-
Ajmo baš moralizirati-ako netko misli da spašava život svog djeteta-ugožavajući zdravu klimu društva-je li nemoralan?
Netko spominje kako nije dao mito za dobivanje građevinske dozvole (i to za ubrzanje), mislim da se ne može uspoređivati i da je usporedba smiješna.....
S druge strane bilo bi i nemoralno raditi to bez ikakve primisli o tome kako nekome i štetite, možda nekom djetetu, to bi bilo moralno izopačenje, ali etika nije jednako zakon, čak i u pravu postoje suđenja gdje okrivljeni ima priliku opravdati svoj čin-i po tome se određuje težina k cilju uspostavaljanja neke zacrtane pravde- to govori o tome kako etika, moral nisu istovjetni s zakonima neke zemlje, društva, zajednice itd.
Bitni su motivi, ključna je slobodna volja-a koliku slobodnu volju je imala jedna moja poznanica kad joj je ugledni liječnik za tumore kazao da se mora čekati 6 mjeseci, ali može to i brže (za operaciju mozga)?
Mogla ga je prijaviti, ali što da je recimo znala da dijete neće preživjeti ili da će imati trajne posljedice (tumor raste)-ako bude čekala...
.nema te situacije na svijetu koja je gora od ovakve- to je bezizlazna situacija i ona strana koja ulazi u sistem korupcije radi postizanja viška novaca, novog auta itekako ima slobodu
-ja kad bih bila u njenoj koži
-kao netko tko nije za mito-bih to učinila i osjećala se silovanom, eto. Ali, učinila bih-za goli život mog djeteta, ako bi to bio uvjet, sigurno .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma