Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: gripa, beba i vrtićarac

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno gripa, beba i vrtićarac

ne znam da li ova tema spada tu ili možda pod zdravlje djece pa moderatore molim da procjene i premjeste ako je potrebno...
    daklem, naša beba ima 2 mj.
    starije dijete je u vrtiću (4,5 g.)
    ja sam doma na porodiljnom
    obzirom na trenutno stanje sa gripom kod nas, u dvojbi sam da li vrtićarca slati u vrtić ovih dana (i tjedana) pošto ima mogućnost ostati doma da ne skupi bolešćinu on sam (a i eventualno prenese na bebu) ili ga ostaviti doma
    s druge strane, kad je nedavno bio doma s nama neko vrijeme (nakon mog dolaska iz rodilišta), sam je htio nakon nekog vremena u vrtić tražeći društvo prijatelja
    ni ja, ni stalnosisajuća seka kao ni nekoliko manje djece u obližnjem parkiću nisu mu baš bile zanimljivo društvo, uglavnom se dosađivao pa dvojim dakle, ostaviti ga doma u manje zabavnom okruženju ili ga poslati u vrtić u doba gripe?
    ima li vas još takvih sa sličnom ili istom situacijom i što ste napravile?
    napominjem da ne vozim da bi lunjali po gradu i išli na neka nova i zanimljivija mjesta (za to služe popodneva kad je tata doma), tako da smo osuđeni kroz jutro na kvart i stan

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja imam 3mjesecnu bebu i 2,5 godisnjaka kojeg nisam upisivala u vrtic bas zbog bolestina. sad, tvoj decko je stariji i vjerojatno mu vise fali drustvo ali ja bi ga svejedno ostavila doma. bas mame u parku pricaju kako su vrtici desetkovani i ljudi ostavljaju doma i zdravu djecu-ako ih imaju kome ostavit (ne samo zbog gripe iako je ona uvelike potpomogla opcu mobilizaciju...)

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kod mene je ista stvar. jos sam u nedoumici, ali za sada ide. cini mi se da je i vecina djece u vrticu i da jos nisu desetkovani.
    kad sam danas dosla po nju, teta je s njima ispirala usta s otopinom vode i soli.
    ja sam isto kuci i mogla bi ostati, al nju strasno veseli vrtic. bas me zanimaju vasa razmisljanja i recite kako je po vrticima. ima li gripe?

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam u velikoj nedoumici. J (5g) uživa u vrtiću, voli ići, kod kuće mu brzo dosadi. s druge strane ja trebam roditi za 10-tak dana i još imam dvogodišnjakinju... :/ Za sada još ide, ali sam u veeeelikoj nedoumici. Inaće još nije počelo "mobiliziranje" djece iz vrtića. Mislim da ću ga povući, jer i tako kad beba dođe kući bilo bi pametnije da je i on kući..( ne samo zbog gripe nego i drugih bolešćina).

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam bebača (8mj.) i curicu 5g koja ide u vrtić svojom željom .
    Jučer je dobila temperaturu i kašlje pa sam išla u vrtić javiti da je bolesna i u grupi ih je bilo šestero :shock: . Svi su bolesni :/ , a vjerojatno su neki ostali doma i zbog straha od gripe. Tako da će idućih par tjedana biti doma.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja mislim da mi ipak ostajemo doma, bar još koji tjedan

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam svog ostavila doma (3g), što se pokazalo kao dobra odluka jer je našoj teti u međuvremenu potvrđen H1N1.

jel netko zna kolika je inkubacija?

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    ja sam svog ostavila doma (3g), što se pokazalo kao dobra odluka jer je našoj teti u međuvremenu potvrđen H1N1.

jel netko zna kolika je inkubacija?
    2-3 moguće do 7 dana prema WHO

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas u vrtiću još nema gripe, ali ja sam svog sineka(3g) ostavila doma baš zbog bebe, a i ja sam još kratko na porodiljnom pa eto... da ne budemo bolesni.
    Inače kod njega u grupi su za sada još svi zdravi , iako znam još par mama koje kod kuće imaju i bebe da ne šalju ove starije.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    ja mislim da mi ipak ostajemo doma, bar još koji tjedan
    I ja bih postupila ovako da se kod nas problem nije riješio sam -
    od kad je stigla prinova, G je toliko protestovao što ide u vrtić da smo ga ispisali na neodređeno.
    Isprva mi je bilo žao jer je bio stvarno divan vrtić i on je volio da ide, ali ni ovako nam nije loše. On se navikava na prinovu kao i beba na njegovu pojavu, družimo se, igramo, izlazimo vani da četamo bebu, do igrališta isl.
    Uostalom G je i išao u vrtić zbog tog što sam ja bila na poslu. Sad kad sam ponovo kući, zašto ne bi i on bio? Ponovo otkrivam svoje dijete; dugo smo bili uglavljeni u jutarnju jurnjavu, pripreme za spavanje i vikend ture

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam Jakova ipak ostavila kući. Žao mi ga je jer jako voli ići u taj vrtić, ali mislim da je bolje s obzirom da nam uskoro stiže beba. U vrtiću se još nije pojavila gripa..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moj sin je i inače doma, a da nije - povukla bih ga. Njima je guba u vrtiću ako su navikli, al kad je beba doma svi se moraju malo prilagoditi...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i ja imam N koja inače ide u vrtić.sada kad sam rodila bila je doma s nama i čim je krenula nakon dva dana je pokupila virozu,inače je boležljiva i više je doma nego u vrtiću. i sada smo to bolovanje produžili do daljnjega.do NG će sigurno biti doma.strah me da nešto ne pokupi i donese bebi.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj Lovro ide u vrtic (jaslice) i dalje iako imamo 6-mjesecnu seku doma. u vrticu je vecina zdrava, pa tako i moj L. ali je zato seka od negdje, mozda od mene, uspjela pokupiti bronhitis. i dok god ce biti zdrav ce ici u vrtic, jer mi je malo to sve prenapuhano, gripu moze pokupiti i bilo gdje drugdje, a higijena, bar u nasem vrticu, je zbilja na nivou, tako da se ne zabrinjavam previse. ruke se peru cim se dodje iz vrtica, malo smo pojacali higijenu i to je to.
    uz to, obozava ici u vrtic, i jedan dan kad je imao temp (od zubica), nije isao u vrtic i plakao mi je 15min na ulaznim vratima da bi on svojoj teti maji i teti tamaji.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi našeg četverogodišnjaka držimo doma do daljnjega. Dugo smo se dvoumili što ćemo kad beba dođe, ali on je i sam izrazio želju za ostankom doma. Doduše, očekujemo da će nakon nekog vremena htjeti u vrtić, ali dok je epidemija
    Naša bebica je stara 15 dana.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam odlucila da je ipak vodim u vrtic. pa kud puklo...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja isto.....Doduše, sutra i u petak će ostati doma, da se malo naspava......

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam zvala vrtić, u našoj grupi ih je 10 od 25 :/
    javila sam teti da ostaje doma još neko vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •