Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 117

Tema: Kad drugi uče vašu djecu (i vas) bontonu

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ninči: Zašto bi netko mom djetetu uništavao samopouzdanje u samom početku njenog života govoreći joj non-stop da ne valja? Ja sam eto alergična na to. Smatram da i pokuda i pohvala trebaju imati svoj način na koji se izriču. Ja svoje dijete ispravim kada nešta dobro ne radi i ona definitivno zna da je pogriješila. A od "nisi dobra" nema neke koristi Undecided
    potpis

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ninči, dobro rečeno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja isto mislim da na ovakve izjave treba reagirati. Idealno, reagirati a da se ne nerviramo. Mislim da je ok da kao roditelji doprinosimo stvaranju klime u društvu u kojoj se djecu poštuje i u kojoj se djeci priznaje da su osobe. I u kojoj ih se razumije, na kraju krajeva.
    Mislim da je točno što majoslava kaže, kod nas su ljudi jako velikodušni u kritiziranju djece koju sretnu u prolazu (a i one s kojom su bliski). To je valjda neka razbibriga, ali ne vidim zašto bih blagonaklono na to gledala. Stvarno ne vidim ništa dobra u tome. Ok mi je da se djeca uče raznolikosti, ali mi je ok i da im ja dam svoj stav o toj raznolikosti. U tom smislu, neću padat u nesvjest od ovakvih komentara niti se postaviti kao da će dijete zaraditi traume za vječnost, ali ću se pobrinutu da dijete shvati da je takva izjava bezveze.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Općenito se ne zamaram takvim stvarima, jer je prirodno da dijete ima najviše povjerenja u svoje roditelje i bez obzira na sve na što će se susretati, uvijek će konačan odgovor tražiti u svojoj kući i od svojih roditelja.
    Takva sam i danas, ako me nešto boli muž me može tješiti danima, ali kada mi mama nešto kaže tu je priča završena.

Moja L ima jedanaest i pol mjeseci i prvo što sam je naučila da govori jest NE-NE i sada kada se nađemo u glupim situacijama ja je samo potaknem da viče NE-NE
    Pa tako šetamo nas dvije i moj Laky i pokraj nas prolazi mlada mama sa nešto starijim sinom i komentira "jao vidi kako je strašan" i on kaže mami "digi me ugist će me pac", a ja kažem Lauri "reci braci NE-NE" i ona počme vikati NE-NE ja se okrenem prema mami i kažem "eto odgovorilo vam dijete s nepunih godinu dana". Žena se naravno nasmijala, jer je moja cijela gestikulacija bila šaljiva, a ne ozbiljna ili nedaj Bože prgava.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E Pepita sad si me sjetila nečega što se desilo kad je D. imao nekih 2-3 g.
    Oduvijek obožava pse, imamo ga doma i skroz je bio naviknut na njih da se nimalo nije bojao. E sad, to je i dobro, ali i opasno jer bi svakom psu prišao i odmah ga mazio i navlačio. Iz tog razloga sam mu uvijek kad bi sreli nekog psa govorila kako ga nesmije dirati jer neznamo jel pas dobar ili bi ga ugrizao. Tako jedan dan prolazi susjeda od moje sveki sa psom i D. odmah navali na njega, ja ga zaustavim i kažem "nemoj sine, pas bi te možda ugrizo, ne poznamo ga:"
    Na te moje riječi je žena skočila uvrijeđena kako njen Charly nikada nikoga nije ugrizo i da kako ja tako nešto mogu reći! Pa da ja krivo odgajam svoje dijete, da će na taj način dijete imati fobiju od psa... Ja sam joj probala objasniti mirnim tonom zašto sam ja to rekla ali žena mi nije dala do riječi. Melje li ga melje i napada mene i moj odgoj (inaće je na glasu da je malo čaknuta ) Da prekinem more riječi samo sam se izderala da znam šta radi i neka gleda svoja posla. Zašutila je i otišla.

Ma kako ona mene može kritizirati i napadati, a nema pojima zašto sam ja tako postupila???

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ma ja no obicno kazem: Ne slusaj tetu, prica gluposti!

I da vidis kako zasute.
    I ja uvijek kažem nešto u tom stilu.
    Ne komentiram druge ljude i njihovu djecu pa ne dozvoljavam ni da se mojoj djeci govore svakakve gluposti.
    Ako je moje dijete nekome nešto loše reklo ili napravilo, u redu mi je da ga/nju ta osoba upozori (ako ja već nisam), ali ljudi si najčešće previše dozvoljavaju i komentiraju sve i svašta, kao da su djeca općenito javno vlasništvo.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa
    Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Moj stil bi prije bio: 'Ma teta se šali.', ali moram priznati da je ovo vrhunski.
    Inače, slažem se s ovim što Joe kaže, takve situacije su čak i poželjne. Ako ništa drugo, dobra su prilika da djetetu objasniš kako ne misle svi ljudi isto o svemu.
    ja, pak, mislim da postoje i drugačiji načini kako bi dijete shvatilo da postoje različita mišljenja. ovakav način mi je najjednostavnije trpanje u ladice, okvire...etiketiranje. vidiš dijete na 5 min i odmah zaključiš da je razmaženo. vjerujem da klinci to ipak pamte i na temelju i takvih riječi stvaraju sliku o sebi.
    A ne mislim ni ja da je primjereno ponašanje te prodavačice. I baš zato je po meni poželjno da se dijete skupa sa mnom susretne sa takvim komentarima kako bih mu pomogla da se zna s njima nositi jednog dana kada će biti više izložen društvu. Ja bih svakako reagirala, ali se ne bih nervirala i brinula oko toga (iako mi je jasno da to može iznervirati). Ako teta kaže da je zločest, a ja kažem npr. 'reci da si malo nervozan, a ne zločest', ne mislim da će se to negativno odraziti na njegovo samopuzdanje, a naučit će iz toga nešto. Poslije mogu s njim prokomentirati situaciju i iz toga opet dobro. Na to sam mislila kad sam rekla poželjno, a ne na ponašanje prodavačice.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: Kad drugi uče vašu djecu (i vas) bontonu

Evo, primjer, a ujedno i odgovor na pitanje 'što bih ja u toj situaciji'
    Citiraj Lucky2 prvotno napisa
    kaže
    mom sinu: Ako ne budeš dobar, neću ti dati kolače! - HALO?
    Ja bih na ovo rekla :'Naravno da si ti dobar i naravno da će ti teta dati kolače.' Moj sin je ostao dobar (iako si je netko uzeo za pravo reći drugačije), prodavačica je dobila poruku da se ne slažem s njenim pristupom (moje dijete to također može zaključiti), dobili smo priliku za kasnije to prokomentirati, dobili smo (kupili) i te kolače... a mužu bih rekla da si kupi svoje kad nas već ne poznaje i više bi me ljutilo njegovo ponašanje, nego te neke tete u dučanu (nemoj se ljutiti Lucky2, znam da to nije bilo pitanje, ali zapelo mi je za oko)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

A ne mislim ni ja da je primjereno ponašanje te prodavačice. I baš zato je po meni poželjno da se dijete skupa sa mnom susretne sa takvim komentarima kako bih mu pomogla da se zna s njima nositi jednog dana kada će biti više izložen društvu. Ja bih svakako reagirala, ali se ne bih nervirala i brinula oko toga (iako mi je jasno da to može iznervirati). Ako teta kaže da je zločest, a ja kažem npr. 'reci da si malo nervozan, a ne zločest', ne mislim da će se to negativno odraziti na njegovo samopuzdanje, a naučit će iz toga nešto. Poslije mogu s njim prokomentirati situaciju i iz toga opet dobro. Na to sam mislila kad sam rekla poželjno, a ne na ponašanje prodavačice.
    Potpis

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Suprug i ja smo odgovorni za odgoj naseg djeteta i ne trpim komentare 'sa strane' pa cak ni od baki i bliskih prijatelja.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam zlocesta bivsa prodavacica! 8)

rekla sam roditeljima da pripaze malo na svoju djecu

jer

radila sam u prodavnicu za djecju opremu u kojem su bile izlozene krevetice i to ne bas male nego za djeca do 5 god. e sad te krevetice su bili podignuti na nivo, a djeca su se bas penjale po njih, vukle ih i svasta.
    Reagirala sam zato jer sa po..zdila jer je bilo vrlo jako moguce da neko djete povuce krevetac i da bude djete ozlijedjeno, i nisam mogla shvatiti kako djeca rade urnebes penju se i sl. i dovode sebe u opasnost, a roditelje razgledavaju u miru i ne reagiraju. :? :/

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Oduvijek obožava pse, imamo ga doma i skroz je bio naviknut na njih da se nimalo nije bojao. E sad, to je i dobro, ali i opasno jer bi svakom psu prišao i odmah ga mazio i navlačio. Iz tog razloga sam mu uvijek kad bi sreli nekog psa govorila kako ga nesmije dirati jer neznamo jel pas dobar ili bi ga ugrizao. Tako jedan dan prolazi susjeda od moje sveki sa psom i D. odmah navali na njega, ja ga zaustavim i kažem "nemoj sine, pas bi te možda ugrizo, ne poznamo ga:"
    Na te moje riječi je žena skočila uvrijeđena kako njen Charly nikada nikoga nije ugrizo i da kako ja tako nešto mogu reći! Pa da ja krivo odgajam svoje dijete, da će na taj način dijete imati fobiju od psa... Ja sam joj probala objasniti mirnim tonom zašto sam ja to rekla ali žena mi nije dala do riječi. Melje li ga melje i napada mene i moj odgoj (inaće je na glasu da je malo čaknuta ) Da prekinem more riječi samo sam se izderala da znam šta radi i neka gleda svoja posla. Zašutila je i otišla.

Ma kako ona mene može kritizirati i napadati, a nema pojima zašto sam ja tako postupila???
    Potpis na tvoj post!!!
    Moja L već sada reagira na pse i vrlo vjerojatno da će čim prohoda trčati za psima, jako je privlače.
    Teško je tako malom djetetu objasniti da se ne može dirati svaki pas, jer njeno iskustvo sa psom je ugodno i drago, da ne govorim koliko je jaka njihova veza i koliko dobro se već sada kuže.

Moj pas izgleda "strašno" za one koji ne znaju što je engleski bulldog pa zaista često susrećem mame koje djecu "uče" kako će i pas ugristi i sl.

Pa teško je o tome i promišljati, a kamoli davati neka mišljenja, jer meni je jedna mama objasnila da ona mora prestrašiti dijete da posluša i da nije za strašenje, ali da joj je u ovom slučaju manje zlo nego da joj se dijete zaleti na psa koji će ga ugristi (nedaj Bože).

Mislim da je moja prijateljica jako dobro postupila kad je s djetetom došla do mene i pitala "teta smije li se podragati pas", na taj način je dijete dobilo odgovor od osobe koja drži psa i nakon par puta što se tako susretne povezivat će diranje psa s odobrenjem osobe koja drži psa.

Bar tako nekako mislim.

Ne znam, jako teško pitanje, a odgovora tisuću

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

kaže
    Ja bih na ovo rekla :'Naravno da si ti dobar i naravno da će ti teta dati kolače.' Moj sin je ostao dobar (iako si je netko uzeo za pravo reći drugačije), prodavačica je dobila poruku da se ne slažem s njenim pristupom (moje dijete to također može zaključiti), dobili smo priliku za kasnije to prokomentirati, dobili smo (kupili) i te kolače... a mužu bih rekla da si kupi svoje kad nas već ne poznaje i više bi me ljutilo njegovo ponašanje, nego te neke tete u dučanu (nemoj se ljutiti Lucky2, znam da to nije bilo pitanje, ali zapelo mi je za oko)
    Ja sam lajava i temperamentna dalmatinka, čijim venama kola i grčka temperamentna krv i vrlo vjerojatno bi joj da dijete ne vidi kroz zube rekla da začepi i gleda svoja posla

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa

vlasnici pasa su jako osjetljivi na spominanje mozebitnog grizenja, tako da to svakako treba izbjegavati. to ti je slicno ko komentiranje necijeg djeteta

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

kaže
    Ja bih na ovo rekla :'Naravno da si ti dobar i naravno da će ti teta dati kolače.' Moj sin je ostao dobar (iako si je netko uzeo za pravo reći drugačije), prodavačica je dobila poruku da se ne slažem s njenim pristupom (moje dijete to također može zaključiti), dobili smo priliku za kasnije to prokomentirati, dobili smo (kupili) i te kolače... )
    slazem se s ovim. ne treba se spustat na njenu razinu, pogotovo jer stvarno vjerujem da to ljudi nesvjesno rade, nisu svjesni da je to zlobno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja pak imam drugi problem... moja je mala maltica pa izgleda bezopasno... što ustvari i je, jer moja mazica ni koricu kruha ne može pregrist...
    Problem mi je kad se dijete zaleti, a ja nemam pojma kako će Nea to shvatiti... obično je strašno zaigrana, voli skakati, lickati, gristi i slično... a najiskrenije ne bih voljela da se neko dijete preplaši svih pasa zbog nje... zato ja lijepo primim Neu i pazim na nju što radi, pa dijete može bez straha dragati čupavicu...
    Nisam nikad doživjela da me neki roditelj upitao jel pas grize ili da odvodi dijete od psa...
    Eto, ja bih bila ponosna da to netko upita...

Vlasnica psa jesam ali apsolutno nikad nije puštena s lajne... osim u maminom dvorištu... ne znam zašto se vlasnici vrijeđaju na takve stvari, ali u svakom slučaju ne bi trebali... bez obzira što nikad nije, to nije garancija da neće... a i ne mora ugrist, može od dragosti skočit pa da se dijete prepadne...

Zato bih ja toj ponosnoj vlasnici rekla 'a jeste li vi cjepljeni protiv bjesnoće?'

http://www.youtube.com/watch?v=2O15DXv3Vwg

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa

. ne znam zašto se vlasnici vrijeđaju na takve stvari, ali u svakom slučaju ne bi trebali... bez obzira što nikad nije, to nije garancija da neće... a i ne mora ugrist, može od dragosti skočit pa da se dijete prepadne...
    istg sam misljenja. uz to, nediranje tudih pasa mi ide i u osnove bontona, kao i nediranje djece.

neki se naljute ako das djetetu dirati, neki ako ne das zbog ugriza...ja najcesce kazem da ne gnjavi psa, da ga ne dira jer to peseka smeta, pa se ne moze niko naljutit.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala svima na konstruktivnim kritikama i savjetima
    Lakše je kad si u većem mjestu, a ne ko ja kad imaš doslovce dva
    malo bolje opskrbljena dućana, inače bih taj dućan odavno prekrižila

marti_sk, slažem se da roditelji trebaju paziti na svoju djecu,
    moj je meni uvijek na oku, ne samo da se ne ozlijedi, nego i da nehotice ne potrga nešto
    iskreno, ni meni nisu jasni ljudi koji dođu u trgovački centar pa
    puste relativno malu djecu da landraju uokolo dok oni razgledavaju,
    piju kavu i sl.

a što se pasa tiče, moj L. jako voli životinje, ali nasreću, isprva malo
    suzdržano reagira pa nemamo problema sa zaletavanjem, no bez obzira,
    upozorila sam ga da prvo moramo pitati vlasnika psa, a tek ga onda
    možemo podragati

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vlasnici psa su osjetljivi, jer je jako ružno kada vani šetaš psa, gledaš svoja posla, a sa strana samo čuješ "joj kako ružan pas", "pogledaj ove s ovom đukelom", "dođi mami ugrist će te" i sl.

Ja sam nakon toliko dugo godina, kao vlasnik psa oglušila, a i predugo sam u kinologiji da bi se obazirala na takve stvari.

Ono što ne toleriram, jest da roditelj dijete već unaprijed uči nečem kao negativnom i ne dopušta da dijete sutra razvije samo ljubav ili strah, povjerenje ili nepovjerenje prema nekoj životinji, već se unaprijed djetetu usađuje u maleni mozak što je pas i stvara negativna slika.

Ja zaista volim primiti kritiku, ali onu koja je argumentirana i opravdana, pa bilo vezano za bilo što u životu.
    Ali mom djetetu kritika (dok je još ovako maleno) može biti upućena samo od roditelja i bliskih osoba s kojima je baš svaki dan i koje jako dobro poznaje (moja mama).

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ne razumijem bespotrebno plašenje djece vukom, vješticama, vampirima, pa tako ni psima

Kao vlasnik psa, najljepše što mi se može dogoditi u šetnji je kada sretnem mamu i dijete, a mama počne pričati djetetu: "Strpi se malo, prvo trebamo pitati tetu smijemo li podragati psa." I to je najnajispravniji način kako bi trebala svaka mama postupiti. A te fore da je dijete bolje dobro isprepadati pa mu se neće dogoditi ništa loše su čista glupost! Onda bismo trebali non-stop nečim plašiti dijete, a stvarno ne znam kako to utječe na dječju psihu

I da, i takve komentare ljudi koji niti znaju mene niti moga psa također smatram potpuno nekulturnima, a doživjela sam ih x puta.

Ali najjače mi je bilo kada smo moja prijateljica, njen mali od kojih 7 godina i ja šetali sa mojim štenetom kroz grad. I prolaze 2 starije žene i jedna komentira na sav glas kako ovom psu treba staviti brnjicu, a prijateljičin mali (koji je btw.odrastao sa psima i jako ih voli) odgovara: "Vama, gospođo, treba brnjica." I dijete zna da je čovjeku nekad pametnije šutiti, nego reći bilo šta samo eto da kaže

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa

Ali najjače mi je bilo kada smo moja prijateljica, njen mali od kojih 7 godina i ja šetali sa mojim štenetom kroz grad. I prolaze 2 starije žene i jedna komentira na sav glas kako ovom psu treba staviti brnjicu, a prijateljičin mali (koji je btw.odrastao sa psima i jako ih voli) odgovara: "Vama, gospođo, treba brnjica." I dijete zna da je čovjeku nekad pametnije šutiti, nego reći bilo šta samo eto da kaže
    Vidiš nikada ne bi htjela da mi se dijete tako ponaša..bez uvrede ali meni je ovo nepristojno, ok i ta starija gospođa bi trebala imati više takta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa

Vidiš nikada ne bi htjela da mi se dijete tako ponaša..bez uvrede ali meni je ovo nepristojno, ok i ta starija gospođa bi trebala imati više takta.
    Slažem se.

Inače, ja sam se stvarno naslušala svašta od prodavačica i drugih nebitnih ljudi u našem životu. Skoro uvijek odgovorim. Ali nikad tim osobama nego djetetu. Pred njima.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To je dijete jako, ali baš jako odgojeno. I ja bih iskreno voljela da moje dijete danas-sutra bude tako lijepo odgojeno! I iskreno- i nas je iznenadila njegova reakcija i kako joj je nabrzaka odgovorio.
    I ti možeš suditi preko mojih postova o djetetu koje ne znaš- to slobodno ako ti pričinja ugodu , ali ti ne znaš na koliko je iritantan način ta gospođa to dobacila, niti ja sad tu to mogu dočarati...da je i ekstra pristojno dijete očito izbacila iz takta. I majka ga je prekorila da to nije lijepo...ali naravno da smo se poslije lijepo ismijale tome kad mali nije bio u blizini. Jer iskreno- dobro joj je i odgovorio! Stvarno si neki ljudi daju za pravo tako nekulturno na ulici dobacivati potpuno nepoznatim ljudima.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To je dijete jako, ali baš jako odgojeno. I ja bih iskreno voljela da moje dijete danas-sutra bude tako lijepo odgojeno! I iskreno- i nas je iznenadila njegova reakcija i kako joj je nabrzaka odgovorio.
    I ti možeš suditi preko mojih postova o djetetu koje ne znaš- to slobodno ako ti pričinja ugodu , ali ti ne znaš na koliko je iritantan način ta gospođa to dobacila, niti ja sad tu to mogu dočarati...da je i ekstra pristojno dijete očito izbacila iz takta. I majka ga je prekorila da to nije lijepo...ali naravno da smo se poslije lijepo ismijale tome kad mali nije bio u blizini. Jer iskreno- dobro joj je i odgovorio! Stvarno si neki ljudi daju za pravo tako nekulturno na ulici dobacivati potpuno nepoznatim ljudima.
    Mislim da dijete u ovom slučaju nije imalo namjeru biti tako nepristojno, već možda ne može u potpunosti shvatiti što znači zapravo brnjica za prolaznike i možda je dijete instiktivno odgovorilo, jer mu se nikako nije svidjelo da mu se psu, koji je za njega naj, stavi brnjica.
    Ovdje mislim da se ne radi o nepristojnosti djeteta, već više o zbunjenosti ili ga je možda to pogodilo pa je na brzaka odgovorio milo za drago.
    Ponekad i najkrasnijoj djeci nešto izleti, a bome izleti i nama odraslima

Ja ko bibliju poštujem mjesta gdje se psi ne smiju šetati, ali zaista ponekad zločesti jezici dovedu do ruba kad bi im čovjek svašta odgovorio, na primjer, šetam psa uz dva metra neke suhe trave i meni kaže jedan čovjek "tu se moje dijete igra", a ja mu odgovorim "tu i moj pas piša" i odem. Ma čekaj malo, pa to je dva metra travice i to suhe uz rub gdje parkiraju auta, pa ako mu se tu dijete igra onda stvarno :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni ne smeta kad netko u tramvaju, na ulici, bilo gdje prijateljski opomene moje dijete za neko neprihvatljivo ponašanje. Primjerice, u malom dućančiću pored škole zna doći do naguravanja djece oko sladoleda - prodavačica ih lijepo stavi u red, a ja je podržim. Smetaju mi komentari iz kojih se vidi da ti ljudi po jednom postupku zauzimaju generalni stav prema djetetu, kad si dozvoljavaju da budu bezobrazni samo zato što se radi o djetetu i kad su te poruke zapravo žalci upućeni meni "jer ih nisam odgojila".

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pepita, mislim da on zna šta je brnjica, ali istina je da mu nije bilo ni na kraj pameti kako je to ispalo što je rekao Iako-ni ja se iskreno ne bih sjetila bolje odgovoriti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da su te "opomene" nažalost sastavni dio života i podržavat ću djete da samo odgovara tamo nekoj teti pa iako če ispasti još više neodgojeno, ne želim ja umjesto njih jer mene neče uvijek biti pored, a na neki se način mora znati nositi s tim...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mali je genijalac, i ja mu se
    mislim - ipak je ženu oslovio s "gospođo" ...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

mali je genijalac, i ja mu se
    mislim - ipak je ženu oslovio s "gospođo" ...
    pa kulturno dijete

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Slažem se.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kikidee prvotno napisa

Slažem se.

a ja se slažem s malim...
    bar dok je dijete - smije reći "car je gol"

gospođa bi trebala imati "više takta", a dijete ispada - nepristojno! :?
    zašto?
    zato što nije "gospođa"?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zašto?
    zato što nije "gospođa"?

jel?

III. KRETANJE PASA

Članak 9.

Na ulici, javnoj površini, u parkovima te u prostorijama koje služe zgradi kao cjelini (stubište, ulaz, dizalo, dvorište i slično) pas se mora voditi na uzici tako da ne ugrožava sigurnost i zdravlje ljudi, drugih životinja i njihovo kretanje.
    Psi koji su zbog svojih urođenih svojstava i agresivnog instinkta ili izvježbanosti opasni za sigurnost ljudi, a posebno dobermani, američki strafordski terijeri, bulterijeri, pitbul terijeri, rotwaileri, doge, njemački i belgijski ovčari, japanski borilački psi, veliki japanski špicevi, mastifi, šarplaninci i njihovi križanci, moraju se, na površinama iz stavka 1. ovog članka, voditi na uzici, obvezno s brnjicom.
    Iznimno od stavka 2. ovog članka bordoške doge i napuljski mastifi vode se, na površinama iz stavka 1. ovog članka, na uzici, ali bez brnjice.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U šta se pretvori ova tema

Sofke, jesam ja napisala da pas nije bio na uzici? Jesam napisala da je pas pasmine koja podliježe obaveznom nošenju brnjice? Curka, nisi u pravu Gospođa iz mog posta nije imala čak ni zakonske osnove da mi se obrati sa takvim komentarom To je sve što si svojim postom dokazala

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Osim toga-riječ je bila o štenetu, što teško nekome može promaknuti. Tako da ja ne vidim koji je drugi razlog gospođa to imala reći, nego da pokaže koliko je isfrustrirana i koliko voli podbosti. Što se mene tiče- takvima definitivno treba brnjica (i povodac po mogućnosti )

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a i lupuit savijenim novinama ne bi bilo naodmet. s pajserom zamotanim unutra

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tata, ti me najbolje razumiješ

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

zašto?
    zato što nije "gospođa"?

jel?
    da

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eto, touche..jeste me

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moje mišljenje je da svaki koji ide komentirati tako neš (ponašanje nečijeg djeteta, koje nezna, onako usput, tek tolko da neš kaže.... ) mora biti spreman i na kontra odgovor (bilo koje vrste)!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi Janka učimo da uvijek prvo pita da li smije podragati peseka.
    Sa svakakvim vlasnicima smo se susretali.
    Od onih koji skoro ni ne odgovore na pitanje nego brzo uzmaknu sa svojim ljubimcem da ga nitko ne bi dirao, do onih koji malte ne djetetu psa stave u krilo...
    I poštujem svačiju odluku mada je Janku to malo teže dokazati, on bi svakog peseka odnio doma!

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Mi Janka učimo da uvijek prvo pita da li smije podragati peseka.
    Sa svakakvim vlasnicima smo se susretali.
    i mi isto ovako
    ponajprije zato što nikada ne možeš biti siguran kako će pas reagirati
    Leon bi svakom čupavcu prišao, a nisu svi child-friendly
    za njim se zaletavao mićini maltezer, sa očitom namjerom da ga ugrize, bez ikakvog povoda - vlasnica nije uopće reagirala
    a sa druge strane ljetovali smo u društvu sa ovčaricom, njegove veličine - tako smirenog, dobroćudnog i razigranog psa već dugo nisam vidjela

Ninči komentar sineka je 8)
    voljela bih da i moje dijete jednog dana tako reagira kada je nešto toliko očito izrečeno svisoka i samo sebi nema svrhu - osim pokazivanja "nadmoći" i pukog laprdanja

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vau vau

kaj je bila tema?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

zašto?
    zato što nije "gospođa"?
    Gospođa je na glas komentirala kako psu treba brnjica, na što je dijete reklo vama gospođo treba brnjica, tako stoji u opisu cijelog događaja...Da je moje dijete tako reagiralo, iskreno, rekla bi joj da je nepristojna. To ne znači da je moje dijete slabić i da se neće znati obraniti od bilo kakvih komentara, ali smatram kako je nekad dobro i ono kroz jedno uho unutra kroz drugo van...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I tu bi trebalo imati takta i ne prozivati tuđe dijete nepristojnim... jer je i to-nepristojno...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa
    I tu bi trebalo imati takta i ne prozivati tuđe dijete nepristojnim... jer je i to-nepristojno...
    Daj molim te pročitaj što sam napisala...napisala sam meni je OVO nepristojno...Ja i svom djetetu kažem ovo što si napravila je nepristojno što ne znači da je ona u globalu nepristojna, dapače...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja se slažem sa yayom, opet

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

zašto?
    zato što nije "gospođa"?
    Gospođa je na glas komentirala kako psu treba brnjica, na što je dijete reklo vama gospođo treba brnjica, tako stoji u opisu cijelog događaja...Da je moje dijete tako reagiralo, iskreno, rekla bi joj da je nepristojna. To ne znači da je moje dijete slabić i da se neće znati obraniti od bilo kakvih komentara, ali smatram kako je nekad dobro i ono kroz jedno uho unutra kroz drugo van...
    potpisujem. nikad ne bih ohrabrivala ovakve izjave.
    da je neka forumasica na opasku o brnjici nekom psu dobila ovakav komentar, vjerojatno bi se nanizalo trinaest strana postova o popustljivom odgoju...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Daj molim te pročitaj što sam napisala...napisala sam meni je OVO nepristojno...Ja i svom djetetu kažem ovo što si napravila je nepristojno što ne znači da je ona u globalu nepristojna, dapače...
    Općenito govorim...
    Zbog toga te nisam citirala i zbog toga sam stavila smajl...

I ja bih svom rekla da nije lijepo tako se razgovarati te da premda gospođa nije u pravu to joj se može dati do znanja i na drugi (pristojniji) način...
    A kasnije se s frendicama, mužem ili kime god već tome slatko nasmijala...

Viš, velika slova su prema internetskom bontonu vikanje... a vikanje je nepristojno... zašto ti vičeš na mene?

A gle, mogu razumjeti u potpunosti reakciju djeteta jer ni odrasli ma koliko god inače pristojni bili nemaju uvijek strpljenja, živaca i izleti im nešto što ne bi trebalo...
    Ljudi kakvi jesu su općenito osjetljiviji na djecu i kućne ljubimce... zapravo na sve što smatraju 'njihovim'...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa

zašto?
    zato što nije "gospođa"?
    potpisujem. nikad ne bih ohrabrivala ovakve izjave.
    da je neka forumasica na opasku o brnjici nekom psu dobila ovakav komentar, vjerojatno bi se nanizalo trinaest strana postova o popustljivom odgoju...
    Slažem se s Yayom i Summer.
    I suosjećam s gospođom, i ja sam jednom "dobila" brnjicu. Ili ono, lajnu?!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

oprostite... netko je spomenuo brnjicu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •