Pepitaapsolutno vjerujem da je postojao dobar razlog zašto si miksala i miksaš. Da li znaš kojeg odraslog da ne žvaće?Pretpostavljam da ne. Prožvakati će ona. Samo možda malo sporije.
Ja sada već gnječim vilicom i pojede, ali do prije par dana bila je bolesna i ni slučajno nije htjela gnječeno. Mirne sam joj duše opet miksala.
A inače joj još uvijek miksam meso jer nemam osjećaj da ga mogu ručno dovoljno usitniti. Na nekim kupovnim kašisama sa mesom sam pročitala "tekstura koja potiče žvakanje". Ne znam o kakvoj se teksturi radi jer ih nisam kupila, ali primijetila sam da bez obzira što joj meso miksam ona žvače, sa svojih 5 zubića radi mot žvakanja. Možda postoje neke hrane koje ih potiču, ne znam.
Ali evo što bih ja na tvom mjestu napravila. Obrok bih joj dobro izgnječila vilicom i ponudila. Neka bude dobro gnječeno tako da ne prilaziš hranjenju sa strahom da bi se mogla ugušti, oni naše strahove jako dobro osjećaju tako da i to može doprinijeti nežvakanju. Ako baš nikako nikako ne prihvaća čas posla ti je smiksati i opet ponuditi. Slijedeći obrok opet tako. Vjerujem da će polako početi prihvaćati nemiksano i žvakati.
Nemoj si spočitavati i nemoj se plašiti. Obzirom koliko brineš sigurno ne radiš ništa krivo, svako djete ima svoje ritmove i načine.
Mirna i zadovoljna mama hrani zadovoljno dijete koje uživa u hrani. Naša se prehrana preokrenula kad sam to shvatila.