-
(Produzeno) Dojenje i kontracepcijske pilule
Trazim, al ne nalazim.
Ak vec ima, uputite me.
Postoje li pilule koje se smiju uzimati uz dojenje?
Jel ima neka da ih je uzimala?
Ili da ipak prestanem dojiti?
K. je 2g i 8mj, sisa 3x dnevno: za vecernje uspavljivanje i za budjenje, te nekad jos popodne.
Zbog odredjenih novonastalih okolnosti, morala bih u sljedecih mjesec-dva preci na pilule.
I u dilemi sam.
Nije da mi se bas prestaje, al nije ni da mi se nastavlja.
Onak, bio bi mi to dobar povod.
A onda mi opet bude zao... mozda mi je to zadnje dojenje u zivotu.
I K. je pravi ovisnik... sretno prase kad vidi sisu.
-
S dojenjem je kompatibilna "mini pill".
Mini pilule sadrzavaju samo progesteron. Nemam iskustvo iz prve ruke, cini mi se da se pisalo o njima ovdje.
-
Eh, i ja sam jučer zvala ginicu da ju pitam za neke kontr. tablete uz dojenje, ali rekla je ipak NE, na moju veliku žalost. Čak ni ta mini pill. Baš me razočarala....
-
službena preporuka je da mini pill (progesteronske) mogu uz dojenje. posebno kad je dijete ovako staro, velike mase i dojenja nisu učestala.
neki laktacijski stručnjaci ipak navode da nisu sasvim sigurni da neće doći do smanjivanja količine mlijeka uz njih.
Naravno, uvijek treba biti oprezan pri uzimanju svake aktivne stvari u trudnoći i dojenju i po mogućnosti ih izbjegavati.
Ali, ako si istražila i odbacila sve ostale metode kontracepcije i alternativa ti je samo prestanak dojenja ili dojenje uz minipill možda ne bi bilo loše odlučiti se za ovo drugo. posebno obzirom na sezonu gripe i sve dobrobiti koje dojenje donosi.
što se ginekologice tiče- pretpostavljam da spada u skupinu koja misli da je dojenje iza 1 (2) rođendana nepotrebno i da ga ne vrijedi nastavljati ni uz kakav rizik.
manje je vjerojatno da je otišla korak dalje i saznala da minipill možda ipak štete dojenju (suprotno onom što piše u laktacijskim udžbenicima).
ako se odlučiš nastaviti dojiti, potraži drugo mišljenje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma