Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Koliko pičaju vaše bebe???

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Koliko pičaju vaše bebe???

Baš me zanima!!!! Koliko vaše bebice pričaju??
    Moja E. je stvarno velika pričalica. Gugutat je počela sa jedno 2, 3 tjedna, mrmljat sa oko 2 mjeseca, a od šestog mjeseca se doslovno ne gasi!!!! Nešta priča nama razumljivo ili ne, skoro stalno, nekad čak i dok spava. Pravo mamino dijete, nema šta. Prvu pravu riječ je izgovorila sa 6,5 mjeseci - tata, pa nakon jedno 2 tjedna konstantnog tatanja, uslijedilo je i mama, pa svako malo nešta novo.
    Još malo pa će 9 mjeseci i do sada zna reći: tata, mama, da i ne uz mahanje glavicom, daj (uglavnom traži ciku koju zove cika-cika), pa-pa (uz mahanje), nana (dok se uspavljuje), di-di brrrr (kad ju stavljamo u autosjedalicu), ej (uglavnom dođe kao bok), baba, te-ta, de-da, ajd kad više neće biti na mjestu. Zadnjih dana nam se čini da čak spaja riječi pa mo dobili i: "De tata??" uz gledanje u mene nakon šta je tata izašao iz kupaonice i "Ta je tata?" dok tata mirno leži glumi da je zaspao usred igre.....
    Šta kažete??? Jel moje dijete stvarno fenomen ili je to samo meni fenomen???

A da, znamo mi i fufla, bubla, buhla i slično da ne bi bilo....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo Nela, otkljucala sam, pa nastaviti bas o govoru ovako malih beba

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, Bubice!!!

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A ja sam baš ljubomorna jer tvoja priča više od moje 1.5 godišnjakinje
    Malo se šalim, znam da svaka beba ima svoj tempo a ovaj topic je baš o malim, malim pričalicama kakva sam bila i ja.
    Mama je zapisala u moju Radosnicu da sam rekla ma-ma sa 5 mj a nakon nekoliko dana i ta-ta. Sa godinu dana, mama je napisala, citiram- puno i lijepo govoriš.
    Možda sam zato nestrpljiva s ovom svojom zvrkicom!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

MM i ja smo isto jako rano pričali - kažu majke, ali kažu i da nas mala "šiša" obadvoje.
    Zaboravila sam napisati, znamo i "nam, njam mama" kad je gladna.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja curica je sa cca 7 mjeseci počela govoriti ma-ma, 2 mjeseca prije je prvi put rekla ba-ba. Sad je aktualno još i va-va, da-da, lja-lja, samo nikako da kaže ta-ta mada vježbamo zadnjih par dana intenzivno, jer bi ja htjela da iznenadimo jedan dan tatu , ali još ništa od toga.
    Počele smo i igranje tako da držim njen prstić i onda njime pokazujem na medvjediću ili nekim drugim igračkicama, uho, oko, nos, ruka, noga... To joj je strašno zabavno i naglas se smije kad dotaknemo nešto od toga njenim prstićem, a ja izgovorim što je to. Ali to su njoj naravno još uvijek preteške riječi...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nikako da kaže ta-ta mada vježbamo zadnjih par dana intenzivno, jer bi ja htjela da iznenadimo jedan dan tatu Grin, ali još ništa od toga.
    Počele smo i igranje tako da držim njen prstić i onda njime pokazujem na medvjediću ili nekim drugim igračkicama, uho, oko, nos, ruka, noga... To joj je strašno zabavno i naglas se smije kad dotaknemo nešto od toga njenim prstićem, a ja izgovorim što je to. Ali to su njoj naravno još uvijek preteške riječi...
    Ja sam pročitala negdje (još u trudnoći pa se ne sjećam gdje i ne mogu naći članak) ali da je slog ta lakše izgovorljiv, pa da bebe zato nekad prvo zovu tatu iako češće prva rijč bude mama zbog toga što češće čuju riječ mama. Moja E je krenula lakšim putem, a to taticu toliko usrećuje!!! :D
    I mi se igramo pokazivanja predmeta. Imamo onog pjevajućeg/pričajućeg peseka koji kaže uho, nos.... pa se tako malo učimo, ali daleko joj je draže dok pesek pjeva pa onda i ona pjeva nanalalalala i pleše (lupa nogicama ili sjedi i vrti guzom).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj D je 11 mjeseci. I meni se čini da dosta priča s obzirom na svoju dob. Ispravite me ako griješim.
    Uglavnom, ujutro kad se probudi, pita Di Žac (njegov tata).
    Kad se vozi u autu, kolicima obavezno govori brrrrm.
    Svoju sestričnu zove Ina (ime joj je Irina).
    Kad dođe do radijatora, štednjaka...lagano dotakne prstom i kaže ec.
    Kad izlazimo iz stana i dok ja stavljam ruksak na leđa...on stoji, čeka i govori ajde.
    Kad vidi hranu, govori njam.
    I naravno, brblja cijeli dan, nešto razumijemo, nešto ne.
    A najviše voli kad se upali glazba, traži da ga se primi na ruke i otpjeva cijelu pjesmu zajedno s pjevačem, ali ipak samo aaaaaaa

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

P to je isto prava mala pričalica!!! To mi je tak slatko!!!!

Di Žac!!!! zakon!!!

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj brbljavac je počeo gukati s 2 mj. Stalno nešto brblja, a kad ne brblja onda kao kašlje,zna biti i dosadan,npr.kad mamu nešto zanima na tv-u,a od njega ne čuje onda mu šiknem dudu u usta,pa kad prođe što me zanimalo izvadim mu je ( jer mi je stvarno sladak dok brblja kako god naporan bio) opet nastavi di je stao.Inače je ranolanilac pa u našoj kući već od 6 sati možete čuti pjevanje,vikanje i blebletanje.Taj se ne gasi sve dok ne zaspi,al ponekad i u snu brblja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •