Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: angiomi ili cvreni "madežčići" po tijelu

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno angiomi ili cvreni "madežčići" po tijelu

mislim da imam najezdu ovih stvari po tijelu, najviše po trupu. odjednom sam ih prijetila dosta, imala sam ih i prije, ali sad sve više.

kao da smo izbijaju. ima li ko slična iskutva?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bezopasni su, bez brige...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pridruzujem se pitanju...
    ja sam ih dobila 10-ak na podrucju gornjeg trbuha, potpuno su plosni i crvenkasti, kao flekice, ali ipak okrugli. i novijeg su datuma.
    sto je to? kako? zasto?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    bezopasni su, bez brige...
    kako znaš??

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najjednostavnije rečeno, angiomi su nakupine krvnih žila. dobroćudni su, koliko sam ja upućena ne zna im se uzrok, ali im se broj s godinama poveća, pa ih često nazivaju senilnim angiomima. odstarnjuju se laserom, isključivo zbog estetskih razloga.

ako se brineš, uvijek možeš otići kod dermatologa. ovo što sam ti napisala je odgovor na moje identično pitanje, nakon pregleda dermatologa (primarni problem su mi bili madeži, a ne angiomi).

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

najjednostavnije rečeno, angiomi su nakupine krvnih žila. dobroćudni su, koliko sam ja upućena ne zna im se uzrok, ali im se broj s godinama poveća, pa ih često nazivaju senilnim angiomima. odstarnjuju se laserom, isključivo zbog estetskih razloga.

ako se brineš, uvijek možeš otići kod dermatologa. ovo što sam ti napisala je odgovor na moje identično pitanje, nakon pregleda dermatologa (primarni problem su mi bili madeži, a ne angiomi).
    aha, dermatolog ti ih je vidio i obrazložio šta su?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, a što se tiče uzroka, smatraju da važnu ulogu na pojavnost angioma ima i genetika alii hormonalni utjecaj (posebno ženskih spolnih hormona). ali nema čvrsto dokazane veze, samo sumnje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam je li to moje bilo točno to što se zove angiomi itd., ali ja sam ih nakon jednog ljeta i sunčanja u kombinaciji sa znojenjem ispod grudiju dobila ispod obaju grudi i niže po trbuhu i prsima. Prvo su bili crvenkasti, onda su potamnili skoro do tamno smeđeg (možda zbog izlaganja suncu), bilo ih je stvarno masu, koža je izgledala kao palačinka - s točkicama. Odlučila to lasterirati, e, za to sam se stvarno trebala slikati za reklamu - "prije" vs. "poslije", odlično je ispalo. Prvo se godinu nakon toga malo moglo nazirati kao svijetlije mjesto gdje je laserirano, ali nakon par godina ništa, ne vidi se da su ikad tamo bili. To moje je bilo bezopasno, samo sam to iz estetskih razloga micala i da mi se ne raširi posvukud - ako sam dobro razumjela dermatologicu (išla sam privatno), to moje je imalo tendenciju širenja.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, a što se tiče uzroka, smatraju da važnu ulogu na pojavnost angioma ima i genetika alii hormonalni utjecaj (posebno ženskih spolnih hormona). ali nema čvrsto dokazane veze, samo sumnje.
    fala, lakše mi je...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

po istocnjackoj medicini oni su znak pretjerane konzumacije hrane zivotinjskog porijekla..

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    po istocnjackoj medicini oni su znak pretjerane konzumacije hrane zivotinjskog porijekla..
    stvarno?! e to baš ne stoji!!! ali stvarno!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni se prije nekoliko godina pojavio jedan na ruci, prvo bio kao bubuljica, sad je malo veci od prosjecne bubuljice i smedj... dermatolog kaze ako hoces moze se hiruski ukloniti, ali nema potrebe (medicinke)... e sad, tolicno malo a da moram rezuckat i da mi oziljak ostaje ne bih (dermatolozi baš dubinsko isjecanje rade)... a ipak, ružan mi i smeta...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nedavno sam cula teoriju (neprovjerenu) da ih mogu uzrokovati problemi s jetrom (pojma nemam koji). Mozda uspijete pronaci vise inf. o tome. I ja ih imam par ali od kad znam za sebe.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamaS prvotno napisa
    Nedavno sam cula teoriju (neprovjerenu) da ih mogu uzrokovati problemi s jetrom (pojma nemam koji). Mozda uspijete pronaci vise inf. o tome. I ja ih imam par ali od kad znam za sebe.
    ajme, ovo mi nisi trebala reći!!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ih imam 2 (možda i više) , ali 2 su na cicama, prvi od prvog klinca, drugi od klinke, pa sad kakve to veze ima???? Prvi se naglo povečao kad je počeo rasti drugi i stao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •