (izmedju ostalog i za laptop/tablet) tako da se sve moze dobro i uredno rasporediti. Njoj je bilo dovoljno da je "barem malo roza", a sad je zadovoljna jer ce slijedece godine u vise razrede (upravo imamo upise, off) i dovoljno joj je OK (ne-djecji) i ne zeli ga mijenjati.
Cijena je bila negdje oko 40-50 €; mislim da smo dobili i neki popust na Ikeinu karticu, ne sjecam se vise.
Uglavnom, preporuke.![]()
može tražiti, ali ne mora i dobiti
naše iskustvo je da je cijeli razred tek u petom kupio ruksake
od 1. do 4. su svi nosili istu torbu (osim jednoga koji svoju baca s drugoga kata pa nije, jadna, izdržala)
a ovo što se dezena tiče... to je opet stvar hoćeš li joj ti dopustiti da se tako predomišlja
odabrala je, neka je nosi
glasam za herlitz jer mislim da je torba preko 400 kuna - nepotrebna
Nama se herlitz flexi upravo razlijepila, tamo gdje se spajaju tkanina i plasticno dno. Nakon jednog polugodista, s tim da dijete stvarno ok postupa s torbom. Luda sam od muke...
moj je jučer dobio ovo :D
https://www.google.hr/search?q=viole...3%3B960%3B1200
u prvom je nosio ruksak do trećeg, u trećem je dobio novu. još je ok, al ova nam je fora i nije bila skupa :D (sad je četvrti)
mala će dobiti poluruksak kakav želi. još ne pušim target/samsonite/ anatomija spike
I sad nisam pametna - kupiti opet tu vrstu torbe ili ruksak?
bez obzira što je ebay, ja bih pisalaprodavaču
oni se jako boje loših ocjena
mi smo prošle godine (ne sjećam se više kad) uzeli Lego torbu za prvašića.
komplet (torba, pernica, vrećica za tjelesni, boca vode, kutija za sendvič) nas je u Roses outlet-u došao cca 600kn.
torba je lagana (ispod 1kg) i nevjerojatno izdržljiva. nadam se da će mu potrajati do 4.r.
preporučam !
600 kuna je meni suludo puno... jedino pernioca dođe cca 100 kuna, a vrećica za tjelesni, boca i kutija zajendo dođu 50 tak da o isplativosti se ne da govoriti
ne znam, nije mi suludo puno dati 600 kuna za torbu koju će dijete nositi 4 godine.
150 kuna po školskoj godini za torbu mi nije stavka na kojoj namjeravam štedjeti - ukoliko uopće mogu izdvojiti taj novac... ali to je druga priča.
uglavnom ju ne nose 4 godine... a i nije stvar novca i stavke nego principa. pa radije ću kupiti 100 kinder jaja i normalan ruksak, a ne da rade od mene debila uvjeravajući me kako je njohov od 1000 kuna supersoničan, podstavljen, ne znoji se, ima pernicu, alarm, mjeri tlak i otkucaje srca, a ako dodam još 500 kuna i čita lektire![]()
pa kako ja ovdje čitam bome ju nose 4 godine... moja je nosila 3.
naša prva je koštala 750 kuna, ova druga 650. ja nekako radije kupim torbu za koju mislim da je kvalitetna, nego 1000 kinder jaja.
a unaprijed sam znala da nema budilicu, ne mjeri otkucaje srca, a bome niti lektiru ne čita.
torba nam se svidjela (i jedna i druga) najviše od svih koje smo vidjeli i eto, kupili smo je. upravo jer sam, računajući koliko dugo imamo namjeru nositi je, ocijenila da mi nije neka godišnja stavka.
samo stvar prioriteta. ili principa, kao kod tebe.
naravno, uopće ne tvrdim da jeftinija i znatno jeftinija torba nije kvalitetna i da ne može izdržati jednako dugo.
samo kažem da skuplja torba, ako je kvalitetna i ako se djetetu sviđa, nije tako pretjerana stavka kako se čini u prvi mah.
zato smo i dali tih 600kn s idejom da ju nosi 4 godine - iskreno se nadam da hoće.
jedna od stvari koje mi nisu odmah upale u oko, a svakodnevno ih koristi je
kopča preko prsa s kojom dodatno učvrsti torbu.
nije u boravku, sve knjige nosi doma svaki dan (sam ju nosi).
a torba na dane (pogotovo kad ima 5 sati) zna biti stvarno teška.
i na takve dane mi je stvarno drago da ima anatomsku torbu, a ne ruksak.
mogu odlučiti dati 500 kuna za nešto što nam se objema sviđa, a nije krpeno. isto tako sam sigurna da prodaju muda pod bubrege jer je uvijek lako uvjeriti roditelje da je nešto jeftino kad je u pitanju "dobrobit" njihove djece. pa ok.
Pa ti si stvarno zapela uvjeriti nas sve koji smo kupili torbu koja je po tvojim kriterijima suludo skupa da odluku nismo donijeli mi, nego je netko odlučio umjesto nas, mi smo glupi, zavedeni, što li?
Nisi fer. Ali nije ni važno. Tko voli nek izvoli, svatko prema svojim kriterijima.
Meni su recimo ove pretjerane: http://www.hama.hr/hr/skola_i_slobod...ke_torbe-16400
Ali svaka roba ima kupca.
Jedan od razloga zašto mi nemamo Haminu je težina. Moj je presitan za tu torbu.![]()
Moji su imali Scautove torbe, bile su oko 100 e i isplatile su se svake lipe.
Ne samo da su ih nosili 3 godine, nego su ih nosili njih trojica, tako da je bila 7 godina u opticaju.
Nekako sumnjam da bi neka torba od 100 kn, makar imala i 100 kinder jaja u sebi, izdrzala toliko.