-
-
Obzirom na malu brojku - lako izvedivo
po mojoj procjeni, rađa se oko 100 djece na dan.
jer je oko 40 000 nove djece u HR.
Bitno je da je jednoliko raspoređeno, nema "udarnih valova", pa je lako angažirati ljude.
Fakat je to mala brojka. Zato se i sve manje primalja zapošljava.
Bilo bi zanimljivo upravo njih (višak na burzi) dokvalificirati! Uz oštru selekciju naravno.
-
ja ću ovo podići,jer stvarno mislim da nam to kronično nedostaje u našim rodilištima!
-
Roda ima predstavnicu u Povjerenstvu za dojenje pri MZ i uključeni smo u rad savjeta rodilišta prijatelja djece pri UNICEF-a, dakle, da, ukratko, već dugo radimo na tome da se na ovo ukaže, te da se to i provede, a neki pomaci su sasvim sigurno vidljivi najviše kroz program rodilišta prijatelja djece koji je oživio zadnje dvije godine. Kroz njega se osoblje educira, tako da bi trebala svaka sestra moći pomoći, a ne samo jedna, te im je pomaganje oko dojenja jedan od najvažnijih zadataka. Međutim, edukacija je jedno, a promjena stava i prakse drugo, pa će vjerojatno ipak trebati nešto vremena da možemo sa sigurnošću reći da svaka mama dobija pomoć koja joj je potrebna.
Vi kao građanke možete pomoći ovaj proces tako da i same pišete i rodilištima i Ministarstvu s ovakvim prijedlozima. To sigurno pomaže i nađem radu "iznutra"
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma