Citiraj Kornelija i Borna prvotno napisa
pa ako ćemo tako, i roditi se može u više bolnica, mislim da nitko nije vezan za neku određenu ustanovu, no vidim da smo pisale u isto vrijeme; nadam se da ćeš pročitati i ostatak mog odgovora
mi smo u prvom porodu otišli u drugu bolnicu, ali time stvar nije bila riješena, jer tamo nas je opet dočekao skup osoba bez imena i prezimena, koji nisu znali naše stavove i želje, a na molbu da razgovaramo su obećali da ćemo moći pitati sve što želimo "nakon što potpišemo" papir da se sa svim liječnikovim postupcima slažemo.
Kad sam potpisala taj papir, više nisam imala pravo ništa pitati , odnosno kad sam pitala dobila sam odgovor kao i da nisam pitala "to vam je samo infuzija", epiziotomija - aha pa da to smo vam napravili jer svima radimo, itd.
Znači promjenom bolnice riješili smo samo jedan korak - a to je bilo prisustvo MM-a.
Da sam odlučila ostati u prvoj bolnici, prethodno dati mito (što nam se sugeriralo da smo propustili učiniti pa zato MM ne može biti prisutan), možda bih dobila bolji tretman. A možda ne bih. Ali bih sigurno kupila vrijeme da iznesem svoje želje. Što opet ne garantira da bih ih ostvarila, jer sam protiv indukcije pa bi možda na porodu bila sasvim deseta ekipa.
Znači mito ipak nije garancija.