Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Virus, visoka temperatura, jel da dam antibiotik?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Virus, visoka temperatura, jel da dam antibiotik?

Dakle..ukratko..od proslog petka muku mucimo s teperaturom.
    Kasalj, i curi nos.
    Bili smo kod pedijatrice, grlo je crveno, vadili smo krv i neki virus je u krvi, radili smo rengen pluca i pluca su okej.
    Prve dane je temperatura stalno bila visoka 38 ili 39, kurila je jako.
    U utorak se smirilo na oko 37, 5, u srijedu znaci jucer smo bili kod doktora i temp je cijeli dan bila oko 38, navece opet 39.
    Danas do 18h je bilo ok 37, 5, 37,1..i tako..i sad opet to skace na 38.

Mene zanima oce li antibiotik pomoci? Pedijatrica je rekla juce navec da ga uzmemo. Ali kako se to smirilo danas ujutro ja antibiotik nisam nabavila ni dala.
    Sad me panika hvata hoce li antibiotik pomoci kod virusa?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

antibiotik ne pomaže kod virusa, samo bakterija. i nije mi jasno da je pedijatrica rekla da daš antibiotik ako je krvni nalaz pokazao da se radi o virusu :?
    ja bih otišla ponovo vaditi krv.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma to vadenje krvi i smucanje po bolnici joj je samo oduzelo energiju. Nebi je opet tamo vodila po oc´vom vremenu i tamo se smucala da jos nes ne skupi.
    Da u krvi je virus.
    Al pedijatricu je srah da upala nije negdje drugdje. hallo?! Mislim di, sta? Ak je uho valjda bi boljelo, il ak je urin..bi boljelo kad piski..mislim valjda bi bilo jos nekih simptoma. :/
    Jedino mi pada na pamet to sto muku mucimo i s stolicom pa vec danima nije kakala.
    Jadna sam.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Vjerojatno se Dr. boji neke komplikacije. Nije nemoguće da se nakon viroze nakalemi neka bakterija...
    Obično visoka temp. traje kod viroze 3-4 dana. A da nije gripa?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa
    Vjerojatno se Dr. boji neke komplikacije. Nije nemoguće da se nakon viroze nakalemi neka bakterija...
    Ja bih ovo potpisala, organizam može biti oslabljen od viroze i na brzinu prikupi nešto na sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kao prvo, virusi nisu u krvi. osim kod sistemnih virusnih boelsti tipa kozica i ebole. Antibiotik davat da se spriječi bakterijska komplikacija je nepotrebno i štetno jer je učestalost takvih komplikacija manja od 10%. A kod virusa antibioticim ne pomažu ama baš nimalo.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo vadili krv i rekose nam to je virus. E sad jel virus bio u krvi ili kak su oni skuzili da je to virusna infekcija ja nemam pojma.
    Antibiotik sam svakako htjela izbjeci. Jerbo oralno antibiotik nismo nikada koristili.
    Dakle ocito je njenom tijelu trebalo duze da se bori s tim virusom i da ga satre.
    Temperature vise nema. Doduse kasalj i smrkav nosic su jos tu.
    Hvala svima na odgovorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •