Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: upala mjehura...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno upala mjehura...

danas me ščepala gadna upala mjehura, trebam hitan savjet za pomoć jer večeras imam važnu večeru i menogu svake 3 min ić piškit... imam s tim inače problema, al već dugo nije bilo ničega...popila sam 2 litre uvinog H čaja, i limunadu i propolis...al ipak ukoliko neko ima nešto još, pomogućnosti provjereno nek piše što brže...unaprijed hvala

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne želim biti zločesta, ali se bojim da nema tog napitka ili lijeka koji bi mogao pomoći u tako kratko vrijeme.... :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: upala mjehura...

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa
    danas me ščepala gadna upala mjehura, trebam hitan savjet za pomoć jer večeras imam važnu večeru i menogu svake 3 min ić piškit... imam s tim inače problema, al već dugo nije bilo ničega...popila sam 2 litre uvinog H čaja, i limunadu i propolis...al ipak ukoliko neko ima nešto još, pomogućnosti provjereno nek piše što brže...unaprijed hvala
    Vjerojatno više nije bitno, ali uz Uvin čaj se ne smije piti ništa kiselo, jer jedno "poništava" drugo. To ti piše i na pakovanju čaja.
    Dakle: ili mlatiš po Uvin čaju, ili po Brusnicama i limunu, nikako ne zajedno u kombinaciji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oprezno s upalom mjehura da ne bi krenula naviše - prema bubrezima (meni se to bilo dogodilo, zakurila vrlo brzo nakon tih simptoma - piškenje svakih par min). Antibiotik (klavocin) mi je pomogao jer je bila izloirana ešerihija...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nažalost je i ova upala otišla prema gore, 20 dana antibiotika...to nije prvi put da se dešava, al nažalost ovaj put je bilo gadno...prošle godine sam imala 7 upala mjehura, uz svo čuvanje, jačanje imuniteta, pamučne gaćice koje se iskuhavaju, čarape, potkošulje itd, itd...strašno, više neznam kako si pomoć, a pogotovo neznam koliko to tragove ostavlja na bubrezima i mjehuru

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znam kroz što prolaziš jer i ja imam s time problema..isto sam pred koji tjedan završila na hitnoj zbog bolova a i bojala sam se da kad padne noć da će mi biti još gore (imala sam već i upalu bubrega uz to pa sam se bojala da ne dođem do tog stanja), dali su mi antibiotik, drugi dan sam nosila urinokulturu, za par dana došao nalaz- sterilno :shock: više mi niš nije bilo jasno..a pišala sam krv..i boljelo me i nakon terapije, doduše ne onoliko ali dovoljno da znam da nešto tu ne štima..ginekološki mi je u redu, sad ću ponovno nositi urin i onda ako bude u redu idem ginekologu da mi uzme neke briseve...više me umori sve to skupa..

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a jeste radile briseve uretre? na sve bakterije?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam, a možda i budem ako mi ovo sve drugo bude u redu...meni je ovo sad prvi puta da ne znam što je, do sad se radio o e.coli, zato i jesam sad zbunjena kad je nalazio bio sterilan :?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mislim da je bolje raditi bris, barem je kod mene tako bilo,
    meni je čak dr. opće prakse na kraju dala uputnice za briseve, isto mi se upala bila do bubrega popela
    mislim, upala mora biti od neke bakterije, ne može biti od ničega

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam upale mjehura imala deset godina. I to staaalno. Prvih godina bi ju dobila par puta godišnje, a zadnjih par godina je to bilo toliko učestalo da sam imala upale svaka tri mjeseca. Svaki put antibiotik jer su upale bilo straaašno jake, toliko jake da sam često morala piti jake tablete protiv bolova. Od antibiotika sam zatrovala čitav organizam, dobila masu gljivica po noktima, vaginalne gljivične infekcije, srušila si imunitet.
    Probala sam sve moguće preparate, lijekove, biljne lijekove, čajeve, čak neke tretmane užasno bolne kod urologa (lijek se izravno uštrcava u mjehur kroz mokraćni kanal). Ništa nije pomoglo.
    I onda mi je moja frendica koja ima jako velikih problema s bubrezima (transplantiran bubreg, drugi nema) i kojoj upale mjehura mogu završiti grozno (najblaža riječ) otkrila jedan lijek potpuno prirodan koji je riješio problem i njoj i meni. Znam da je ovo svojevrsna reklama, ali pišem to samo zato jer znam kako je strašno imati stalno upale mjehura i bilo bi mi drago da nekom pomognem informacijom.
    Dakle, lijek je prirodan, na bazi nekakvih šećera (na njihovoj stranici ima sve o tome), naručuje se preko neta, daju 100%-tnu garanciju na uspjeh

Lijek je iz Amerike, a ovo je site s informacijom o lijeku:
    http://www.wellnesspartners.com/d_ma...uti_slip.shtml

Ja sam pila prvih tjedan dana kako piše na bočici (nemam kraj sebe bočicu pa se ne sjećam točno kako), a nakon toga svaki dan po jednu kapsulu. Sada čak preskočim neke dane, ali obavezno popijem kapsulu sa čašom vode nakon seksa i odmah se operem dolje.
    Eto, meni je to jedino pomoglo i strašno sam sretna što više nemam upale (kuc, kuc u drvo).

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni se isto znalo dogodit da me uhvati temperatura bolovi i sve tipično za upalu mjehura i dam urin za urinokulturu prije ikakve terapije, zatim počme doktorica na slijepo s antibiotikom i nakon tjedan dana dođe nalaz sterilno...nevjerojatno...nakon 2 tj ponovim i opet sterilno, pa nakon 2 mj i ponovno sve ok, i samo što sam dobila taj nalaz zadnji opet me uhvati, sva sreća tad je bilo blago...čak je i partener davao više puta urin na analizu i isto sterilno...a što se tiče analgetina, hmmm ja ih izbjegavam u širokom luku, jer od analgetika mi naglo padne temperatura dok sam pod upalom, onda me uhvati zimica, i nakon 2-3 sata u prosjeku temp oper skače iznad 40, a to me dodatno iscrpljuje, još gore nego stalno povišena temp, a i dosta teško mi padaju na želudac neovisno dali pijem prije ili poslje jela...a za antibiotike mi je bolje da šutim, u životu sam popila više nego moja familija zajedno...a meni se čini da je to sve neki vid začaranog lanca...stvarno me strah da jedan od idućih puta neće proć tako brzo i bezazleno...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    nisam, a možda i budem ako mi ovo sve drugo bude u redu...meni je ovo sad prvi puta da ne znam što je, do sad se radio o e.coli, zato i jesam sad zbunjena kad je nalazio bio sterilan :?
    Draga kristina ne znam dali znaš ali treba proći najmanje tjedan dana od uzimanja antibiotika da bi se dala UK, ako si odnjela urin u vrijeme kada si poćela piti antibiotike možda ti je nalaz lažno sterilan

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel pazite da ne koristite šampone/sapune preblizu vaginalnog otvora?
    Jel pazite kod brisanja nakon nužde, da brisanje ide od naprijed prema otraga, nikako obrnuto?
    Dobro utopljene noge?
    Uzimanje nekog probiotika.
    Kakve higijenske uloške koristite?
    Nema sjedanja na tuđe wc školjke.
    Nema brisanja tuđim ručnicima.
    Izbjegavati šečer što je više moguće.
    Pamučne gačice, pranje na 90, bez omekšivaća, obavezno peglanje.....

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

rinama već jako jako dugo sve to prakticiram, pogotovo oprez glede brisanja, pomogućnosti nakon vršenja nužde se i operem, ako sam doma, imam samo svoje ručnike, ne sjedam na ničiju dasku osim doma,sve to jako dobro znam i pridržavam se...ali nema sreće...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mora biti neka caka. Imunitet treba vratit na staro.
    Kak je kod partnera?Jel ima on kakve probleme(nisam dobro isčitavala tvoje postove)? Jel radio kakve briseve?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad vidjeh da je bio i partner.
    Ništa, bildaj imunitet, nema druge.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

je, davao je i partner urinokulture, čini mi se da je on oko 5 puta radio...i sve su sterilne...a što se tiče imuniteta, trudim se, al očito negdje nešto postoji...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a znam da mi je to jedino, bildanje imuniteta i to s maksimalnim trudom, i čuvanje koliko i gdje god je to moguće...mislim da je dovoljno reć da sam se ovo ljeto u 3 tjedna ljetovanja okupala svega 4 puta, jer mi je more bilo hladno i bilo me strah, a sestra,nećaci, njen muž, i moj dragi ne izlaze iz vode

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa
    Citiraj kristina_zg prvotno napisa
    Draga kristina ne znam dali znaš ali treba proći najmanje tjedan dana od uzimanja antibiotika da bi se dala UK, ako si odnjela urin u vrijeme kada si poćela piti antibiotike možda ti je nalaz lažno sterilan
    znam za to, međutim mene je toliko boljelo da sam uzela antibiotik, i rečeno mi je da se nalaz ne bi trebao vidno promijeniti nakon samo jedne tablete..i još k tome mi je nakon te tablete kod uzimanja UK ostao krvav trag na papiru..
    u međuvremenu sam otišla kod ginekologa, ginekološki je sve u redu, ponovila sam UK, još čekam nalaz, i ako bude sve u redu moramo ponovno kod ginekologa pa će mi briseve uzeti..

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Jel pazite da ne koristite šampone/sapune preblizu vaginalnog otvora?
    Jel pazite kod brisanja nakon nužde, da brisanje ide od naprijed prema otraga, nikako obrnuto?
    Dobro utopljene noge?
    Uzimanje nekog probiotika.
    Kakve higijenske uloške koristite?
    Nema sjedanja na tuđe wc školjke.
    Nema brisanja tuđim ručnicima.
    Izbjegavati šečer što je više moguće.
    Pamučne gačice, pranje na 90, bez omekšivaća, obavezno peglanje.....
    na sve ovo pazim, ali desi mi se da tu i tamo pretrčim bosa..
    no još sam nešto čula..navodno suho, slano meso (recimo pršut) isto može doprinijeti upali.. :/

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Radi se nažalost o toma da su te bakterije "tvrdokorne" i jednom kada se "zaljepe" ih se jako teško riješiti unatoć svim silnim antibioticima i ostalim postupcima, što uostalom vidimo i iz priloženog!
    Sretno cure, nadam se da će te pokupiti koji koristan savjet!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •