-
kako odrediti ovulaciju?
postovane,
otkako smo odlucili imati dijete moje su mjesecnice pocele izostajati svaki 2. mjesec (prije sam ih redovito dobivala i to ponekad tocno u dan!). otisla sam ginekologu i ustanovljena mi je gardnerella, navodno uslijed stresa (iako ja NIKAD u zivotu nisam reagirala na stres gubitkom mjesecnice!) koju sam lijecila (sad bih trebala ponovno otici na pregled i uzeti briseve za bakterioloske nalaze kako bismo vidjeli je li lijecenje uspjelo).
mene sad zanima slijedece, ako mi netko moze odgovoriti: ukoliko mi i ovaj mjesec izostane mjesecnica (prethodnu sam dobila 29.8.2005., a onu prije nje 8.7., dakle, sve mi se malo "pobrkalo"), kako cu si ja znati izracunati kad bi mi bila ovulacija ovaj mjesec, koji npr. ne dobijem mjesecnicu?? da je sve ostalo "normalno", lako bih si izracunla, ali sad, ko za vraga, kad sam pocela racunati plodne i neplodne dane te dane moguce ovulacije, jer mi je to zbilja vazno, sad mi, daklem, ko za vraga priroda ne da da izracunam!! jer po toj logici, mozda mi, tj. vjerojatno mi samo 1 jajnik funkcionira, pa tako svaki 2. mj. taj dodje do izrazaja, dok onaj 2. "spava" (a zasto "spava" ne znam, jer je do travnja ove godine savim dobro radio, bar mi se tako cinilo, buduci da nikad nisam imala nikakvih problema).
hm...nadam se da ce netko skuziti sto mene, u stvari, muci...
unaprijed svima hvala na odgovoru
p.s.
po mojim proracunima, da je sve ostalo normalno, trebala sam mjesecnicu dobiti 27. 9., odnosno sad za koji dan, ako bi mi malo zkasnila. dan ovulacije, da je sve ostalo normalno, bio mi je 13.9., a mi smo se voljeli bas dosta intenzivno par dana prije toga i par dana nakon toga (plus u te dane), daklem, neke bi sansice i postojale da sam trudna??? trenutno kao imam neke simptomice dolazece menstruacije tipa bolove u grudima i neke sitne bolove dolje, kao da ce mi doci svaki cas, te tanana blijedocrvenkasta linija na gacicama. pa sad ne znam da li da se radujem tome da ce mi se ciklus ipak "unormalit", ako sam na pragu dobivanja menstruacije, ili da se radujem tome sto se bebach ipak "primio"??? Nakupovala sam se vec stotine testova za dokazivanje trudnoca ( i to svaki put u drugoj ljekarni, da me prodavaciva ne skuzi) pa sad vise ni ne znam mjesto u gradu u kojem me jos ne znaju...Naravno, pricam o svom mjestu stanovanja, ali Zagreb jos nisam pocela osvajati po tom pitanju, hehehe.
Lijepi pozdrav svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma