Jest, istina, komentar je zločest i zlurad. Budući da je očito ostavio jak dojam na ovom topicu, a unatoč tome što njegova pozadina tebe ne interesira, želim na drugi način objasniti što mislim o mitu.juju prvotno napisa
Davanje mita je kažnjivo djelo, kao što je kažnjivo djelo primanje mita.
Nuđenje mita je kažnjivo djelo, kao što je kažnjivo djelo traženje mita.
Pogotovo još kad je davanje/nuđenje samoinicijativno, ne-traženo i ničim izazvano.
Ti to već znaš.
Mislim da je ne-pružanje usluge za koju je plaćen mito najprirodnija, najlogičnija i najefikasnija izvaninstitucionalna kazna za davatelja/nuditelja mita.
O podmićenim liječnicima već se puno pričalo u javnosti, i neka je. Manje se priča o pacijentima koji nude i daju mito. Moj prilog raspravi bio je na ovoj strani jer mi se čini zapostavljenom. Trebala sam malo pažljivije birati riječi. Svejedno nemam razumijevanja za davanje novca i istovremeno kukanje kako su ti liječnici grozno podmitljivi. Da, da, znam, nisi ti TO rekla, ti si se u međuvremenu opametila i sad ti je žao. Dopusti, ostaje mi podozrivost prema tvojem novom stavu, što bi bilo da je liječnik ispunio "svoju obavezu"?
(ovo ti/tebi/tvoj odnosi se tebe kao na konkretan primjer ponašanja i razmišljanja veće grupe ljudi - ne govorim o tvojoj osobi, koja nesumnjivo nije samo to jedno iskustvo u životu - ta, uopće te ne poznajem, čak ni s Foruma)![]()

Odgovori s citatom