Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: Kad drugi uče vašu djecu (i vas) bontonu

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Kad drugi uče vašu djecu (i vas) bontonu

Zanima me kako biste vi postupile u mojoj situaciji:
    Kupujemo jučer navečer kolače u dućanu, biramo, želimo određenu vrstu,
    svima rok istječe za dan-dva. I onda moj sinek, nabrušen otprije,
    počne cendrati. MM se pravi kao da nismo s njim (valjda ga je sram?!),
    uspijemo naći neke friške kolače, a onda prodavačica započne
    svoj šou - pa kaj si ti toliko razmažen, pa kako će biti kad dobiješ bracu/seku, bla bla bla...
    Tu negdje ja uspijem ubaciti da zaista ne znam kako ćemo to izdržati, jer smo izgleda jedini ljudi na ovome svijetu
    koji će dobiti drugo dijete, ali ona očito ne kuži moj "pristojan"
    odhe**nac.
    I onda, umjesto da nam konačno zapakira kolače pa da odemo, kaže
    mom sinu: Ako ne budeš dobar, neću ti dati kolače! - HALO?

Da se razumijemo, moje dijete nije od onih šutljivih, on protestira ako mu nešto ne paše. Je li razmažen - možda je, ovisi tko taj pojam kako definira.
    Nisam od onih roditelja kojima je batina iz raja izašla, ali bome nisam ni previše permisivna.
    Ali čim on nešto glasnije kaže, nepoznati ljudi si uzimaju za pravo govoriti
    njemu i meni da je razmažen i imaju ga potrebu disciplinirati. Ja o toj ženi ne znam gotovo ništa, osim imena jer nosi pločicu, a ona si dopušta takve izjave. Takve ili slične stvari (ako ih i mislim), ne govorim nikome,
    jer smatram da su tuđa djeca tuđa briga i ne miješam se u tuđi (ne)odgoj.

I diže mi tlak kad takve babetine imaju vječitu potrebu nešto komentirati

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U čemu je problem? Pa nisi s tom ženom prisiljena piti kavu-odslušaš i odeš svojim putem. Uvijek bolja opcija nego se svađati.

A sumnjam da će ti sin imati traume od tog komentara ("mamice, mamice, jel'da da ćui ipak dobiti kolače?!").

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da pretjerujes. pa ne vidim nista strasno u takvim komentarima i slusam ih svakodnevno hrpetinu,i to bas na racun svoje curke koja je bas onako..hm..svoja!
    ne smatram ih uvredljivim jer sam i sama svjesna da se u nekim situacijama ne ponasa "primjereno",a i nisam od onih majki kojima je njezino dijete stalno u pravu, pazeci da je netko slucajno krivo ne pogleda.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni je ok da djeca shvate da će u životu općiti i sa drugim ljudima a ne samo sa roditeljima... bilo to što oni govore ok ili ne.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene uopće ne diraju takvi komentari, koga briga za neke babe.

Moja P. je neki dan pala i ogrebla se po licu s nekom igračkom. Išli smo na plac poslije i baš joj je bila vidljiva ta ogrebotina jer sam joj namazala kremom. Pita ju neka baba: "Kaj si bila zločesta?" I kaj onda možeš reći na takvu glupost?
    Ja sam to shvatila da baba misli da su djeca koja su nestašna pa se ozlijede zločesta, a MM je mislio da misli da je bila zločesta pa smo ju tak istukli.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To sam dosad i radila - kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van.
    A sad mi već ide na jetra da me baš svaka koza maltretira.
    Pa nije to njezin dućan da odlučuje hoće li nekome prodati robu ili ne,
    to je ono što me razljutilo.
    Dođeš nešto kupiti i dobiješ odgovor tipa "Ne, gospođo, ne mogu Vas poslužiti jer Vam je dijete cendravo, niste zaslužili."

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja bi odmah rekla sinu da će dobiti kolače bez obzira što teta kaže.

Ide mi na živce kad mi netko kaže da mi je dijete razmaženo jer ne pozna ni mene i dijete i nemože znati da mi je dijete hiperaktivno, da mu se spava, da je xy razlog zašto plaće. Pa ako nezna onda se nema šta mješati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    meni je ok da djeca shvate da će u životu općiti i sa drugim ljudima a ne samo sa roditeljima... bilo to što oni govore ok ili ne.
    amen.

počet ću te svuda potpisivat.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne sekiraj se, neće malom ništa biti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ne sekiraj se, neće malom ništa biti
    pa normalno da mu neće ništa biti. Nije ni to bio problem nego zašto se ljudi mješaju u tuđa posla i pokušavaju u 2 min preodgojiti tuđe dijete.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa što se vi stvarno živcirate oko takvih stvari?! Neki ljudi jednostavno vole sve i svašta komentirati, i božemoj, kao što reče joe, neka se dijete nauči raznolikosti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da, neće mu ništa biti, jer zna da je mama Ta koja ga odgaja i najvjerojatnije mu je objasnila da neki ljudi imaju poriv da stalno pričaju, a to što govore ne mora nužno biti stina i dobro za njega.

marko s tim nema problema, odsluša i misli si svoje .
    rasprava s blagajnicom u dućanu , osim o cijeni artikla i računu , je nesvrsishodna.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Očito je da teta prodavačica nema takta u odnosu s kupcima. Da se radi o odrasloj osobi koja ima prohtjeve (č. cendra), sigurno joj ne bi rekla Ako ne prestanete, neću vam dati kolače.
    I ako je htjela "dobiti" dijete na kolače, trebala je reći: Smiri se i dobit ćeš kolače. Samo pozitivno.

Inače je takve komentare najbolje ignorirati.

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni se uopce ne cini da je ta zena htjela preodgojiti dijete, a niti ne prodati kolac, vec se samo zezala na sebi svojstven nacin, koji nije naisao na shvacanje.
    ja se tako ne zezam i nemam komentare tog tipa, ali me niti ne uzrujavaju tudji jer mogu procjeniti da nije zlonamjerno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mene to živcira, a nemam (još) djecu... nemam pojma zašto, ali mi takve stvari zaista dignu tlak... pokušavam si govoriti da je to sve dobronamjerno, ali ne pomaže pa se moram maknuti jer se bojim da bih se izlanula, a čak me se i ne tiče...
    Nekako mi je to uvredljivo, kao da se govori roditeljima da su im djeca neodgojena ili da ne znaju odgojiti dijete...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ih uglavnom ignorišem, ali ima dana kad nisam raspoložena i onda mi stvarno dignu živac. A moje dete je stalno cendravo u prodavnicama pa to divno izgleda
    Kad me nanerviraju, obično kažem Nađi: "teta svašta priča, naravno da si ti dobra samo....." Posle toga sva konverzacija bude: hvala, doviđenja...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni isto smeta kad mi se netko sa strane ubacuje i komentira nešto što ga se uopće ne tiče.
    Jednostavno to ne volim, ali ne ulazim s tim ljudima u rasprave, kiselo im se nasmijem, dam do znanja da ne želim s njima komunicirati i odem.
    Kao da mi uz vrištavo dijete trebaju još i nečiji glupavi komentari.
    Naravno da ne mislim da sam uvijek u pravu i da je moje dijete nedodirljivo, ali tko je ta žena u dućanu, busu ili gdje već da si uzme za pravo nekome poptuno nepoznatome soliti pamet! Ili tuđem djetetu govoriti da je zločesto!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne mozes promijeniti ljude, samo mozes prilagoditi svoj odnos prema njima tako da te to ne dira...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde da se odmaknem od priče o prodavačici u dućanu i odgovorim na temu iz naslova friškim primjerom: ulazimo neki dan u lift, predvečer, u liftu susjed s 3. kata (inače poznata haustorska picajzla), pozdravimo ga, i Andrej pozdravi (inače mu je trebalo dosta vremena da počne pozdravljati susjede, težak je na komunikaciji s nepoznatima): Dobar dan!
    A susjed će njemu pedagoško-kritičkim tonom: Dobra večer! Sad je večer! Vani je mrak!
    Naravno da je A. zašutio i sav se smotao, skoro je zaboravio izaći iz lifta.
    A što ćemo, već je netko napisao ranije: u životu će komunicirati s raznim ljudima, malo-pomalo će se naviknuti i na reakcije koje mu ne pašu uvijek

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma ja no obicno kazem: Ne slusaj tetu, prica gluposti!

I da vidis kako zasute.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja mrzim nosna zabadala u sta triba i sta ne triba...

obicno im usta zacepim nekom nebulozom koju ne ocekuju

toj teti bi rekla, nakon primjedbe o braci i seki, da mi je to peto dijete, ostali su doma i cekaju nas, to bi je garant isokiralo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Dobra večer! Sad je večer! Vani je mrak!
    Koliko sam puta to ja čula u svom odraslom životu upućeno meni. Odgovaram: Znate, onaj dan koji traje 24 sata.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ukoliko je takva komunikacija ja odgovaram
    razgovaram sa ptičicama
    u tvojoj situaciji bi ptičicama rekla

"naravno da ćete dobiti kolače,teta se samo šali
    ajde se još malo strpite da platimo pa idemo
    sve će biti u redu,niste raspoloženi za kupovinu,imate pravo na to"

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Dobra večer! Sad je večer! Vani je mrak!
    Koliko sam puta to ja čula u svom odraslom životu upućeno meni. Odgovaram: Znate, onaj dan koji traje 24 sata.
    Ja uvijek pozdravljam s dobar dan i mene uvijek ispravljaju s dobra vecer i to mi je onak

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bezveze, da se to meni dogodilo ne bi ni primijetila.
    ženska nije niš loše mislila a ak i je - u čemu je problem????
    totalno bezveze
    ja sam mislila da je tema kako netko tvoju djecu uči nekim osnovama i pritom omolavažava tebe kao roditelja. Nešto u stilu: "Moraš reći hvala a ne klimati glavom, pa zar to ne znaš, nisu te učili?"
    Ali i to bi bio komentar neke zloće tak da..... ne vrijedi obraćat pažnju. Ima puno lijepših stvari i nažalost i puno većih problema na svijetu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Re: Kad drugi uče vašu djecu (i vas) bontonu

Citiraj Lucky2 prvotno napisa
    pa kaj si ti toliko razmažen, pa kako će biti kad dobiješ bracu/seku, bla bla bla...
    I onda, umjesto da nam konačno zapakira kolače pa da odemo, kaže
    mom sinu: Ako ne budeš dobar, neću ti dati kolače! - HALO?
    zar ovo nije omalovažavanje nje kao roditelja? ispada kao da lucky ne zna smiriti svog sina pa će njoj prodavačica pokazati kako se to radi.

a što bih učinila...vjerojatno bih rekla kako je umoran i zato se ponaša tako. i gotovo. ali, ovo Deaedino "ne slušaj tetu, priča gluposti" moram zapamtiti. posebno jer vjerujem da ću se naslušati komentara jer F. ima prilično jako volju i ne boji je se pokazati .

i...sitnice čine život. bez obzira na glad u svijetu, mogu me povrijediti ili razljutiti i obične riječi mojih kolega.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Pa što se vi stvarno živcirate oko takvih stvari?! Neki ljudi jednostavno vole sve i svašta komentirati, i božemoj, kao što reče joe, neka se dijete nauči raznolikosti
    Da i ja tebe potpišem ..i Joe naravno...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj, ko bi se zivcirao oko svega...
    a da ljudi vole zabadati nos u tudje poslove, vole...
    tu gdje zivim ne dobijem u 5 godina toliko komentara na djecu koliko dobijem u tjedan dana posjete zagrebu...

bili smo u zgb prije 2 tjedna, i moj sin, 12 godina, u tramvaju, pritisce po touch screenu pametnih naplatnih aparatica u javnom prijevozu, i zena koja sjedi pokraj njega mu dobaci 'kaj to delas, strgat ces'
    prije je toga jednoj kceri izletion heliumski balon kroz vrata tramvaja, na opce zadovoljstvo putnika koji su ju uputili da tak to bude kad se balon ne drzi kak spada...
    i takvih sitnica puno puno...

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

I da vidis kako zasute.

To obično bude i moj komentar 8)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je to maltretiranje mene i mog djeteta, i ne dopuštam to. Ja naime ne mislim da postoji "na jedno uho unutra, na drugo van". To je formula za tješenje. Ovakav komentar koji nam definitivno nije sjeo, žacnuo nas je barem malo iznutra. Treba naći adekvatan odgovor, ne da se npr. toj prodavačici spusti, već da se drugi put sjeti da nije u redu roditeljima i djeci dobacivati ovakve stvari. A ako joj to svi dopuste, neće ni shvatiti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa

I da vidis kako zasute.

I moj, a jednom me je čak i moj tata iznenadio kad je na isti način odgovorio jednoj teti koja je imala bezveze komentare.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dobar odgovor
    znam da bi meni takva digla tlak da bi ju htio šupit na licu mjesta.
    u svakom slučaju, kakav sam, (zlopamtilo) nikad više od nje ne bi ništa kupio

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lucky,kužim o čemu pričaš. I meni takvi ljudi dižu tlak i ne ostajem im (više) dužna. I puno se bolje osjećam!

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa

I da vidis kako zasute.

I moj, a jednom me je čak i moj tata iznenadio kad je na isti način odgovorio jednoj teti koja je imala bezveze komentare.
    Moj stil bi prije bio: 'Ma teta se šali.', ali moram priznati da je ovo vrhunski.
    Inače, slažem se s ovim što Joe kaže, takve situacije su čak i poželjne. Ako ništa drugo, dobra su prilika da djetetu objasniš kako ne misle svi ljudi isto o svemu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Moj stil bi prije bio: 'Ma teta se šali.', ali moram priznati da je ovo vrhunski.
    Inače, slažem se s ovim što Joe kaže, takve situacije su čak i poželjne. Ako ništa drugo, dobra su prilika da djetetu objasniš kako ne misle svi ljudi isto o svemu.
    ja, pak, mislim da postoje i drugačiji načini kako bi dijete shvatilo da postoje različita mišljenja. ovakav način mi je najjednostavnije trpanje u ladice, okvire...etiketiranje. vidiš dijete na 5 min i odmah zaključiš da je razmaženo. vjerujem da klinci to ipak pamte i na temelju i takvih riječi stvaraju sliku o sebi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

To po forumu se stalnmo govori kako se djetetu ne smije reći da je zločesto np. a ond aje sasvim ok kada to Vašem djetetu kaže neka osoba koju prvi puta vidi?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Meni je to maltretiranje mene i mog djeteta, i ne dopuštam to. Ja naime ne mislim da postoji "na jedno uho unutra, na drugo van". To je formula za tješenje. Ovakav komentar koji nam definitivno nije sjeo, žacnuo nas je barem malo iznutra. Treba naći adekvatan odgovor, ne da se npr. toj prodavačici spusti, već da se drugi put sjeti da nije u redu roditeljima i djeci dobacivati ovakve stvari. A ako joj to svi dopuste, neće ni shvatiti.
    ali time pokusavas promijeniti prodavacicu, mislis da mozes promijeniti i nauciti sve prodavacice kako se moraju ponasati? KOliko vremena i energije za to trebas?

Ana, nije ok da netko mom djetetu ista govori sta ono treba, no ljudi nisu zli nego nesmotreni i uvijek ce to ciniti. Lakse je nauciti dijete da te komentare ne uzima k srcu nego ga (svojim primjerom) uciti da se oko toga uzrujava.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I da vidis kako zasute.
    I ja često ovako reagiram, no ne kažem priča gluposti nego teta sigurno nije tako mislila, pogriješila je i slično. Jedino ako je agresivniji nastup - to nam se dogodilo jednom kad je jedna bakica išla špotati Leu što je ubrala tratinčice, onda i ja nastupam agresivnije.

Samo, iskreno da vam kažem, meni se baš ne čini da se Lei sviđa kad se ja tako suprotstavljam ljudima, ona se nekako povuče i pokunji, ne voli da se ja 'svađam'. Valjda je ona tip kao MM - on ne upada u konflikte, odšuti i misli svoje, i manje se nervira od mene.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa

ali time pokusavas promijeniti prodavacicu, mislis da mozes promijeniti i nauciti sve prodavacice kako se moraju ponasati? KOliko vremena i energije za to trebas?

Ana, nije ok da netko mom djetetu ista govori sta ono treba, no ljudi nisu zli nego nesmotreni i uvijek ce to ciniti. Lakse je nauciti dijete da te komentare ne uzima k srcu nego ga (svojim primjerom) uciti da se oko toga uzrujava.
    Evo točno, točno riječi mog muža!!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    ja sam mislila da je tema kako netko tvoju djecu uči nekim osnovama i pritom omolavažava tebe kao roditelja. Nešto u stilu: "Moraš reći hvala a ne klimati glavom, pa zar to ne znaš, nisu te učili?"
    NITKO te ne moze omalovazit ako mu to ne dopustis.
    Pa kaj ako me netko meni nepoznat i relativno nevazan kritizira? Ja znam da cinim najbolje sto mogu i tocka. Ali ako sumnjam u sebe i svoj nacin, vjerojatno ce me vrijedjati ama bas sve (i rijec i gesta) sto mi nepoznat netko na ulici dobaci.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bih samo rekla djetetu 'dobit ces kolace'.

znam da ljudi nisu obavezno zli, i ne rade to svjesno i namjerno, valjda su i njima tako govorili pa oni pokupili. ali nemam ih namjeru zato obavezno vrijedati i napadati.
    vjerojatno ima puno ljudi koji na takav komentar nastave i sami o svom djetetu u slicnom tonu.

al da je cinjenica da je to pomalo bezobrazno, ubacivati se tako djetetu preko mame, je. i to izigravanje moci nad djetetom je uzasno iritantno.

vecina djece je vec navikla na takvu komunikaciju, moje dijete nije, niti doma, niti sa rodbinom niti u vrticu. i cim mu neko takvo nesto kaze on se zbuni. moj svekar samo tako zna razgovarati, to je nevjerojatno. i dorian ga ne podnosi, odbija s njim svaku komunikaciju.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni isto idu takvi ljudi na jetra,i obavezno ih srežem do ispod korijena,pogotovo nakon što je jedna biserka na blagajni rekla mom sinu koji se nećkao i cendrao da da igračku na scaniranje,da će, ako joj ne da igračku doći policija po njega i zaključati će ga u zatvoru. :shock: moš misliti koje traume sad ima,čim čuje P od policije padne u treskavicu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj, meni takve situacije isto idu na zivce. cim vide da f. cendra ili place, odmah mu etiketiraju--ti si zlocesta, i (najcesce) pogle bracu kako je dobar (naravno, uvijek pogrijese spol jer je f. musko a k. zensko ). kaj je najbolje, obicno je k. azdaja a f. je dobrica.

ja uvijek odsutim jer ne zelim obracati paznju i nervirati se, ali mi ti idiotski komentari bas idu na onu stvar. tako jednom mi bili u manastiru mileseva, i md kupuje svijece a f. nesto nezadovoljan, sjeo na pod i protestira. kad pocne casna da ovo, da ono, zlocest, bla bla.. skoro sam ju sterala u vrazju mater, zaustavila sam se jer smo ipak bili u manastiru . mislim, ko je ona (ili bilo tko) da idu davati tako glupe komentare kad dijete izrazava neke drustveno manje prihvatljive osjecaje? bug off!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni takođe dignu tlak takve izjave, pa na njih i reagiram,
    Ja nikad ne komentiram tuđe ponašanje pa stoga očekujem da se ne komentira ponašanje mog djeteta a ponajmanje od nekog tko nas vidi prvi put u životu, neka prodavačica, teta u busu i slični..... :/

Tako smo nekidan bili kod pedice, u čekaonici su one male plastične dječje stolice (koje djeca uporno guraju po podu, što dosta buči i dr se uvijek nervira oko toga a nikako da ih makne.... ) i moj mali gura stolicu, ja mu ju uzmem, maknem, za par minuta on opet i tako par puta,
    kad bi neka mama (imal bebu od 3mj) meni rekla ; pa kaj nemožete mu nekako objasniti da to buči???
    I još je njemu rekla da ak ne prestane bude dobil injekciju od doktorice i da ide u bolnicu!
    Helouuuu, diže mi se kosa na glavi kad čujem da netko plaši djecu doktorima,
    Da baš, bolesnom klincu od 17mj objasniti da neš buči...
    Jedva čekam da se sretnemo za godinu dana da vidim kak bue ona to svom malom objasnila,
    ( s time da ja samo promatram, ne komentiram...)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ispravak;
    ( s time da ću samo promatrati, neću komentirati)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lucija Ellen, mišljenja sam da nema baš puno takvih prodavačica. A šta ja znam, mene više uzruja da na to odšutim, nego da uzvratim. ako će se moje dijete osjećati loše zbog bezveznog komentara, zašto bi ja to dopustila? Pa i odgovarajuća reakcija na bezobrazluk je zaštita vlastitog djeteta.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne sumnjam u sebe kao u roditelja, ali naravno da se propitujem.
    Ne može mi nitko tvrditi da ide ravno kroz život i da se nikad ne okrene
    i zapita je li nešto mogao/gla drugačije.

Ono što me smeta je totalno neprofesionalni pristup - ja sam kupac, a ona
    prodavač i točka. Nema mjesta neprimjerenim komentarima, pogotovo
    ne preko djece. Pa nemaju ona našu pamet i iskustvo i ne smatram da ih je ok sam tak izložiti svim divotama i bedastoćama pa nek se kale.

Btw, ne vjerujem da će mu ostati traume (izgleda da prije budu meni )

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Meni isto smeta kad mi se netko sa strane ubacuje i komentira nešto što ga se uopće ne tiče.
    Jednostavno to ne volim, ali ne ulazim s tim ljudima u rasprave, kiselo im se nasmijem, dam do znanja da ne želim s njima komunicirati i odem.
    Kao da mi uz vrištavo dijete trebaju još i nečiji glupavi komentari.
    Naravno da ne mislim da sam uvijek u pravu i da je moje dijete nedodirljivo, ali tko je ta žena u dućanu, busu ili gdje već da si uzme za pravo nekome poptuno nepoznatome soliti pamet! Ili tuđem djetetu govoriti da je zločesto!
    Tako i ja!

Pogotovo što, kako je Višnja rekla- ima dana kad mi nije ni do sebe same, a kamoli do nekog tko si tako nešta daje za pravo.

Inače- ne volim da itko mom djetetu govori da nije dobra (nisam to pročitala na forumu ) . Niti ja joj nikad ne govorim da nije dobra (što naravno ne znači da je uvijek dobra ) i non-stop ispravljam muža da joj to ne govori (iako i on to govori u šali kao i ta gospođa iz dućana, a sa većim pravom od nje samim tim što je tom djetetu tata) i bake isto ispravljam da joj to ne govore. Zašto bi netko mom djetetu uništavao samopouzdanje u samom početku njenog života govoreći joj non-stop da ne valja? Ja sam eto alergična na to. Smatram da i pokuda i pohvala trebaju imati svoj način na koji se izriču. Ja svoje dijete ispravim kada nešta dobro ne radi i ona definitivno zna da je pogriješila. A od "nisi dobra" nema neke koristi :/

I zašto bi netko uzeo sebi za pravo i u šali govoriti o neodgojenosti mog djeteta? A kako bi bilo da ja toj osobi u šali odgovorim "Kako ste vi teta neodgojena kad si uzimate za pravo kritizirati dijete koje ne poznajete!"....ma to bi naravno bila samo šala

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    ne mozes promijeniti ljude, samo mozes prilagoditi svoj odnos prema njima tako da te to ne dira...
    Zašto bih se ja trebala prilagođavati ljudima koje prvi put u životu vidim??? Isto tako- zašto se ne bi nekad za promjenu ljudi prilagodili meni? Mislim-o čemu mi ovdje uopće pričamo? Danas se trebamo prilagoditi neodgojenim ljudima, sutra se trebamo prilagoditi alkoholičarima, narkomanima, lopovima, pedofilima....meni ne pada na pamet, a vi kako vam volja

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

daisy may, dijana

da tek vidite nas kod doktorice - ali to je druga priča
    ugl, hvalim ga da je bio super svaki put, makar se jedno 2 godine
    derao ko konj prilikom pregleda, no nakon puno razgovora i to smo
    svladali

još da imamo recept za injekcije, gdje bi nam bio kraj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu