Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Prolaps uteri

nina14 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Prolaps uteri

Ne radi mi pretrazivac pa ne znam je li vec bila ova tema.
    Naime, ovo je dijagnoza moje mame: prolaps uteri subtotalis i doktor je preporucio operaciju. Ona to vuce vec nekoliko godina, nema inkontinenciju, samo je osjecala jaku bol nakon napora i otisla na pregled, gdje je ustanovljeno da se pogorsava. Stanje se popraviti ne moze - moze samo ici nagore, doktor je rekao da bi moglo povuci i mokracni mjehur i debelo crijevo. Mama ima 66 godina.

Ima li netko iskustvo s operacijom, kakve su posljedice? Mene je uzasno strah jer iako kazu da je to rutinski zahvat, operacija je operacija i mislim da je porilicno neugodno

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja baka je vadila maternicu, negdje sa 75 godina, ali imala je i inkontinenciju (rodila je 2 jako velika djeteta). To se radi bez reza na trbuhu (vaginalno) i brzi je oporavak. Poslije nije imala nikakvih problema. Postoji i neka varijanta, ali to znam da se radi kod inkontinencije, da se stavlja nekakava plastična petlja - e sad da li oko maternice ili oko mjehura, nisam sigurna. Ali mislim da to rade kod mlađih žena (prije klimakterija).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •