Sve te knjige postoje u zvučnoj tehnici
Obzirom da su naslovi od 1. do 8. razreda temeljito filtrirani (bljak naslovi poput Breze se pojavljuju tek u 8. razredu) šteta je ne pročitati ih d'rektli iz knjiga.
Sve te knjige postoje u zvučnoj tehnici
Obzirom da su naslovi od 1. do 8. razreda temeljito filtrirani (bljak naslovi poput Breze se pojavljuju tek u 8. razredu) šteta je ne pročitati ih d'rektli iz knjiga.
Dostupne su, da. U knjižnici za slijepe. I sve više u audio formatima i u običnim knjižnicama. Moja djeca za to znaju još od vremena kad nisu znali čitati. Ali otkad su u školi, nema "švercanja" nego se knjige čitaju. Audio se može poslušati, ali NE kad je za lektiru. Moj sin se debelo okoristio Poštarskom bajkom (i ispao prava faca u razredu, ali to je lektira za 2. razred). Odslušao je on taj audio, a kad smo posudili knjigu, čovjek je lijepo ustanovio da nije isti audio i knjiga. Pa smo tražili (i našli u dedinom podrumu) stariji prijevod po kojem je napravljena audio snimka.
Vidim u knjižnici da ima i literature za starije razrede (Duga, ALkar...) i to štedi vrijeme nečitačima. Dobra je ideja "navući" djecu na čitanje na taj način. Mi smo to srećom unaprijed učinili davno prije škole (audio knjige služile su nam za produljivanje intervala pažnje i kao takve su se otplatile). I danas kad poželimo, poslušamo si audio "Mali princ" ili "Regoča" (kapa dolje Nakladi Bulaja) ali te knjige su za djecu sa smetnjama čitanja tipa disleksija i smetnjama vida. Zdravo dijete treba potaknuti da čita iz knjige. Pa ako ova "brika" putem audio knjiga upali, tim bolje!
Offt. i ja bih rado malo audio literature na hrvatskom, da mi prikrati vrijeme peglanja i sličnih dosadnih poslova, ali to je za drugi topic.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.03.2010. at 19:17
Ajmo se ti i ja dogovoriti... Ja ću ti čitati knjigu po tvom izboru, a ti mi opeglaj odjeću i operi prozore. :D