I ja pročitah članak, pa iako još ne spadam u vaše tromjesečje, pišem kao mama jedne bebe koja je stalno štucala. I stvarno, kada je ona štucala, to je bilo ludo. Svakih sekundu, dvije u strogo pravilnim razmacima, a znalo je trajati i po 10-tak minuta. I tako nekoliko puta dnevno, zadnjih 2-3 mjeseca, a bogme se nastavilo i nakon rođenja, sve do negdje 6 mjeseci. Tako da, ako vam štucaju, vjerojatnost da to ne skužite baš i nije velika. A tati je to bilo prvo jako smiješno, pa se onda počeo i jako brinuti, međutim, sve je bilo super.
Za sada mi seka u buši još ne štuca, barem ne osjetim, iako se praćaka kao velika. I to obavezno jedno 10-tak minuta nakon bilo kakvog obroka (što je jako često, bilo da se radi samo o jednoj jabuci ili pravom ručku), a posebno navečer, kada dođem doma i posvšavam sve poslove, odnosno legnem. Kod mene najbolje vole položaj na leđima, puno se više rita nego na lijevom boku.
U prvoj trudnoći nisam vodila kalendar, jer je beba bila aktivna, ali vidim da bih to sad morala početi. Ja sam imala jednu neumornu bebu u trbuhu, a takva je i sada. Međutim, puno ih je više mirnih (vele mi frendice i poznanice), tako da se nemojte brinuti previše. Bitno je samo skužiti bebin ritam i onda malo pratiti pokrete.
Ja se raspisala u nadi da će vam neka moja iskustva pomoći, ali ne zamjerite.