Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kašalj u trudnoći

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno kašalj u trudnoći

Pozdrav!!

U 33. sam tjednu trudnoće i već 2 tjedna kašljem bez ikakvih drugih simptoma. Kašalj je suh i onako dosta zvučan, onako hroptav, ali ništa ne iskašljavam, prethodi mu škakljanje u grlu. U ovo doba svinjske gripe ne ide mi se u doktorice, ali opet strah me ignorirati kašalj, iako se osim njega, dobro osjećam.
    Pijem čaj od sljeza s limunom i medom i čini mi se da pomaže ali kratkotrajno.
    Imate li vi ideju šta bi to moglo biti?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

po meni bi najpametnije bilo da nazoveš svoju dr i vidiš šta ona misli o tome

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    po meni bi najpametnije bilo da nazoveš svoju dr i vidiš šta ona misli o tome
    x. Ako se dobro sjećam, kašalj u trudnoći nije baš preporučljiv, trebalo bi ga nekako riješiti.

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala vam na savjetima. Nazvati ću doktoricu. Zašto kašalj nije preporučljiv u trudnoći? Smeta bebi?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam u prvoj trudnoći imala pregrozan kašalj, trajalo je puna dva mjeseca jer nikako da povratim imunitet, nešto prestrašno, otišla sam tako i roditi...
    morala sam rukama pridržavati trbuh koliko sam se grčila, najčešće bih povratila jer je bilo i malo šlajma...

nakon svih mogućih prirodnih preparata dr. mi je prepisao sirup sa codeinom, mislim da se zove pholcodine i uzimala bih navečer dječju dozu da barem mogu par sati spavati, jako sam se bojala tog sirupa pa sam stvarno uzimala samo kad ne bih izdržala, ali nije mi bilo lako

srećom kašalj nije izazvao kontakcije i sve je bilo na kraju u redu osim kašlja nakon carskog reza od kojeg se nakon same pomisli naježim :shock:

nadam se da će ti brzo proći, imaj uvijek vodu sa sobom i čim osjetiš grebanje pij tekućinu, ja sam vadila i bris, ali nije bilo bakterijske infekcije nego jednostavno moje tijelo nije imalo imuniteta da pobijedi virus.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja se ginekologinja lani izbezumila zbog mog jakog kašlja (sinusitis sa cca 28 tjedana) i tražila je odmah sanaciju istog. (Doduše ja sam krvarila veći dio trudnoće).
    Tako da se možda ipak javiš liječniku.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nisam trudna ali imam iste simptome,ubijaju me-kaj su ti rekli?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Probaj s oblozima od maslinova ulja, ali tada nesmiješ imati temp.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemam temp,gdje stavljam obloge i kakve tople ili hladne?thanx!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

dižem ovo,jer i mene ubija kašalj zadnjih par dana.Trudna sam 11 tjedana,kašljem puno,a i puna sam šlajma kojeg i ne mogu izbacici-prije povratim nego što njega izbacim.Mažem se ezkaliptusom, pijem čaj od sljeza i ne znam što da još pokušam,a da kašalj prestanem,nadam se da će mi netko znati pomoći...

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i mene sa problemom šlajma,,trudna 17 tjedana..., nisma bolesna,,ne kašljem,,ali ne razumijem više to stvaranje šlajma od kojeg mi se povraća i tako danima,,,,,,,,,,,,ako netko zna neka javi,,hvala

inesdp

Početno

nova sam na ovome, molim vas pomoć. trudna sam 38 tjedana i kašljem užasno već 10 dana, strah me kako ću ići roditi u ovom stanju, pomozite

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj TARA M prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene sa problemom šlajma,,trudna 17 tjedana..., nisma bolesna,,ne kašljem,,ali ne razumijem više to stvaranje šlajma od kojeg mi se povraća i tako danima,,,,,,,,,,,,ako netko zna neka javi,,hvala
    nadam se da će se barem netko javim i pomoći i mojim, a kako vidim i tvojim problemima

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam za kašalj sa šlajmom, osim da probate sa nekim sirupom, bokvica ili tako nešto prirodno. Ja sam nedavno pila Prospan sirup (dojim i doktorka je reklada može) i puno mi je pomogao za izbacivanje šlajma. Inhalacije, zagrejete u lončić vode do ključanja pa udišete tu paru, možete da stavite par kapi eukaliptusovog ulja...

Ja sam u trudnoći imala grozan suvi kašalj sa golicanjem u grlu koji sam isto po savetu lekara trebala što pre da rešim. Čak mi je ginekolog savetovao i uzimanje antihistaminika (jer je suv kašalj sa golicanjem obično alergijski) privremeno, samo da se to reši. Ja sam za svaki slučaj otišla po još jedno mišljenje na antituberkulozni institut i tamo mi je jedan genijalan doktor dao savete koji su mi se tada učinili smešnim ali zaista su mi pomogli. Dakle grlo, ždrelo i nos treba stalno da su vlažni. Kad god prođete pored česme, malo vode u ruku i ušmrknete. Treba se bukvalno nalivati vodom, može i neki nezaslađeni čaj ali voda najviše. Paziti da je zimi vlažnost u prostorijama dovoljna, ja sam sušila veš u spavaćoj sobi, stavljala mokre peškire na radijatore, držala odškrinut prozor. 2-3 puta dnevno udisati vodenu paru, provri voda u lončiću, peškir na glavu i diši!
    Ja sam prestala da kašljem za manje od 3 dana. I posle su me za vreme dojenja još nekoliko puta ovi saveti spasili.
    Nadam se da će nekom pomoći....
    Posljednje uređivanje od vissnja : 15.03.2010. at 01:55

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala vissnja
    mislim da je najbolje da se ova tema prebaci na trudnoću,pa stoga molim moderatorice da prebace možda ćemo tamo dobiti još koji koristan savjet!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno kašalj u trudnoći

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam trudna ali imam iste simptome,ubijaju me-kaj su ti rekli?
    Joj jako sam se napatila, sve je dobro završilo. Po preporuci koristila sam više sirupa, 3x1 jušnu žlicu i ne gutati. Najbolji mi se čini od Farmakola.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •