Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Voda/smeće/filter

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Voda/smeće/filter

Voda nam je toliko puna sitnih crnog smeća, nazovi pijeska (makar je ovo naše smeće čini mi se krupnije) da već neko vrijeme kupujemo vodu za piti, a za kuhanje ju pustim da se slegne pa onda vadim odozgo. Postupak je, naravno, pain in the a.. i tražimo bolju soluciju. Npr, neki filter koji bi bio mehanička barijera ovom neželjenom crnom pijesku i jednostavno se montira na pipu...

Bilo kakvi savjeti su dobrodošli.
    Hvala.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa nazovite vodovod (ako vodu dobijate iz vodovoda).
    prijavite negdje da vam voda ne valja. ili hrvatski zavod za javno zdravstvo - odjel ekologije.
    ako se radi o o vodi iz vodovoda, moraju tu situaciju nekako riješiti. :/

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jel ima tog pijeska i nakon što očistite mrežice na pipama?

Nama se nakupi tog smeća kad se u zgradi prekine dovod vode i onda kad krene voda, krene i to. Nakon čišćenja tih mrežica u octu je sve 5!

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Postoji filter koji namontiraš na špinu ali je jako skup. cca. 1000 kn. Obični su puno jeftiniji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Voda/smeće/filter

Citiraj Teta Eta prvotno napisa
    Voda nam je toliko puna sitnih crnog smeća, nazovi pijeska (makar je ovo naše smeće čini mi se krupnije) da već neko vrijeme kupujemo vodu za piti, a za kuhanje ju pustim da se slegne pa onda vadim odozgo. Postupak je, naravno, pain in the a.. i tražimo bolju soluciju. Npr, neki filter koji bi bio mehanička barijera ovom neželjenom crnom pijesku i jednostavno se montira na pipu...

Bilo kakvi savjeti su dobrodošli.
    Hvala.
    Možda sam fulala metu, ali bolje da kažem, da ne bude "nismo znali". Jeste li javili vodovodu? Mi smo imali to prije godinu-dvije, digli frku u vodovodu i popravili su kvar (negdje im se rasuo ugljeni filter, pa je to crno smeće ušlo u vodu iz slavine).

I začepilo nam je oba plinska bojlera (cijeloj zgradi) nekoliko puta. Prijavili smo kvar i uredno su nam vratili lovu od servisa bojlera. Jest da je to trajalo nekoliko mjeseci (povrat love) ali ide to.

Ako voda nije iz vodovoda, nemam pojma... vjerojatno ove varijante s filterima dolaze u obzir. Sretno!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala.... stvarno bi mogao biti ugljen iz njihovog filtera, tako nekako izgleda.
    Ja sam mislila da se to raspadaju cijevi.... i cinilo mi se nepotrebnim zvati ih, jer je nemoguce promijeniti cijevi u 16katova nebodera. Zvati cu ih....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •