apri, baš sam i ja htjela napisati, ova rasprava bi bila primjerenija za grupu 1-3, do godine dana stvarno tv treba maksimalno izbjegavati
apri, baš sam i ja htjela napisati, ova rasprava bi bila primjerenija za grupu 1-3, do godine dana stvarno tv treba maksimalno izbjegavati
ovo je jako bitno. bebi ne treba TV ni kompjutor, vec mama ili tataapricot prvotno napisa
![]()
ja sam zabranila do 3g. da iko od mojih "dozvoli" da beba bulji u TV.
baš da govorimo o bebama. njima ne treba edukacija preko tva. mi gasimo tv kad je tin u sobi. ima skoro 5 mj ali čim je upaljen (npr kad idemo kod nekog u goste) on bulji u nju (nastojim ga namjestit ga da ne vidi, ipak ne mogu baš svakome reći da ga gasi). meni nevjerojatno da tako malo dijete može toliko bit zainteresirano za tv.
pa moj tv je stalno upaljen jer mi je užasno depresivno kad je ona mrtva tišina.
moj malac, 4 mjeseca nije previše zainteresiran. pokušala sam mu pustiti fifi i cvjetno društvo al mu je dosadno nakon 5 minuta.
isto je i sa ostalim crtićima... 5 minuta maksimalno.
a isto je i sa igračkama.
jedino što mu ne može dosaditi jest duuuuuga duga šetnja .... i to isključivo na rukama ili u mt-u ili klokanici. kolica nula bodova.
upali radio, neće biti mrtva tišina.
a i to što kažeš. budem.apricot prvotno napisa
al moram ispričati ovu zgodu...![]()
stavila ja maloga u onu malu autosjedalicu i stavim ga pred televizor na 5 minuta samo da pokupim veš sa žice. a nisam ni vidjela šta je bilo na tv-u.
i čujem ga kako krepava od smijeha![]()
(4 mjeseca će imati sad za par dana)
zapravo mi se prvo učinilo da se guši...pa sam dotrčala k njemu...a ono on se smije ko luđak i gleda tv...
ja pogledam prema tv-u da vidim šta je to njemu tako smiješno...
a ono na tv-u Bandić drži neki svoj polupatetični govor zašto bi on bio pravi preCjednik...
eeeeee![]()
![]()
![]()
![]()
ali, šalu na stranu, dijete se može zabaviti i s nekom igračkom na 5 min.
meni uopće nije palo na pamet da svom djetetu od nekoliko mjeseci dam da gleda tv da bi ja nešto obavila po kući :/ iskreno, nisam se toga niti sjetila.
sada kada ima 11 mj. vodim rat sa svojim roditeljima i sestrama koji kada je čuvaju ponekad upale baby tv i ona uživa... a ja šizim![]()
Ja sam prokužila da moji gledaju tv (u ono vrijeme nisam baš toliko obraćala pažnju gledaju li ili ne) na sličnom primjeru...
Donijela sam daaaavno starijem sinu bager igračku, a dijete uzme bager i kaže "TU SE ROJS PENE"...
Katastrofa! Mislim da mi je baš ta rečenica trogodišnjaka osvijestila da dijete gleda tv... Definitivno u kući mu nitko nije pričao o Rojsu i njegovim bagerima, ali bilo je toga na vijestima u to doba i fakat je vječito visio na štengama bagera. Mlađi sin mi je pak bio impresioniran ratnim scenama (i danas ga to privlači, ali gotovo da i nema prilike to gledati, trudimo se koliko možemo...).
Mi stvarno nikad nismo puno gledali tv, ali vijesti smo znali pogledati. Tek me dječja reakcija i jezivi uvid u to kako se takve scene prelamaju kroz njihove oči i mozgove uputila na to da tv definitivno izbacim iz dnevne sobe u vrijeme kad se djeca motaju onuda.
eh da. ako ne smije gledati tv zbog tih "bljeskova"
kaj to onda znači da ne smijem niti kititi bor za božić?
jer bome one lampe bljeskaju sve u 16 a ja kad sam ih uključila da ih isprobam ovaj moj je počeo vrištat od sreće.