-
vezice na cipelama
Kad su vaši kikaći naučili vezati vezice na cipelama?
Mi smo do sad izbjegavali obuću s vezicama, a sad si je F izabrao tenisice za hokej (!) koje su na vezanje pa sam mu pokušala pokazati kako se veže. Vidim da mu još puno fali, nikako mu ne ide, ali se svaki put tako trudi i hoće sam zavezati da mi ga baš bude žao kad mu ne uspije.
-
-
-
Do je naucio pred polazak u skolu, sad nakon ljeta. Pa je vezao drugim klincima u razredu koji nisu znali a onda ih posao i uciti kako.
Probaj ga uciti korak po korak. Do je prvo znao do pola sve lijepo uraditi ali nije mogao zapamtiti kako ide 'provlacenje' prije nego napravi drugu masnu (ako znas sta mislim).
Onda je tako par dana pokazivao sta zna (i dobro utvrdio) pa mu je tata nakon nekog vremena pokazao i ostatak. Tada je znao vezati ali je jos bilo dosta labavo.
Opet par dana poslije sam mu ja pokazala kako moze sve skupa zategnuti i sad dobro veze.
-
Za sada fran zna 'prvu polovicu' vezanja, i zna napraviti dva balončića. Dalje ne ide. Sa svojim malim nespretnim prstićima ne može 'zamjeniti' ruke.
ma dobro, tek smo jučer počeli.
-
sad ce on to nauciti, za par dana.
A jel on to prvo pravi dva baloncica pa njih veze u cvor?
Posto, mi ne...
-
da jer se to meni činilo jednostavnije.
probala sam mu objasniti i drugi način, ali onda se previše toga vrti...bilo mi j eto komplicitao za objasnit, a kamoli da bi on ponovio u praksi
-
Probaj mozda opet za par dana. Meni se bas tako cinilo teze jer u svakoj ruci mora drzati 'poduplanu' pertlu.
'obicno' se cini teze ali ja mislim da je lakse jer radis sa 'jednostrukom' pertlom, lakse je prsticima drzati sve to skupa...
-
E moj Daniel je godinu dana stariji (99) pa NEĆE NI PROBAT vezati cipele. Ni slučajno! To spada u istu kategoriju sa hranom koju neće jesti, recimo kiseli krastavci.
-
uopce nismo jos ni probali... nema ni jedne cipele na vezanje, a kad sam vidjela njegovu curu prije par dana da zna sama i pitala njega hoce li nauciti, rekao je da nece, neka da ce njemu iva vezati
-
ja jos uvijek ne znam zaprav zavezat cipele nego onak kak je gore opisano- napravim dve 'omce' pa ih spetljam
a imam 27 godina.
prema tome- ja svoju djecu ne bum ucila vezat cipele- prepustit cu taj uzitak mm-u; lucija za sad ljepi cicak i kopca one kopce ko na remenu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma