-
Ja sam zaključila da ista torba ne ispunjava uvjete koji trebaju biti za torbu u boravku i izvan nje. Torba za boravak mora biti kruta, čvrsta, nešto "kao ormarić" za knjige, po mogućnosti s nožicama, sa dovoljnim brojem pretinaca da se dijete uredno može u njoj samostalno snalaziti cijeli tjedan: dva pretinca za knjige (redovna nastava + izborni predmeti, odvojeno), pretinac za pernicu, mali pretinci bočni za sitne igračke, bocu vode i slično. Osim toga, mora izdržati cjelodnevno divljanje, nahitavanje, ritanje, bacanje i slično.
Torba koju dijete nosi na leđima (kad više nije boravkaš) mora biti mekana, fleksiblina, s podstavljenim leđima i širokim remenjem. To nije ista kategorija. Daklem, kad izađe iz boravka kupuje se nova torba.
Sve naše torbe su izdržale po 2 sezone. Ove godine mlađi sin ima torbu na kotačima, koja će možda izdržati i za slijedeću godinu. Torbe koje se mogu prati u mašini nisu iz kategorije ovih torbi koje su (po mom mišljenju) pogodne za boravak. Vidjela sam takve torbe i knjige iz njih (pune ušiju i savijene) i odustala. Čak i moj stariji koji više nije u boravku još nosi svoju staru tvrdu boravkašku torbu. Kaže da je jedini u razredu koji nije prešao na mekanu ruksakoliku torbu, ali voli svoju staru i nosit će je do kraja četvrtog razreda. Da je tražio, kupili bi mu novu, ali neće, kaže da se u ovakvoj lakše snalazi. Za peti bumo vidli...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma