Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Je li koje dijete samo preraslo noćno dojenje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vezano uz ovaj karijes i noćno dojenje - iz iskustva vjerujem da je to individualno, a najviše
    ovisi o kvaliteti zuba.
    Jer evo Luka već godinu dana ima sve zube, dojio je noću do prije nekih 10-ak dana i nema
    niti jedne jedine točkice na zubima.
    A nije baš zainteresiran za pranje svako veče prije spavanja

I konačno da odgovorim na naslovno pitanje,
    valjda se neću ureći
    prestao je sam od sebe, jednostavno se više ne budi po noći, zaspi oko 22 i spava do 8, 8:30 i cica tek ujutro.
    Nisam mislila da je to moguće, ali evo izgleda da je

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano uz ovaj karijes i noćno dojenje - iz iskustva vjerujem da je to individualno, a najviše
    ovisi o kvaliteti zuba.
    Jer evo Luka već godinu dana ima sve zube, dojio je noću do prije nekih 10-ak dana i nema
    niti jedne jedine točkice na zubima.
    A nije baš zainteresiran za pranje svako veče prije spavanja
    slično i kod nas, dojila je po noći do 2,5 g i još se uspavljuje na cici, a pranje zubi je jedva jedvice i ne svaki dan a zubi su svi ok (sad ima oko 2g i 8mj).

Prestali smo s noćnim dojenjem na moju inicijativu, ali na ranije inicijative nije bilo (željenog) odgovora.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 02.03.2010. at 17:06

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne vjerujem u price da se od dojenja ne moze dobiti karijes.
    Imam visegodisnje iskustvo dojenja i mogu reci da kod nas mlijeko jako cesto nije islo direktno u grlo,nego je malo procurilo sastrane,ili dok bi se okrenula,pustila bradavicu,a mlijeko bi jos curilo...bilo je puno takvih situacija.
    Jako sam za dojenje i sve to,al neke price su ipak bajke.

Moja starija je isto dobila karijes na 4 zuba,a vjerujem da je za to najvise krivo nocno nacicavanje.Sisala je preko 2 god. po 3-5-7 puta nocu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta je bajka i sastav majcina mlijeka?

svatko ima pravo na svoje misljenje i stavove ali bas neke znanstvene cinjenice nazivat bajkama :/

zapravo ono sto proizlazi iz istrazivanja je da dojena djeca koja dobiju karijes bi ga vjerojatno dobila i da ne doje a moguce i ranije.

"The Newsletter of The Academy of Breastfeeding Medicine, objavljuju nekoliko članaka na temu povezanosti pojave karijesa i dojenja.
    ...
    Naknadno je pronađeno nekoliko sastojaka majčinog mlijeka koji štiti zube od karijesa:
    IgA i IgG mogu usporiti rast streptokoka, a Streptokok mutans koji je najčešće spominjani uzročnik karijesa, osjetljiv je i na laktoferin - bitan sastojak majčinog mlijeka.
    Rugg-Gunn otkriva da bakterije koje uzrokuju karijes nisu sposobne upotrijebiti laktozu, šećer je iz ljudskog mlijeka, za razliku od sukroze iz tvorničkih formula.
    Neki smatraju da je, zbog sadržaja šećera (laktoze), majčino mlijeko jednako kariogeno kao bilo koja šećerna otopina iz bočice. Ali, laktoza je zaštićena antibakterijskim i enzimatskim sastojcima iz majčinog mlijeka. Enzim laktaza razgrađuje laktozu na jednostavne šećere glukozu i galaktozu tek u crijevima, a ne u ustima.....
    .....
    Majčino mlijeko ne uzrokuje karijes, ali djeca koja su isključivo na prsima nisu imuna na njega, jer postoje mnogi drugi faktori koji ga mogu uzrokovati."

to je samo jedan izvor, na hrvatskom je. googlanjem se moze pronaci i vise

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •