Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kako ljekarna u Šestinama vara kupce

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako ljekarna u Šestinama vara kupce

Ne znam gdje da ovo stavim, pa stavljam ovdje, možda nekom pomogne.
    U ljekarni u Šestinama, kod doma zdravlja, sam u 9. mjesecu kupila noćnu kremu Doliva Oliven mandelmilch, na kojoj je velika žuta naljepnica s oznakom 40 %. Platila sam je 58,78 kn. Kupila sam je za poklon i zaboravila na nju.
    Neki dan u drugoj ljekarni igrom slučaja vidim da ista takva krema košta 65 kn, puna cijena, bez sniženja.

Nakon par telefonskih poziva s ljekarnom, MM odlazi tamo s kutijicom kreme, i dobiva razliku u novcima - nekih 20-tak kuna. Nitko se nije ispričao niti objasnio u čemu je stvar, kako robu koja je na sniženju prodaju po gotovo punoj cijeni. Samo su mu vratili novce, pod normalno.

Naravno, nisam ja jedina koja je kupila kremu i platila je 40 % više nego što je trebala. A što je s ostalima?
    Da znam kome ih treba prijaviti i kako dalje, bogme bi si dala truda!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni ne bi palo napamet reagirati nakon 2 mjeseca i tražiti povrat novca (ako bih se uopće sjećala cijene).
    Vjerojatno ja onda spadam u idealnu ciljanu skupinu za prevare takve vrste :/

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Noa, nisi jedina I ja spadam u idealnu skupinu za prevrare Ja nakon 5 min. nemam više pojma koliko je šta koštalo

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imaš topic o trgovačkim centrima... svi rade isto

npr. neki proizvod košta 9kn
    povise cijenu na 15kn
    nakon par dana prekriže 15kn, napišu AKCIJA i stave cijenu 12.99kn

sorcie ti je maherica za ovakve stvari, pitaj nju za savjet

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko i sve drugo: inspekcija, i društvo za zaštitu potrošača.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako u ljekarni uvijek kupujem skoro iste proizvode (više manje redovito) skužila sam da cijene jako varijraju od ljekarne do ljekarne. Najjeftinija mi ispada ljekarna u zgradi do moje :D (sva sreća pa tamo i najviše kupujem). Jedno vrijeme je u toj ljearni trputac sirup bio 10 kn jeftiniji nego u jednoj drugoj ljekarni. :shock:
    Znači i za ljekove treba put pod noge, pa istraživatil.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza, pitanje je koja je puna cijena te kreme bila tad u ljekarni u kojoj si je kupila. Cijene se krecu od jednog do drugog ducana i kolika je puna cijena u jednom ne mora biti u drugom.

Takoder, i unutar tih nekoliko mjeseci koji su prosli, puna cijena mogla je spasti.

Ja, iskreno, ne mogu vjerovati da si dobila tih 20 kuna kao razliku.

Osim ako je njihova puna cijena tad bila 65 kuna pa ti u stvari nisu dali 40% popusta vec tek 10% (greskom ili namjerno). Al pretpostavljam da si provjerila, prije kupnje, koja je bila puna cijena kako bi mogla izracunati koja je konacna, s popustom, i zadovoljila se konacnom cijenom.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

proba

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Roza, pitanje je koja je puna cijena te kreme bila tad u ljekarni u kojoj si je kupila. Cijene se krecu od jednog do drugog ducana i kolika je puna cijena u jednom ne mora biti u drugom.

Takoder, i unutar tih nekoliko mjeseci koji su prosli, puna cijena mogla je spasti.

Ja, iskreno, ne mogu vjerovati da si dobila tih 20 kuna kao razliku.

Osim ako je njihova puna cijena tad bila 65 kuna pa ti u stvari nisu dali 40% popusta vec tek 10% (greskom ili namjerno). Al pretpostavljam da si provjerila, prije kupnje, koja je bila puna cijena kako bi mogla izracunati koja je konacna, s popustom, i zadovoljila se konacnom cijenom.
    ne, nisam provjerila koje je bila cijena prije kupnje. nigdje nije bilo istaknuto koja je cijena prije popusta. kupila sam proizvod koji je imao oznaku 40 % sniženo i vjerovala da je to tako.

i da, dobila sam (tj. dobio je MM) nazad 20 kn i nešto sitno lipa, 2 mjeseca nakon kupnje, pokazao je ženi kutijicu na kojoj piše cijena i naljepnica s 40 % popusta, i dobio nazad razliku u novcima.
    ja ne mogu vjerovati da mi to ne vjeruješ? :shock: zbog čega misliš da lažem o tome? moram priznati da ne ovo vrijeđa na osobnoj razini.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja mislim da ti isto nisu trebali vratiti novce samo nisu htjeli imati probleme a evo i zašto.
    Puna ( prodajna ) cijena te kreme je preko 90kn. Dobavljač (Naturprodukt ) je ljekarnama odlučio ponuditi tu kremu na akciji po 40% nižoj cijeni i u ljekarni u Šestinama su joj korigirali cijenu na 58kn i nešto lipa.
    Druga ljekarna ( sa cijenom od 65 kn bez žute naljepnice ) je pogriješila.
    Imali su ( ovo pretpostavljam ) kremu po cijeni 90kn, naručili su proizvod na akciji i umjesto da ga uvedu kao novi artikal uveli su ga kao postojeću kremu što im je "srušilo" cijenu kreme koju su skuplje naručili ( ta ljekarna je u gubitku tih 40% jer dobavljaču tu kremu moraju platiti po cijeni po kojoj su je nabavili ).
    Nadam se da sam dobro pojasnila.
    Kad je u ljekarni nešto na akciji to ne znači da se križa cijena i na blagajni daje popust.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Roza, ma nije da Ancica TEBI ne vjeruje, već se čudom čudi da je tko uspio tako nešto isposlovati.
    Pa znamo da nam nikada nigdje ne vraćaju novac nego nude nešto zauzvrat.
    A još pogotovo nakon 2 mjeseca.
    To je stvarno za pasti u nesvijest.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni nije jasno kako u Kerumu imaju Vindijina mlijeka s naljepnicom AKCIJA a nemaju ih zapravo na sniženju? mislim si da im pozovem inspekciju

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    meni nije jasno kako u Kerumu imaju Vindijina mlijeka s naljepnicom AKCIJA a nemaju ih zapravo na sniženju? mislim si da im pozovem inspekciju
    To sam vidjela i u Konzumu, i u Billi, vjerojatno i drugdje. I to već duže vrijeme.
    U čem je fora?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    Citiraj maxi prvotno napisa
    To sam vidjela i u Konzumu, i u Billi, vjerojatno i drugdje. I to već duže vrijeme.
    U čem je fora?
    U tome da je vindija negjde nakon uvođenja harača snizila cijene (nekih) svojih proizvoda, svugdje, a oni se svi furaju da je to njihova akcija.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kužim.

Prva pomisao mi je bila - kad sam vidjela mlijeko na akciji - da mu rok ističe za dan-dva .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •