-
Promjena škole
Dakle,
seka nakon, koliko?, cca 2 mj srednje škole zaključuje da joj se to ipak ne sviđa
i želi se prebaciti u drugu školu - zna točno koju bi.
Kako bi vi postupili u takvoj situaciji?
Kako bi savjetovali dijete?
Nisam sigurna treba li podržati tako nešto - jer ipak se radi o nečemu što će raditi praktički cijeli život.
A jako je loša kombinacija raditi nešto što ne voliš.
Ili ipak ustrajati u tome da ne može samo tako predomišljati i odustajati.
Ja sam čak i više za prvu opciju, ali zanimanje iz trenutne škole (po meni) ima puno bolju budućnost.
Ako mislite da bi bilo bolje staviti na školu - samo dajte, ili na 13 - 18.
-
kakve su joj ocjene ?
o kojim se školama radi ?
može i na pp
da ne misliš da sam znatiželjna baba, radim na sreednjoj školi pa imam ponešto iskustva u takvim situacijama
-
-
Uzela mi maria71 riječ iz usta. 
Treba vidjeti kakve su joj ocjene i porazgovarati s razrednikom i nastavnicima struke.
Ako se ispostavi da je stvarno promašila smjer i da će u kasnijem školovanju (3. i 4. r.) imati problema sa strukom najbolje da čim prije promijeni školu.
Ako je to samo trenutna teškoća, koje obično u prvom razredu nastanu s prvim ocjenama onda treba sjesti, zagrijat stolicu i ne odustati.
-
Nisu ocjene problem.
Najvjerovatnije je samo to što sam i navela,
radije bi radila jedno nego drugo
-
mijenjaj.(ako nije bijeg od loših ocjena,ekipe i sl.nego stvarno afinitetski problem)
-
Kad je naš stariji lani počeo pričati o promjeni škole, rekli smo da nismo sigurni da je to najbolja odluka, ali ćemo ga podržati da napravi što želi. Još je malo pričao, pa odustao.
Jedna poznata cura istovremeno je promijenilo školu.
U oba slučaja isti je bio stav roditelja: ako želiš i misliš to ozbiljno, sve oko upisa/ispisa moraš sam/a srediti.
-
Upravo kako kaže post prije.
A jako je relativno da li će to doista raditi cijeli život, posebno u današnje vrijeme. Mislim da je bitnije kvaliteta znanja koje će steći.
Ja sam npr prvo upisala srednju "Kulturu", pa za mjesec dana prešla u "Jezičnu". Treći upisala Odgajateljsku, a na kraju završila na Defektologiji. Na kraju ne radim ništa od toga, a tijekom godina otvarale su se još neke totalno druge mogućnosti.
Zato mislim da je pomalo relativno šta će završiti i šta će joj to donijeti u budućnosti.
-
-
Ja bih mijenjala.
Žao mi je što ja to ipak nisam napravila...Negdje u 2. r sam shvatila da ta škola nije za mene...
Završila sa solidnim vrlodobrim vrlo zahtjevnu školu, pa se na kraju ubila od učenja da upišem anglistiku i provela godine popunjavajući rupe u znanju koje su ljudi iz jezične imali već u malom prstu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma