meni ne smetaju te kave i keksi, to su običaji koji će valjda polako nestati sa starim generacijama, i baš se pitam što ti doktori rade sa silnim kavama, keksima i bombonjerama. Isto mi nije neka drama kad čovjek odnese doktoru neki simboličan poklon nakon što mu je pomogao. Kolega s posla me tako pitao što da odnese doktoru koji je spasio njegovog oca od invalidnosti, kad sam ga pritisla zašto bi mu to nosio on je bio uporan u tvrdnji da doktor ništa ne traži, ali mu on želi na neki način dodatno zahvaliti. Pa neka mu bude. Da sam liječnik, molila bih ljude da mi ništa ne donose i rekla bih da će me jednog dana keksi zatrpatiali ako bih vidjela da im je do toga stalo primila bih poklon.
Ali linolinin primjer je ono protiv čega se treba suprotstaviti, premda mi je jasno da je teško to očekivati od majke djeteta s tumorom na mozgu. Ali iza tog djeteta dolaze na pregled druga djeca, što će biti s njima?
Hipotetski: što bi se dogodilo da ta žena dogovori predaju mita i pozove uskoke? Valjda može odvesti dijete drugom doktoru? Zar je baš ovaj korumpirani najbolji u državi?

ali ako bih vidjela da im je do toga stalo primila bih poklon.
Odgovori s citatom