-
Uzroci mojih problema s dojenjem
Nastavno na moju ispovijest http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...r=asc&start=50
o tome kako mi je stres prouzrokovao gubitak mlijeka na kojih 10-15 dana,
evo svih uzroka problema oko dojenja:
1. stres kako je u gornjem linku navedeno
2. malena je imala normalno malu čeljust prvih mjesec dana i nije mogla uhvatit sisu kako treba (bradavicu i areolu) neovisno o položaju kojih sam se iznamještala da vam pamet stane - tek kad je narasla s mjesec i pol je mogla dobro uhvatit.
3. zbog gornja 2 razloga sisala je tako da je desnima grizla bradavicu i tako sam "oljubičastila", no srećom smo nabavili šeširiće za dojenje pa smo spriječili ragade, a sise sam premazivala vlastitim mlijekom da se oporave
4. Klopica i vodica - kad god bih se osjećala gladnom/žednom imala sam feeling da imam manje mlijeka
5. pametovanje žena koje same nikad nisu dojile
- patronažna je dobila direktivu da forsira dojenje (ko da meni treba nagovaranje?!) i svaki put kad se čujemo prvo pitanje je "Kako dojenje?" Pa dobro ženo jel sam ja "Sisa" il sam ja ljudsko biće? Uglavnom, ako me to još jednom netko pita reći ću "Hvala ja sam dobro, dijete je dobro a i gospođama Sisama također niš ne fali"
6. Silni gosti i zivkanje prvih 2 mjeseca - ovo je automatski generator adrenalina i zaustavlja proizvodnju mlijeka, i to vrijeme - koje gubim s kojekakvom dosadnom babom iz 56-tog koljena - mi oduzima vrijeme za hranjenje djeteta tako da se malena sva rasplače i znate kak to već biva...
7. Gungula općenito - silno mi je potreban bio "odlazak u pećinu". Od maleninog 3 jeseca nemam beda pri hranjenju na bilo kojem mjestu al ona točno osjeti da nije mir i jednom mi u shopping centru nije jela 6 sati sve dok nismo došli doma (davala ja sisu više puta na mirnoj klupici, no ona u plač i neće li ga neće)
8. Obaveze (kućanski poslovi i slično). Izmorim se, ne stignem pojest, popit vode...
9. "Đipanje" oliti odlasci van stana generalno (iako ovaj osjećaj s vremenom i mojim samopouzdanjem polako nestaje) - imam uvijek feeling ko da idem na safari u pustinju gdje je upitno hoću li imat hrane vode i wc-a, jer su mi to preduvjeti da sama funkcioniram kako bi bila opuštena za dojenje
10. "Piggy efekt" - joj e koji mi je bed bio onak sva ušvicana dojit malu (jer se nisam stigla otuširat), i mislim si jadno dijete u kojim uvjetima jede...
Eto, ako se sjetim još kojeg nadovežem se...
Sada nasreću dojenje dobro ide
-
nadam se da ćete uspjeti dojiti...
ja sada dojim dva dečka i to isključivo...imam 4 djece i nemam pomoći osim mm
imali smo jako puno stresnih situacija u zadnje 2 godine ali unatoč puno bolesti, smrti meni mlijeko nije nestalo. Kada sam bila na rubu očaja od silnog stresa i žalosti koja nam je stizala u život i kada sam mislila da ću izgubiti poticaj mlijeka njega je bilo napretek. Nećemo o tom stresu sada...iza nas je i nikada se više ne ponovio...ali hoću reći majčinska ljubav i požrtvovnost može sve.....unatoč svim zaprekama
uspješno vam bilo organiziranje i dojenje!!!
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma