Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Nošenje umjesto fitness-a :)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Nošenje umjesto fitness-a :)

Malo smo se 'zjačali. To tek sad kužim, 4 mjeseca kasnije - beba je skoro duplo teža, a mene više ne bole ruke niti leđa.
    Ali mislim da je presudan bio odmor od nošenja - da se kockice poslože i mišići rehabilitiraju. No, sad ne znam kolike su te pauze bile, jesu li bile dnevne ili kroz nekoliko dana, ali definitivno pomaže da ti netko preuzme bebinha na sat-dva.
    Sad sam Samson . Još da mi je 'skinuti škembiće (i onu mjesečinu straga ).
    For that matter: Je li tko probao AbTronic Extreme poslije poroda, navodno jača leđa i skida trbuh, a ne moraš odlaziti od kuće..?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čini mi se da bi ova tema bila primjerenija podforumu "nakon poroda". slažeš se da je premjestim?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam nabila kondiciju noseci bejbija. Znaci, nosim ga preko 6 sati dnevno, i najmanje 3 sata napolju (prolece - leto - jesen, zimi je to teze izvesti), i sad sam skroz fit!
    Krenula u teretanu pre dvadesetak dana, i tamo sam shvatila da sam stvarno u formi! Odradim odmah najnormalniji trening, ma super skroz!

Ali pazi, on ima 13 meseci, ja ga jos uvek uspavljujem noseci ga u slingu i dojeci istovremeno, i kuvam, pa cak i peglam s njim u slingu.
    Cucnjevi pod operecenjem svakodnevno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    čini mi se da bi ova tema bila primjerenija podforumu "nakon poroda". slažeš se da je premjestim?
    Vezano je uz nošenje. Ali, premjesti ako će bolje 'pasati'. Svejedno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Joj. Onda u naslovu treba naglasiti nošenje djeteta ...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ok, onda pitanje o abtronicu postavi na zdravlju odraslih a ovdje ćemo o nošenju.

ako netko otkrije kako nošenjem ojačati mišiće trbuha i stražnjice, kandidirat ću ga za nobelovu nagradu.

ja sam od nošenja (na rukama doduše) dobila samo desnu ruku duplo jaču od lijeve. sad znam što znači kad "mišići poigravaju"! :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ovo bi stvarno trebalo ići pod fitness temu, jer...
    ...ima toga još. Meni je od izdajalice, npr., ojačala ruka koja mi je inače slabija, jer mi odgovara držati ju u toj ruci. Sad vlada simetrija :D

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ivy, nosis dete i planinaris!
    Nosis dete i ne koristis lift!
    To je sve za noge i guzu.
    Ja stvarno ne znam od cega su mi jaki trbusni misici, ali mozda i od hodanja i nosanja, savijanja uopsteno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prošla sam valjda 10 000 km s djetetom na sebi, ali nije pomoglo.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ni meni penjanje po stepenicama nije pomoglo za guzu a svaki dan se bar 1 popnem na 5 kat s Lorenom (10kg), a ponekad i Lovrom (13kg, znaci ukupno 23kg).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pazi, i meni je guza ko palacinka, ali verujem da ce se popraviti
    Ja mislim da to nekako ima veze i sa nemanjem mece, jer je jos nisam dobila.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ooo, itekako je nošenje fitness
    Ja sam skinula sav višak nakupljen u trudnoći, i još malo pride stalnim nošenjem šmizle.
    Nosili smo se intenzivno sve do drugog rođendana, a i sad traži ponekad da je ponesem (ima preko 20kg) - zna kli_kli, vidjela je
    Nošenje djeteta zateže trbušne mišiće zato što te nosiljke primoravaju da hodaš potpuno uspravno -> zategnut trbuh
    P.S. Mislim da je (ne)imanje guze stvar genetike

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ipak mislim da je guza stvar hormona, bar kad se radi o relativno mrsavim dojilicama. Ja sam uvek imala guzu, pa cak kad sam imala i 50kg, a sad nemam nista!
    Trbusnjaci su mi veoma jaki, cak i pre teretane (nisam ih ni osetila kad sam ponovo krenula, a uradim 9 serija vezbi za trbusnjake na jednom treningu).

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    prošla sam valjda 10 000 km s djetetom na sebi, ali nije pomoglo.
    ni meni nije pomoglo :?
    MM jedno 5000km i još se udebljao 10kg

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja nosim i nosim, a kile samo rastu.Hodam po vani i po bregima i opet se zaokružujem. A bila sam tako ponosna na sebe nakon poroda jer sam imala kilu manje od kad sam ostala u drugom stanju.
    No tješim se da možda kad počne trčati ...

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Možda kad počne trčati zbilja. No ako ovo nosanje i skupljanje oraha, kestenja, jabuka sa čučnjevima nije pomoglo, bojim se da neće ništa. Skupila sam 20-30kg oraha sa miškom na prsima. To je dobar uteg od 10 kg. A ja na nuli od prije tr.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

definitivno je nosanje fitness za mamu. mi se nosimo non stop u marami i na rukama. mama je oslabila, nabila kondiciju i muskulaturu
    (ali i smanjila tezinu - mada mislim da je razlog i u dojenju)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imadoh danas dobar fitness (pod opterećenjem )
    padala je kiša, a hodanje sa vlastitim kišobranom je aktivnost koja ju je brzo umorila

i tako, čedo od 22kg, zagrli svoju mamu, utrpa guzu u "malamu", i zaspi snom pravednika uz zvuk kišnih kapi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mišica

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se uopće ne slažem da je nošenje dobar fitness. da se pojednostavi radi se znači o zamjeni za uteg od nekih 10 kila u prilično jednoličnom položaju, mislim da je to nešto što ni jedan trener ne bi preporučio

da se razumijemo, ne govorim tu da je loše nositi djecu naprotiv, ali ne bih to uspoređivala sa vježbanjem
    vježbanjem ćemo opteretiti tijelo manjom kilažom, ali ćemo imati zagrijavanje (nasuprot dižem se iz kreveta u pola tri jer mali urla i nosam ga po sobi , pa me uklješti ), rad sa različitim skupinama mišića, istezanje, bla bla

ukratko dok nisam krenula na pravi fitness i pilates, većina mojih mišića je bila zapostavljena

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da dodam, da bi izgradili pravilno mišiće noseći dijete, potrebno je da se kod nošenja savršeno pravilno držimo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nije bezveze onaj smajlić u naslovu.
    Definitivno fali zagrijavanje, muskulfiber je bio :shock:

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aro32 prvotno napisa
    Nije bezveze onaj smajlić u naslovu.
    Definitivno fali zagrijavanje, muskulfiber je bio :shock:
    ma da
    mene je samo impresioniralo kako nakon nošenja oba djeteta (i stariji se htio nosati kad se mali rodio ) i svu silu kućanskih poslova, osjećam sad na treningu da sam kondicijski dno dna 8)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ivy, razumem ja tvoju teoriju, ali ovo sto se meni u praksi dogodilo je stvarno super.
    do duse, ja sam stvarno mnooogo hodala s bejbijem, sto znaci po nekoliko sati dnevno, i isla sam na "pohode", tipa veca planinarenja i duge setnje po gradu (10km+).
    druga stvar, i po kuci sam sve radila s njim. pazila sam na pokrete, sto zbog njega, sto zbog mene, pa je tu bilo raznih balansiranja i cucnjeva.
    bas ovih dana razmlisljam da slikam ledja i ruke pa da pokazem drugaricama, jer stvarno imam definiciju svakog mislica, a u teretanu idem tek mesec dana i to samo 2 puta nedeljno.

e sad, nosila sam ja i Novija, ali sam tad bila debeli , pa se nije videlo, ali verujem da je i to imalo smisla, jer ne verujem da je ovo sad stanje u kom se nalazim takvo kakvo jeste samo zbog godinu i dva meseca nosenja Izija.

Samo sto se sad vidi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •