Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Šta me to boli?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Šta me to boli?

Jutros me je probudio jak bol sa leve strane vrata, negde 1cm ispod mandule (koje još uvek imam ali mi 1-2 puta godišnje znaju zagnojiti). Osećam kuglicu, kao da jeste mandula ali istovremeno pipam mandulu iznad koja je normalne veličine i ne boli me uopšte.

Juče sam radila, posle bila po nekim slavljima do duboko u noć. Boleo me je vrat dobar deo večeri ali onaj zadnji deo - znaju tako mišići da mi se zategnu od previše sedenja pa na kraju dobijem i glavobolju kao sinoć. Ovo napisah jer mm tvrdi da sam možda nepravilno držala glavu pa sam istegla mišić napred (ne mogu da povučem paralelu nikako ali 'ajde).

Uglavnom, evo me budne još od 4:30 (a legla sam 3h pre toga), popila sam čak 3 različite tablete protiv bolova (jedna je baš za opuštanje vratnih mišića) a bol je i dalje prisutna, doduše u malo manjoj meri ali ne mogu uoopšte nagnuti glavu napred ili na stranu a da me ta 'kuglica' ne zaboli

Šta mi je ?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam baš točno skužila prema opisu, ali možda se upalila žlijezda slinovnica? :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ili limfnog čvora. inače, mandulu ne mkožeš napipati. to što ljudi govore da pipaju mandule, zapravo su limfni čvorovi.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Šta god da pipam kad imam gnojne mandule ne pipam sad :/ . Ovo je negde ispod, negde između jabučice i vratne žile

Inače, to što me boli (šta god da je) boli me još uvek nesmanjenim intenzitetom. Ako do sutra ne prestane idem do lekara, on će sigurno znati šta mi je :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Šta god da pipam kad imam gnojne mandule ne pipam sad :/ . Ovo je negde ispod, negde između jabučice i vratne žile

Inače, to što me boli (šta god da je) boli me još uvek nesmanjenim intenzitetom. Ako do sutra ne prestane idem do lekara, on će sigurno znati šta mi je :/
    Mogla bi biti baš žlijezda slinovnica. Prijateljici je bila upaljena i bilo je baš gadno bolno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

u visini jabučice nikako ne može biti slinovnica. one se pipaju neposredno ispod čeljusti, praktično moraš zabiti prste ispod. a duž cijelog vrata postoje dva niza limfnih čvorova, u stavri tri ako brojimo i šiju, i po svemu se radi o nekom od njih. ako ne prolazi, ajvi se doktoru, može bit svašta, i ništa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •