Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Savjetnice za dojenje bi nam trebale u rodilištima...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Savjetnice za dojenje bi nam trebale u rodilištima...

Jao, opet ne znam je li ovo pravo mjesto, ali kad nema rubrike 'Prijedlozi'

Zanima me radi li Udruga na tome da ukaže Ministarstvu zdravstva na potrebu za savjetnicama za dojenje u samim rodilištima.
    Ako ne smiju 'laici', to bi onda mogle biti med. sestre educirane za dojenje i zaposlene isključivo zbog toga, npr. po jedna u svakom rodilištu.
    A kako kod nas nema puno rodilišta, to ne bi bio prevelik trošak.

Imam i još dva prijedloga, a napisat ću ih tu. Drugi stručnjak bi trebala biti osoba za psihološku pomoć poslije poroda.
    A za treću stručnu osobu nominiram: doulu kao opciju za porod.
    "I Oscar ide..!" (šalamala)

Ja samo znam da je meni to falilo u rodilištu koje inače ima odlične uvjete rada i ljubazan, ali staromodan (ne)pristup rodilji.

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Obzirom na malu brojku - lako izvedivo

po mojoj procjeni, rađa se oko 100 djece na dan.
    jer je oko 40 000 nove djece u HR.

Bitno je da je jednoliko raspoređeno, nema "udarnih valova", pa je lako angažirati ljude.

Fakat je to mala brojka. Zato se i sve manje primalja zapošljava.
    Bilo bi zanimljivo upravo njih (višak na burzi) dokvalificirati! Uz oštru selekciju naravno.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja ću ovo podići,jer stvarno mislim da nam to kronično nedostaje u našim rodilištima!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roda ima predstavnicu u Povjerenstvu za dojenje pri MZ i uključeni smo u rad savjeta rodilišta prijatelja djece pri UNICEF-a, dakle, da, ukratko, već dugo radimo na tome da se na ovo ukaže, te da se to i provede, a neki pomaci su sasvim sigurno vidljivi najviše kroz program rodilišta prijatelja djece koji je oživio zadnje dvije godine. Kroz njega se osoblje educira, tako da bi trebala svaka sestra moći pomoći, a ne samo jedna, te im je pomaganje oko dojenja jedan od najvažnijih zadataka. Međutim, edukacija je jedno, a promjena stava i prakse drugo, pa će vjerojatno ipak trebati nešto vremena da možemo sa sigurnošću reći da svaka mama dobija pomoć koja joj je potrebna.
    Vi kao građanke možete pomoći ovaj proces tako da i same pišete i rodilištima i Ministarstvu s ovakvim prijedlozima. To sigurno pomaže i nađem radu "iznutra"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •