Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Pišimo predsjedniku Josipoviću

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Pišimo predsjedniku Josipoviću

ured@predsjednik.hr Pisali smo i njegovom prethodniku, i motivirali ga na ustavnu tužbu. Sada imamo priliku pisati nekome tko već dovoljno zna o zakonu. U svom inauguracijskom govoru je rekao: " Došlo je vrijeme da se Hrvatska preispita i odlučno promijeni ono što je pogrešno, ono što ljude čini nejednakima, što ih dijeli i ponižava. Nije samo riječ o tome da moramo mijenjati zakone i donositi nove ili bolje. Riječ je o tome da svatko od nas počne mijenjati sebe. Jer temelj pravde uvijek smo mi sami, jer je svatko od nas taj koji svojim ponašanjem stvara ili negira pravednost. Zato, ne smijemo se bojati, ne smijemo šutjeti, ne smijemo okretati glavu! Hrabrost je ta koja pobjeđuje nepravdu, koja ostvaruje bolje, pravednije društvo, društvo u kojem svaki građanin ima jednaka prava i jednaku šansu da se školuje, zaposli, zarađuje toliko da od toga njegova ili njezina cijela obitelj može pristojno živjeti, pravo da ima državu koja poštuje i štiti ljudska i druga prava svih svojih građana. U borbi za pravednost ja ću kao predsjednik Republike Hrvatske i kao njezin građanin biti prvi i nikada se neću umoriti. To vam obećajem! " Pišite!
    Posljednje uređivanje od Nene2 : 23.02.2010. at 13:09

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nene slažem se s tobom, trebamo pisati Josipoviću. Mesić je imao sluha, a Josipović će po mom mišljenju imati još više. Ja ću mu pisati, a ti Nene koja si maherica sigurno ćeš nadmašiti samu sebe!!! PIŠITE!!!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja cu sigurno!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

svakako dobra ideja! Definitivno moramo nešto poduzeti jer ovo što se događa po klinikama je svakim danom sve gore...
    Cure što ćete sve pisati? Svoju priču ili ćete se isključivo koncentrirati na probleme nastale zbog novog zakona?

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Svakako osobne priče, a Inicijativa će posebno slati svoje pismo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam mu pisala još tijekom predsjedničke kampanje vezano za MPO zakon. Odgovorio mi je (sad jeli baš on ili netko iz njegovog tima to ne znam) u stilu da će kako i Milinović kaže vrijeme biti pokazatelj da li je zakon loš i da li ga treba mijenjati ta da on kao pravnik poštuje zakone koji su na snazi. To me jako razočaralo i diglo mi kosu na glavi jer i ja sam pravnik i diplomirala sam KOD NJEGA-osobno on mi je bio mentor, i mišljenja sam da ako je zakon na snazi ne znači da je dobar-svaki ne samo MPO zakon!
    Uglavnom, rado ću mu ponovno pisati. I ponovno, i ponovno dok se ova sramota od zakona ne stavi van snage!

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja poslala, nisam duljila nekaj previše, da ne izgubi volju za čitanjem.
    Ajme, to mi je prvi put, malo mi je knedlasto bilo, ali ipak.......mislim on je upoznat s problematikom zakona pa nisam htjela o tome, jednostavno sam to shvatila kao neku vrstu podsjetnika, da se stvari pokrenu opet, jer stvarno je zavladalo zatišje koje nas nikuda neće dovesti.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj amel prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam mu pisala još tijekom predsjedničke kampanje vezano za MPO zakon. Odgovorio mi je (sad jeli baš on ili netko iz njegovog tima to ne znam) u stilu da će kako i Milinović kaže vrijeme biti pokazatelj da li je zakon loš i da li ga treba mijenjati ta da on kao pravnik poštuje zakone koji su na snazi. To me jako razočaralo i diglo mi kosu na glavi jer i ja sam pravnik i diplomirala sam KOD NJEGA-osobno on mi je bio mentor, i mišljenja sam da ako je zakon na snazi ne znači da je dobar-svaki ne samo MPO zakon!
    Uglavnom, rado ću mu ponovno pisati. I ponovno, i ponovno dok se ova sramota od zakona ne stavi van snage!
    joj pa sad sam i ja razočarana, ali nećemo gubiti volju - idemo pokušavati promijeniti ovu situaciju, ne preostaje nam drugo!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cim dobijem inspiraciju

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam počela pisti pismo još neki dan i baš me je inspirirao ovaj njegov govor koji je Nene2 navela, ali sad me je ova pruka od amel totalno razočarala. Ako i on smatra da će vrijeme najbolje pokazati onda možemo samo čekati nove izbore i pametno glasati. Svejedno ću mu poslati to pismo!

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ma svejedno treba pisati.....nema odustajanja........pa će i vrijeme pokazati da nas je previše da bi nas se moglo ignorirati.....

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    Ma svejedno treba pisati.....nema odustajanja........pa će i vrijeme pokazati da nas je previše da bi nas se moglo ignorirati.....
    X

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj molu prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Što nas više piše veće su nam šanse!
    Potpisujem šniki

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

upravo poslala mail predsjedniku...baš me zanima dal će netko odgovoriti i kakav će biti odgovor. Amel, meni je bome ostao gorki okus u ustima kad sam pročitala tvoj post, ali slažem se da ga trebamo zatrpati sa našim pismima, pričama, vapajima...možda nam je to jedini način da nas netko shvati

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja mu poslala privatnu poruku na face-u (pošto mi je frend tamo ) - s imenom i prezimenom. Nije mi više važno, bitno je da je kratko, jasno i razumljivo. Negiraju nam naše osnovno i najintimnije pravo - pravo na obitelj i majčinstvo.
    Cure pišite, što više, to bolje. Jedino tako će nas uoćiti.
    Posljednje uređivanje od Denny : 23.02.2010. at 16:05

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

PiŠem!

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

evo napisala sam probleme koji me (nas) muče. Nadam se da će ovo imati nekog odjeka.
    Cure molim vas pokrenite se, pišite, u pitanju su naše sudbine - dječica koja čekaju da nam dođu u zagrljaj.
    Kako sad stoje stvari, ako se nešto ne promijeni, načekat ćemo se do tog trenutka...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja napisala, sutra hladne glave još malo popravim i šaljem
    I potpisujem Tibi, moramo pisati u što većem broju jer to nitko umjesto nas neće napraviti

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mene najvise u cijeloj prici nervira sto se cure koje su u istim "ovnima ko mi ,a koje srecemo po klinikama, ponasaju ko da to nije njihova briga. ma zivi uzas od mozgova. pa sta onda mozemo ocekivati od ljudi kojima je nas problem stran?
    samo malo pogledajte koliko je forumasa na potpomognutoj, a koliko je ukljuceno ovdje.
    sramota.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    mene najvise u cijeloj prici nervira sto se cure koje su u istim "ovnima ko mi ,a koje srecemo po klinikama, ponasaju ko da to nije njihova briga. ma zivi uzas od mozgova. pa sta onda mozemo ocekivati od ljudi kojima je nas problem stran?
    samo malo pogledajte koliko je forumasa na potpomognutoj, a koliko je ukljuceno ovdje.
    sramota.
    Koliko god razumijem emocije iz kojih je ovo potaklo, mislim da se masovnost ovakvim emocijama neće dobiti jer će se na to dobiti obranaštvo. Ideja se ne marketira na taj način.

Uostalom, svako ima pravo na angažman/neangažman, imaju to ljudi u ratu pravo, Švicarska kao zemlja, pa ima i svatko od nas.

Žao mi je, ali uvijek ću biti na strani mirnih emocija, neljutnje, neprozivanja (oprosti, Pinky, što sam se nadovezala na tvoj post).

I pod cijenu da se zakon nikad ne promijeni. Najiskrenije.

Uostalom, 90% tih koji tamo pišu su početnici, normalno je da vjeruju liječnicima, normalno je da ne kuže koliko je to loše.

Mi smo tu da im pomognemo, ne da ih otuđimo. Tako su i nama pomagali drugi. Tako su i meni pomagale druge kad me ništa oko kvota nije zanimalo (a sad mi je žao, jer bih prije otišla i možda prije do djeteta došla). Ali, tako to ide.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.02.2010. at 14:30

Marina27 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vec sam u ponedjeljak poslala u Sabor - odbor za ljudska prava, cim napisem saljem i predsjedniku i ne stajem samo na tome saljem na sve moguce adrese koje imaju ikakve veze s ovom temom. Jer nacina na koji se ponasaju prema nama, a i ne samo prema nama je uistinu sramotan!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Samo da se nadovežem, jer sam ovo gore napisala sjećajući se sebe pred 10-tak godina, dok sam sjedila na VV-u i smatrala da neću ja bit za taj IVF, i slušala žene koje bruje o "blastocistama" (koja riječ, što je to, pobogu, mislila sam si). Nisam htjela biti dio tih gore, nisam htjela čuti ništa, programatski sam se okruživala knjigama samo da se u mislima teleportiram VAN iz tog svijeta i VV hodnika, za koji sam mislila da me usisao kao crna rupa koja me neće nikad ispljunit van, i ostat ću zauvijek tu, zarobljena.

I Mija32 je opisivala kako se ona osjećala prvih godina - slično.

I te žene se, vjerujem, slično osjećaju. To je - ljudski. Pružimo im ruku. One koje znaju ionako, koje su svjesne koji je ovaj zakon bed, u pravilu, ionako nisu po hodnicima hrvatskih bolnica, ili, ako jesu, znaju koje su šanse. Taj gro novih su one koje trebaju najviše pomoći, ne ljutnje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.02.2010. at 14:41

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Slažem se i sa Pinky i sa Inom. Nismo svi isti. Netko će reagirati nakon tapšanja po ramenu, a nekoga treba dobro protresti. Netko neće nikada i to je njegovo pravo. Sebe sam u raznim fazama nalazila u svemu.
    Ako ćemo objektivno, za promjenu ovog zakona treba više od suptilnih objašnjavanja o tome koliko je on loš. Treba kritična masa koja je nažalost, nepoznanica u našem društvu. Ne znamo se boriti, apatični smo, posustajemo. Možda ćemo s vremenom naučiti.
    Mene samo brine da se ova situacija zaista ne pretvori u jedno mračno doba MPO, gdje će oni koji znaju i mogu otići vani na liječenje, a svi ostali će se uljuljati u bajku da je sve kako treba biti...

Idem sad i ja pisati...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nene2 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo brine da se ova situacija zaista ne pretvori u jedno mračno doba MPO, gdje će oni koji znaju i mogu otići vani na liječenje, a svi ostali će se uljuljati u bajku da je sve kako treba biti...
    Ovo se već dogodilo.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E sto se tice ovog zadnjeg, tu potpisujem inu...to se dogadja...

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I te žene se, vjerujem, slično osjećaju. To je - ljudski. Pružimo im ruku. One koje znaju ionako, koje su svjesne koji je ovaj zakon bed, u pravilu, ionako nisu po hodnicima hrvatskih bolnica, ili, ako jesu, znaju koje su šanse. Taj gro novih su one koje trebaju najviše pomoći, ne ljutnje.
    X
    ovo moram potpisati

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

x

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    x
    te žene se, vjerujem, slično osjećaju. To je - ljudski. Pružimo im ruku. One koje znaju ionako, koje su svjesne koji je ovaj zakon bed, u pravilu, ionako nisu po hodnicima hrvatskih bolnica, ili, ako jesu, znaju koje su šanse. Taj gro novih su one koje trebaju najviše pomoći, ne ljutnje.
    i ja X
    sutra ću uhvatiti vremena za pisanje, probat ću složiti osobno, a ne predetaljno, vjerujem da se baš iz tih osobnih priča može vidjeti s koliko različitih strana smo pogođeni..
    Posljednje uređivanje od mare41 : 24.02.2010. at 19:51

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ina33, Vikki, Mare...... potpis

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pišem i ja.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Poštovani Predsjedniče!

Javljam Vam se sa zamolbom da ne zaboravite ljude koji su u Republici Hrvatskoj najviše zakinuti nakaradnim Zakonom o medicinskoj oplodnji.
    Oni koji su ga poslušno izglasali ne znaju što znači ograničenje oplodnje na 3 jajne stanice, ali pacijenti to osjećaju na svojoj koži i duši svaki dan. Slijepo odrediti jedan te isti broj za sve različite fizičke situacije znači krojiti medicinu zakonom. Samo liječnik može odrediti točan broj jajnih stanica potreban za uspješno liječenje. Zakon to ne može. Zakon može jedino biti dovoljno fleksibilan da akomodira naše fizičke različitosti izražavanjem principa i ciljeva koji želi postići.

Gdje bismo došli da se svaki izuzetak izričito nabraja u zakonu? Ali upravo to se dešava u polju reproduktivne medicine danas.

Prvo, iako je zamrzavanje zametaka zakonski danas apsolutno zabranjeno u Hrvatskoj, u praksi se zamrzavaju zameci u slučajevima kad je žena u mogućoj životnoj opasnosti. Humano ali protuzakonito, jer zakon nije predvidio takav slučaj, te je uz Milinovićevu dozvolu Hrvatsko društvo za humanu reprodukciju izdalo takve smjernice. Ali želimo li takvu Hrvatsku u kojoj opstaju zakoni za koje onda sam predlagatelj zakona dozvoljava njegovo kršenje?

Drugo, priča se da će se oplođivati više jajnih stanica u slučaju azoospermije, kad se i muškarcu bolnom operacijom vade spermiji iz testisa, a u kojem slučaju su talijanska iskustva dokazala pad uspješnosti i do 50% zbog ograničenja na 3 jajne stanice.

Treće, hoće li biti još takvih iznimaka? Postoji još bezbroj takvih kategorija – teški muški faktor, starije žene, višestruki neuspješni postupci, ponovljeni spontani pobačaji, parovi koji su nosioci neizlječivih genetskih bolesti koje ne žele prenijeti na potomstvo. Svaka kategorija je sve manje brojna i stoga sve manje vjerojatna da će ući na listu izuzetaka ili uopće biti zamijećena u moru statistika. Ali to ne znači da ovaj i ovakav zakon njih ne zakida.

Zakon kojeg je humano kršiti nije pravedan zakon. Stoga Vas molim da se zauzmete da baš ovaj medicinski aspekt zakona što brže dođe pod povećalo na Ustavnom sudu, baš kao što se to desilo u Italiji, a posljedica čega je bila afirmacija zdravlja žene kao glavnog i nezaobilaznog faktora u liječenju i liječnika koji jedini može stručnim znanjem ocijeniti svaki pojedinačni slučaj. (Tamo se sad oplođuje onoliko jajnih stanica koliko je potrebno, a preostali zameci mogu se zamrznuti ako bi njihovo vraćenje značilo dovođenje zdravlja žene u opasnost – primjerice zbog opasnih višeplodnih trudnoća.)

S poštovanjem,
    xxx
    ovo je od mene

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, pino!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pino, odlično kao i uvijek

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda se varam, ali - nije li Josipović radio na SDP-ovoj tužbi Ustavnom sudu?

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, on ju je pisao, među ostalim zato i računamo na njegovu potporu!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam baš dovršila misao htjela sam reći da vjerujem da je na "našoj strani"..

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pino super , ja sam na ured poslala prije 2 dana ali nitko nije odgovorio . Malo sam razočarana, bilo bi lijepo da je netko barem napisao da je zaprimio mail i da će ga razmotriti.... Nadam se da to ipak netko bude čitao, a ako nas bude više vjerojatno će onda netko i reagirati zato cure pišite što vas boli i tišti, nemamo što izgubiti, možemo samo dobiti

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tibi ne brini, netko će sigurno pročitati, nadam se netko razuman koji će to proslijediti kome je namijenjeno.
    A odgovor, tko zna, meni je lani odgovor iz premijerkina ureda stigao mjesecima kasnije - i to samo da je proslijeđeno resornom ministru. Iz ureda predsjednika Mesića nije bilo odgovora, ali očito je bio dobio naša pisma

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo da se i mi pridružimo jednim pismom više u borbi protiv
    ovog gnjusnog zakona..
    pišemo predsjedniku..
    pozdrav svim hrabrib curkama

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam poslala jučer pismo mailom, išla sam više na osobnu priču...
    stvarno se nadam da će to netko pročitati i barem pokušati poduzeti nešto.
    ako sam dobro shvatila, u predsjednikovom timu je gospodin Mirando Mrsić koji je držao našu stranu pa se eto nadam...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne znam da li je netko od nas ovo već napisao
    ali Incijativa je uputila pismo predsjedniku

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prije par mjeseci sam kontaktirala u više navrata s Uredom predsjednika (naša je jedna zgoda bila pod njihovim visokim pokroviteljstvom), i trebali su mjeseci da papir dođe ne do predsjednika nego do jednog od njegovih savjetnika. Administracija u RH je svugdje užasno spora, osim toga mislim da dnevno dobivaju hrpu mailova i pošte, sortiraju ih i serviraju mu prema hitnosti. Mislim da ne treba biti nestrpljiv i da će predsjednik svima odgovoriti ili, ako ne, na neki način reagirati na mailove i molbe.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://www.vecernji.hr/vijesti/josip...-clanak-107298

od srca hvala predsjedniku što je pročitao i što nas je čuo

hvala i svima koji su pisma poslali

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pridružujem se zahvali predsjedniku.

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisam ovo ni vidjela, super
    Hvala predsjedniku i svima koji su pisali
    Posljednje uređivanje od Tibi : 08.03.2010. at 12:51

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, i predsjedniku, i ženama koje su pisale!

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala predsjedniku što nas je cuo!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Super!!! Da se barem nesto pomakne...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala predsjedniče!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

za predsjednika i sve nas koji smo mu poslali naše vapaje !!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •