Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: cvenilo po licu i venerinom brijegu

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno cvenilo po licu i venerinom brijegu

n. se cesto pojavi crvenilo po licu, kao lisajevi i brzo prodje, najcesce kad idemo van ali se smiri za par sati. sad je bas po venerinom brijegu pocelo isto crvenilo koje ne prolazi i ocito ju svrbi. kako je rijec o bespelenasici nije od pelena. cini nam se da kad ju nosimo u marami (valjda od trenja) da se crvenilo pojaca. n. nosi gace. mozda je od detergenta? gace peremo na 40 stupnjeva bez omeksivaca.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mene zanima, ako ima itko kakvog iskustva s lisajevima, jer se i meni znaju pojaviti po faci.

ali ajde, ja sam stara baba, ali kod bebe? zasto se pojave, kako ste rijesili?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je bio atopicar. u proljece zaboravimo na to, ali hladni dani nas na to uvijek podsjete .
    sad kad je prosli tjedan bilo hladno na desnom obrazu bi mu se pojavilo crvenilo, koje ako lice nismo namazali prije izlaska van bi izgledao ko lisaj. doma bi mu, bas ovako kako sti pises, nestalo kroz neko vrijeme.
    mazemo mu s mustelom. ponekad stelatopijom, ponekad cold krememo, ovisi sta nam je blize u tom trenutku.
    prosle zime imao je na ledjima, bas na lopatici crveni lisaj. ni sa cim ga nismo mogli povezati. MM ga je vodio u klaicevu kod dermatologa, a i privatno. niko od njih ukljucujuci naseg pedijatra nije mogao naci uzrok. crvenilo se povuklo s dolaskom proljeca.
    za venerin brijeg nemam nista pametno reci. sem da ja robu od klinca jos uvijek ispirem 2x, stavljam manje detergenta, i perem s onim programom + voda, a BC ima sad vec 4 godine. jednom ko vidi AD kod djece puse i na hladno.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hm. da zapravo izgleda dosta slicno AD. jel mozda djeluju kreme na nevenovoj bazi. sad sam n. pocela s tim mazati. cini mi se da je bolje. ali moguce da je povezano s necim drugim.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mazanje kojim kremama, uzrok i sl. kod AD ti je ko da si sherlock holmes. previse je tu po meni faktora u kojima je i sinergija jako bitna. uglavnom nema recepta. nekom pase ovo nekom ono. recimo BC je od avene trixere bio crveno ko rak, a nekima bas ta krema pase. neven ne m oze skoditi, ali nama ni on nije pomogao . BCu su pomagali bepanthen mast, oshadhi bademovo ulje i stelatopia. prvo dvoje za pregibne djelove, a stelatopia za cijelo tijelo.
    malo je nezgodan trenutak ali odite kod pedijatra, pa dalje kod drematologa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •