Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: brojite li pokrete???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno brojite li pokrete???

Pročitala sam danas txt o važnosti brojanja pokreta bebe, pa sam dosta zamišljena nad štivom. Jer...
    1. Liječnik mi nikada nije rekao da je bitno evidentirati pokrete, pa sad brinem. Prva trudnoća, bdijem nad zdravljem bebe, pa me sve 'premijerne' vijesti izbezume
    2. Čitala sam u dosta literature kako je dobro voditi dnevnik, ali kad god sam pokušala brojati, odustah. Jer - kažu, štucanje se ne broji. A kako mogu prepoznati štucanje, npr?! Ponekad osjećam neko redovito pulsiranje, poput otkucaja srca, jako brzo i ritmično, pa nemam pojma štuca li beba ili ne...
    3. Kod našeg sina (sad smo u 31. tjednu), jedino što je sigurno, jest da pravila nema. Nekad prođe čitavo jutro da se ne javi, nekad je baš jutrima aktivan, nekad me budi noću, nekad se niti ne pomakne. Ne želim se pretvoriti u paničarku, pa trčati u bolnicu čim se ne javi dva sata (negdje piše i 12 sati...), jer, ponavljam, nekad i čitavo jutro protekne bez 'javljanja', bilo udarcima (a beba ponekad jaaako udara!!!) ili micanjem
    Kakva su vaša iskustva, brojite li pokrete? Brinete li kad se ne javi? Imaju li vaše bebe vlastiti ustaljeni ritam?

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i ja sam upravo zavrsila s citanjem clanka o brojanju pokreta. nije da ih striktno brojim, ali pratim ritam koji mi se cini da je beba uhvatila. u toku dana bas ne obracam paznju je li me lupka ili koliko cesto, ali sam navikla da poslije rucka, oko 5 sati, beba pocinje, kako MM i ja u sali kazemo, sa igranjem nogometa ili basketa. i to intenzivno lupanje i prevrtanje traje do 10-11 sati navecer. po noci je nekad cujem, a nekad i ne. neki dan je beba bila neobicno mirna, i nije bilo "utakmice" u uobicajeno vrijeme. vec sam se pocela brinut, ali sam sebi rekla da cu pricekat do sutra, i ako se i sutra ne javi, da cu trcat u doca. na srecu, sutradan je opet bilo sve po starom, a "zatisje" sam sebi objasnila cinjenicom da i bebe mogu nekad bit umorne.
    eto, toliko o mom pracenju bebinih udaraca :wink:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja pročitah članak, pa iako još ne spadam u vaše tromjesečje, pišem kao mama jedne bebe koja je stalno štucala. I stvarno, kada je ona štucala, to je bilo ludo. Svakih sekundu, dvije u strogo pravilnim razmacima, a znalo je trajati i po 10-tak minuta. I tako nekoliko puta dnevno, zadnjih 2-3 mjeseca, a bogme se nastavilo i nakon rođenja, sve do negdje 6 mjeseci. Tako da, ako vam štucaju, vjerojatnost da to ne skužite baš i nije velika. A tati je to bilo prvo jako smiješno, pa se onda počeo i jako brinuti, međutim, sve je bilo super.
    Za sada mi seka u buši još ne štuca, barem ne osjetim, iako se praćaka kao velika. I to obavezno jedno 10-tak minuta nakon bilo kakvog obroka (što je jako često, bilo da se radi samo o jednoj jabuci ili pravom ručku), a posebno navečer, kada dođem doma i posvšavam sve poslove, odnosno legnem. Kod mene najbolje vole položaj na leđima, puno se više rita nego na lijevom boku.
    U prvoj trudnoći nisam vodila kalendar, jer je beba bila aktivna, ali vidim da bih to sad morala početi. Ja sam imala jednu neumornu bebu u trbuhu, a takva je i sada. Međutim, puno ih je više mirnih (vele mi frendice i poznanice), tako da se nemojte brinuti previše. Bitno je samo skužiti bebin ritam i onda malo pratiti pokrete.
    Ja se raspisala u nadi da će vam neka moja iskustva pomoći, ali ne zamjerite.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prva beba je i meni
    termin 8.4.
    procitala clanak, ali ne brojim,ne panicarim i ne brinem se
    uzivam kad osjetim bebicu, koja je neke dane malo mirnija neke malo aktivnija, a kad mi se ucini da je zaista du_o nisam osjetila malo pomazim busicu i popricam s njom
    obicno je ne osjetim onda kad sam ja necim jako zaokupljena (npr.na poslu satima ne osjetim), ili kad sjedim na kavi i pricam s prijateljicama,ali cim joj se obratim i ona samnom komunicira, a to je obavezno navecer

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A gdje nadjoste taj clanak? ja to nigdje nisam vidjela.
    Nije mi jasno zbog cega se stucanje ne broji?! Moja beba stuca barem dva do tri puta u stomaku, a ja se bas sigurno osjetim kad je cujem. :D bas sam na posljednjem pregledu pitala ljekara je li normalno da toliko stuca, a on kaze da jeste. Inace imam strasno povjerenje prema ljekaru koji mi prati cijelu trudnocu. Isto tako je rekao da beba manje osjeti kada prodje neki 31 tj. tada ima manje mjesta u stomaku u ne moze vise praviti one akrobacije.(logicno)

Termin 7.3.2004- mala curica :D

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e snorki, snorki, pogledas li ti sta uopce rode pisu, ili se odmah bacis na cakulu na forumu? 8) salim se, ne znam kako si previdila clanak, na vrhu stranice je na rodinoj main stranici

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nasla sammmmmm stranicu. Inace moram priznati da je ne citam svaki dan. A kada citam idem preko magazina KLIK. zaista nisam znala kako doci do te stranice.
    Inace me je ovaj clanak malo zabrinuo, mada je prije do mene jer sam ja ovih dana sva izbezumljena. MM mi je cak rekao da ce mi iskljuciti internet posto preveise citam i brinem se za svaku sitnicu. :shock:
    Izvinite rodice do mene je.

termin 7.3.2004- mala curica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pročitala sam tekst, ovo mi je drugo dijete i redovno pratim njegove udarce kao i sa Lukom. Doktorica mi je rekla da moram paziti da se beba redovno javlja. Luka mi je bio jako aktivan preko dana, ova beba je više aktivna po noći ali javlja se često i po danu.
    Uvijek iskoristim priliku za dnevni odmor poslije podne, legnem na bok i izazivam je. Ako ne uspije bočni položaj, lagano je pritišćem dlanovima i prstima i odmah počne skakutati :D

Strašno se bojim ako se ne javlja koji sat, u susjedstvu smo imali strašnu nesreću jer je mama mislila da nije važno što se beba nije cijeli dan javila (bilo joj je to 5. dijete).
    Zato mi je draže malo je potaknuti da skakuće nego riskirati

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rodice bok, mi smo danas ušli u 38. tj. i kao svake subote pogledam na netu i u mojoj literaturi kakve novosti nas očekuju u tekućem tjednu. u 38. tj. svi preporučaju da se obrati veća pažnja na pokrete bebe. nije dobro ako se ne osjeti micanje neko dulje vrijeme, ali nije dobro niti ako se naglo poveća aktivnost. inače sam primjetila, kao i tweety, da kad se smirim i obratim bebi ona mi vraća nekim znakom. tako provjeravam je li sve ok. inače se trudim malo više odmarati pa redovno osjećam pokrete bebe tako da se ne opterećujem brojanjem.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage trudnice,
    drago mi je da vam je članak zapeo za oko. Trudit ćemo se i dalje!!
    Slobodno mi se javite ako bi željele da na portalu obradimo neku temu koja bi vas posebno zanimala.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da bi ja poludila da brojim

kad bi bio koji udarac manje napravila bi frku, pa sam zato odlucila cavrljati s bebom i maziti busicu obavezno navecer, a ako se probudim dovoljno rano i ujutro prije posla. mirna sam jer mi se svaki put javi.

a i iskreno, kad bi pazila da u svakom satu lupi odedjeni broj puta ne znam kako bi se skoncentrilala na poslu i tko bi odradio moj dio,.....a posao je naravno vazan, jer od nece_ se mora i zivjeti.

nadam se da mi moja mrvica nece zamjeriti sto joj se nisam bas obracala i preko dana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pratila sam bebine pokrete ali ne tako rigorozno a on se javljao iz stomaka i kad bi me zviznija svako malo iznutra znala sam da je o.k i vise sam isla za instiktom da je sve u redu. 18 dana prije poroda jedno popodne sam osjetila da nesto nije u redu, pokusala kontaktirat bebu a cim nije odgovorio na moje pozive i bio miran odma sam isla na hitnu i tu provela par sati spojena na ctg.
    koliko god je dobro brojiti bebine pokrete toliko se triba virovat svojoj intuiciji i bolje otici 1put previse nego premalo na hitnu ako je trudnica zabrinuta da nesto ne stima.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam brojala - ali ne tako intenzivno, mislim (ako me pamcenje dobro sluzi) tri put dnevno po 5 do 10 pokreta, uglavnom nakon dorucka, poslije rucka i pred spavanje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nikako ni jedna od vas da spomene da li joj se bebino udaranje i micanje smanjilo poslije nekog odprilike 32 tj. Ja sam danas usla u 36 tj. i mogu reci da su sadasnji bebicini udarci (prije bih rekla protezanja) potpuno drugaciji od onih jakih i ostrih te ucestalih udaraca od recimo 23-32tj . Isto tako mi se desava da je beba aktivna u protezanju nekoliko dana i tada stalno ne moram obracati paznju na njena istezanja, a recimo preodje dva - tri dana (kao sad)i osjetim je samo nekoliko puta dnevno. Obicno predvecer je najaktivnija. :shock:
    Na nekim linkovima sam nasla da se smanjuju bebini pokreti poslije 32 tj. jer je beba narasla i nema vise onako mjesta da pravi piruete kao sto je prije imala.
    Isto tako mi se desava da ne mogu da odgonetnem da li se radi o bh kontrakcijama (stezanje maternice) ili se to beba mice. iduce sedmice imam pregled kod ljekara pa cu se morati posavjetovati za to micanje bebe, a i moj dok ce mi morati bolje objsaniti te bh kontrakcije kako se kojim slucajem ne bih porodila kod kuce misleci- ma to je moja bebica se razigrala :D :D :D
    termin 7.3.2004- mala curica

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snorki, ne mozes fulat u kontrakcijama i protezanju bebe

kontrakcije zahvacaju povrsinu maternice i podsjecaju na lagano vibriranje, mogu zahvatit cijelu maternicu, a mogu recimo krenut od gore i lagano se spustat, vjeruj mi, osjecaj se ne da zamijeniti ni s cim

a sad o pokretima...

moj ginekolog je u obje moje trudnoce inzistirao da brojim pokrete i dao mi oba puta tablicu s datumima gdje sam tri puta dnevno po sat vremena morala biljeziti koliko se puta beba pomaknula. svaki put sam morala leci na lijevi bok i brojati. ukoliko se ne bi pomakla minimalno 5 puta u sat vremena, morala sam nastaviti jos jedan sat. ako se ne bi i dalje beba micala, preporuka mi je bila da se javim dezurnoj ginekoloskoj ambulanti. mogu kasnije pokusat pronac tu tablicu na njoj su i upute...

kad sam u drugoj trudnoci protestirala jer da imam i malo dijete i tko ce tri puta po sat vremena lezat mirno i brojat, rekao je da mi je to prilika da malo odmorim, da izgovora nema i da ce tablica s brojem pokreta biti korisna pri porodu da se moze otprilike znati je li beba inace vrlo pokrena ili malo lijena, tako da se lijecnik koji prati porod zna prema tome ravnati. no, ne moram posebno naglasavati da mi tu tablicu ni na jednom porodu nisu ni trazili, kamoli pogledali, a kad sam to rekla svom ginekologu odgovorio mi je - njihov je propust, da sam ja bio na porodu sigurno bi je trazio i gledao...

pa sad...

i jos nesto, idem kod drzavnog ginekologa, ne privatnika. i nisam se, pogotovo u drugoj trudnoci, bas striktno drzala toga svaki dan a i limitirala sam brojanje na minimalno pet pa bi onda prestala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kontrakcije ni ja ne mogu nikako zamijeniti s micanjem, tu je stvar dosta jasna. Pročitala sam (larousse, čini mi se, sli nisam sigurna) da nije dobro (što god to značilo) da ih je više od 10 dnevno. Danas sam si dala truda - već od 10 do 16 sati bilo ih je 10. Hm...
    Umirilo me jedino što sam pročitala na Harniju da bh kontrakcije na bebu djeluju poput masaže, pa mi je kakva-takva utjeha dok trpim to užasno stezanje (a stvarno me ubitačno stegne), što beba ne pati. Noćas je beba bila itekako aktivna, čitam knjigu, lagano naslonjenu na trbuh, a on ju je pomaknuo!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam doduše tek u 21. tjednu, ali zamolila bih vas za savjet. Bebu sam prvi puta osjetila prije 10-ak dana kada je počela stvarno jako lupkati i to cijeli dan i pred večer. Sad već 2 dana ništa, jel to normalno?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorki, ja sam u 38. tj. Kao i ti sam primijetila da je već neko vrijeme micanje bebe potpuno drugačije. Postalo je tromije, kao da se proteže, a koji put nisam sigurna jesu li to kontrakcije ili se ona vrti. Pretpostvaljam da je to normalno, ali obzirom da je sporija počela sam više obraćati pažnju na to kada i koliko se kreće.
    samba, daj si priliku da preko dana osjetiš bebine pokrete tako što ćeš malo više odmarati i osluškivati. bebice su aktivne svaki dan i trebala bi je osjetiti. pomazi trbuh, a ona će ti se javiti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To sa micanjem bebe je stvarno fascinantna stvar. Moja bebica je uvijek bila nemirna. Cak i kada hodam. Medjutim, kao sto sam vec pisala, poslije 32,33. tjedna se polako smirila. prodju po dva tri dana skoro nista. Malo se pomakne i nista po tri sata. Cak vise ni navecer nije aktivna. Zaboravila sam reci da sam trenutno 36+3tj.
    Tako je bilo sve do jucer. Cijeli dan i cijelu noc je bio party u mom stomaku :D Naravno ja sam odahnula. I sinoc je bila ativna, tako da nisam brojala pokrete nego samo pogledam na sat, te pamtim kad se posljednji put javila. :D

Termin.7.03.2004

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne brojim, ali nema šansi da ne je djete mrno. Stalno nešto izvodi, a posebeno kad bi se ja odmarala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto nisam brojala, jednostavno sam ju stalno osjetila i bila sam mirna. A sada se dogodilo nešto čudno... moja beba po cijeli dan spava i tu i tamo se malo mrdne a onda po noći igra ragbi u mom stomaku... noćas me valda 5 puta budila s udarcima... zamijenila malena noć i dan... za ne povjerovati... Tako je već dva-tri dana... baš me zanima kako će dalje..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam brojala bebine pokrete, a čak mogu priznati da me taj članak malo i uznemirio jer stvarno nema pravila u koje vrijeme mi se beba javlja, a ja sad ko kobac pratim svaki pokret, pa se i uplašim kad prođe duže vremena da nisam osjetila pokrete.
    Od kad sam došla u 32. tjedan pokreti su se čak prorijedili, više mi to izgleda da se gura i pravi mjesta u stomaku. Udarci su sada jaaakooo rijetki.
    Jedino što je neizbježno svaki dan barem jednom je štucanje, i to zna potrajati od 5-10 minuta.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samba, da li se opcenito ne mice, odnosno ne osjecas tijekom dana ili si bas isla provjeravati (legnes se, opustis, i cekas dok se ne javi)?

Tek si u 21. tjednu i jos ako ti je to prva beba moguce je da jednostavno jos ne prepoznajes njene pokrete. Zato je vazno da kada zelis "vidjeti" da li se mice, da to cinis opustena, mirna, kada ti nista drugo ne oduzima paznju.

Ako si zabrinuta i nakon takvog pracenja bebinih pokreta, javi se lijecniku.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samba, zaboravila sam reci da sam ja sa mojom prvom bebom pocela ju osjecati tek oko 21. tjedna. I to je stvarno bilo svake prestupne. Tek kad joj je postalo tijesnije bolje sam ih osjecala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve je u redu. Nije se javljala 2 dana, imam osjećaj da se premještala, jer sada lupka s druge strane. Opet je sve po starom, pogotovo navečer. Ali već sam bila luda od brige. Hvala na savjetima.

trnoruzica

Početno

baš mi je drago što sam ovo pročitala - umirilo me... :D

bebica i ja smo u 27. tjednu. inače je vrlo živahna i aktivna cijeli dan (noću me srećom ne budi - za sada), ali da, ima nekad razmake od 2-3 sata kad valjda spava i ne javlja se. mene su ti članci uznemirili, a čini mi se bedasto da onda idem "buditi" bebu zato jer se 2 sata nije pomaknula!?

moj zaključak je - javit će se već, za paniku ima vremena... :D
    jedino da baš prođu sati, a ništa... ali to se ne događa...

Početno Svaka beba u svom ritmu

Ja sam u 36.tjednu.Osjetila sam micanje dosta rano sa 17/18 tjedana. Zabrinjavalo me što ti pokreti nisu bili česti ponekad i jednom dnevno. Moja doktorica objasnila mi je da jednostavno postoje lijena djeca. U zadnjih mjesec dana počela sam bolje osjećati pokrete,valjda zbog manjka prostora,tako da sada osjetim svoju bebu tijekom cijelog dana.

kety

Početno pokreti

ja bih brojila pokrete onako - ako bih se sjetila, ako bi imala volje i ako ne bih zaspala sa rukom na trbuhu. s obzirom da mi je ostalo još 3 tjedna do poroda, maloj princezi fali mjesta i to mi redovito daje do znanja. hoće van. ti se ne brini, možda kojiput jednostavno nije dobre volje.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja pratim pokrete..ali mi se ponekad čini da mi to praćenje samo zadaje brige..jer se počnem brinut ako ne ide onako kako sam si ja to zamislila.. Mislim da moja curica ima neki svoj ludi ritam (kao i mama )pa kad svi spavaju ona rastura i obrnuto..a na onom papiru za praćenje imam upute kada i kako brojati..a u to vrijeme mi se čini mala spava izmorena svojim skakutanjem kada se to njoj htjelo..

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja mislim da bi dobila "noru pamet" da brojim pokrete. Beba je vrlo živa i migolji se cijeli dan pa bi točno brojanje pokreta bio pravi poduhvat. Mislim da bi na pola puta stala i počela čupati kosu a da budem iskrena uopće se ne želim zamarati time.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je gin jucer dao papir gdje bi trebala upisivati koliko je pokreta bilo tri puta dnevno (ujutro, popodne i navečer) u sat vremene,u 28 sam tjednu trudnoće!Na koji način,stignete li 3 x na dan po sat vremena pratiti micanje bebe?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baš sam pitala na tečaju za trudnice treba li brojati bebine pokrete. Kaže doktorica: nema smisla... :/

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne brojim,ni meni to nema smisla :? .Šta se,u stvari može zaključiti iz toga,nije mi jasno.
    Naravno da osluškujem i pratim.[/b]

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mogu li pitati nešto??

Od kojeg tjedna se broje bebini pokreti? i kako taj dnevnik voditi.. datum - sat - pokret ili ??? :?

Help

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala ti

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni su dali papir na kojem sam od 29.tj. trebala zapisivati pokrete bebe. U biti mi je receno da se ne moram striktno drzati tih sati na papiru nego neka brojim iza jela ili u doba kad mi je beba najaktivnija, tri puta na dan. Ne nuzno sat vremena ako se beba puno mice ali da se mora maknuti bar 5 puta u sat vremena. U pocetku sam brojala po 10-20 minuta i znalo je biti i preko 100 pomaka a kasnije se smanjivalo kako je trudnoca odmicala pa mjesta bilo manje. Pred kraj se mozda beba micala 20-40 puta u sat vremena.

Jednu vecer me uhvatila panika jer se previse umirio iako je cijeli dan bio normalno aktivan - tu vecer se i rodio.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ne brojim pokrete i ne bih osim ako me dr lijepo zamoli

imam osjećaj da bi mi to bila samo briga više

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa
    ja ne brojim pokrete i ne bih osim ako me dr lijepo zamoli

imam osjećaj da bi mi to bila samo briga više
    ne brojim, niti mi pada na pamet, a ne bi ni da me dr. baš lipo zamoli
    samo mi još ta briga treba: koliko je puta beba mrdnila, kad, kako i zašto.
    sasvim mi je dovoljno da se makar jednom dnevno javi, u bilo koje doba i ja zadovoljna.
    ako baš želim udarce onda se fino malo ispružim, malo promrdam trbuh ili pojedem komad čokolade i eto udaranja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja također ne brojim pokrete, ali sam već dobro upoznala bebin ritam. Sad sam 38 tjedana trudna.
    Dakle, ne brojim ih i ne pišem u tablicu, ali pazim koliko se beba miče. Ako se par sati ne miče, malo bolje obratim pozornost ili popijem ili pojedem nešto i čekam da se beba javi.....
    Inače, sada se beba miče malo manje, tj. prije me znalo dosta boljeti kada se micala, a sada više ne, i više se proteže, iako se dogodi da mi cijeli trbuh pleše , koliko se migolji unutra.
    Mislim da je dobro bebu osjetiti svaki dan, tako sam mirnija, jer znam da je sve u redu.....Nije mi toliko bitan broj udaraca, već da ih ima....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    Mogu li pitati nešto??

Od kojeg tjedna se broje bebini pokreti? i kako taj dnevnik voditi.. datum - sat - pokret ili ??? :?

Help
    moj gin. mi je rekla da se bebini pokreti broje od 28 tjedna,3x dnevno,dala mi papir s tabelom gdje trebam upisivat datum i udarce bebe od 7-8, 13-14, 20-21h :/

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam brojala pokrete u smislu toliko-i-toliko u sat vremena, ali bio je jako živahan i to mi je bilo dovoljno. A imao je foru da je uvijek spavao kad sam ja ležala na ctg-u pa sam morala objašnjavati doktorima da me izmlatio na putu do bolnice i sad spava. Pod kraj trudnoće sam ga znala izazvati vježbama disanja, pa sam to primjenjivala i na ctg-u, da ne bude baš zapis bez pokreta.
    Ritao se do poroda, uopće se nije smirio pred kraj, čak mi se i između trudova javljao.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a kaj prije 28 tjedna oni nemaju smisla ili što već??

ok imam osjete micanja bebe.. douše sve je to još nekako nedefinirano... nekada je intenzivnije a nekada ne.. nema u isto vrijeme jevljanja..jel to tako treba?? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •