Citiraj betty blue prvotno napisa
samo ću se referirat na negdjegore spominjanje primalje iz Austrije - ne ulazeći u način poroda - ona svoju samostalnu djelatnost smije obavljati u Austriji, jer ta država ima uređen pravni okvir za tu djelatnost, dok u Hrvatskoj ona tu svoju djelatnost ne smije obavljati, jer u RH nema tog zakona. Bez obzira na postojeći cjenik u Austriji, ona je crna ko onaj švercer s pijace.
Meni se čini da je i crnija jer ona svoju djelatnost ne smije obavljati bez licence, a u Hrvatskoj je nije verificirala. Osim toga-a kome plaća porez? Hrvatskoj ne, Austriji također ne jer porod u njoj nije ni obavila. Vrlo crno... :/

Btw, nitko nije spomenuo slijedeći primjer: privatni ginekolog koji ne radi u bolnici, ali ima pravo u njoj poroditi svoje pacijentice za određenu sumu koju bolnici plaća dotični liječnik, a ne rodilja. Ja sam imala takav slučaj i cijena poroda bila je jasna ko dan. Druga stvar je što mi doktor nije bio na porodu jer ga je nakon mog prijema MM nazvao i rekao kako stvari stoje pa je doktor zaključio da ću biti brzo gotova i kako sve to super ide i bez njega pa nije želio napraviti nam dodatni trošak. Koji deal ima s bolnicom-ne znam, ali znam da sam legalno i s računom mogla platiti svoj porod kao i običan pregled. Meni se to čini kao jako dobra varijanta.