Citiraj juju prvotno napisa
sorciere, meni je ovaj mendulin komentar
Zapravo mi je super da vam se ti kojima ste platili nisu pojavili izvan svoje šihte
zločest i zlurad, ne znam što je u njegovoj pozadini niti me interesira.
Jest, istina, komentar je zločest i zlurad. Budući da je očito ostavio jak dojam na ovom topicu, a unatoč tome što njegova pozadina tebe ne interesira, želim na drugi način objasniti što mislim o mitu.

Davanje mita je kažnjivo djelo, kao što je kažnjivo djelo primanje mita.
Nuđenje mita je kažnjivo djelo, kao što je kažnjivo djelo traženje mita.
Pogotovo još kad je davanje/nuđenje samoinicijativno, ne-traženo i ničim izazvano.
Ti to već znaš.

Mislim da je ne-pružanje usluge za koju je plaćen mito najprirodnija, najlogičnija i najefikasnija izvaninstitucionalna kazna za davatelja/nuditelja mita.
O podmićenim liječnicima već se puno pričalo u javnosti, i neka je. Manje se priča o pacijentima koji nude i daju mito. Moj prilog raspravi bio je na ovoj strani jer mi se čini zapostavljenom. Trebala sam malo pažljivije birati riječi. Svejedno nemam razumijevanja za davanje novca i istovremeno kukanje kako su ti liječnici grozno podmitljivi. Da, da, znam, nisi ti TO rekla, ti si se u međuvremenu opametila i sad ti je žao. Dopusti, ostaje mi podozrivost prema tvojem novom stavu, što bi bilo da je liječnik ispunio "svoju obavezu"?

(ovo ti/tebi/tvoj odnosi se tebe kao na konkretan primjer ponašanja i razmišljanja veće grupe ljudi - ne govorim o tvojoj osobi, koja nesumnjivo nije samo to jedno iskustvo u životu - ta, uopće te ne poznajem, čak ni s Foruma)