Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Enterococcus sp u ejakulatu

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Enterococcus sp u ejakulatu

drage zene, eto dobili smo nalaze bakterioloske obrade ejakulata i bakterija spomenuta u naslovu teme je izolirana u koncentraciji 10 na 4.
    malo sam prosufala po internetu, ali nigdje nisam nasla nista puno o tome. :? pa ako ista znate, pisite.

hvaaala unaprijed!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I MM je to imao. Zapravo je to najmanje opasna od svih bekterija i zato ne treba radit paniku oko toga. Popio je antibiotik, amoksil i doksiciklin (amoksil radi enterokoka, ali sam ja imala ureaplazmu i pila doksiciklin pa mi je mpo doktor preporučio da i MM popije doksiciklin za svaki slučaj). Nakon ta 2 antibiotika u kulturi ejakulata više nije bilo enterokoka, ali se pojavio streptokok - što je gora varijanta! Ali išli smo u postupak, njemu je njegova dr.opće prakse rekla nek više uopće ne ponavlja nalaz. Dala mu je silopen i to je pio još dok sam ja išla na punkciju prošli tjedan. I sve je bilo ok, sve j.s.su se oplodile. Eto, to ti je moje iskustvo.

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

e, super, hvala ti puno. bas mi je trebalo takvo objasnjenje jer mi je trazilica izbacivala svasta,a u biti nista....
    sutra cemo lijepo otici do doktorice pa da mu da antibiotike da to rijesimo.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno a

ta bakterija se neda bas lako iskorijeniti i voli se vračati....ali zanemari ih..one zapravo ne mogu puno utjecati na razvoj sjemena jer <MM ih je imao ,iskorijenio ali sjeme mu se nije popravilo ni nakon 6 mj...
    jedino bi bilo odbro riješiti je se antibiotikom..ali da se pri tom ne sexate ili imate zsticene odnose ili da oboje uzimate antibiotike ali ipak uz zasticene odnose..

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam imala tu bakt na cerviksu, liječila ju 3 mjeseca, pila sam NINUR 30 dana, nakon Amoksicilina i tek je onda prešla. Zanimljivo, jer sam mnoge gore bakt. rješavala od 1 kure antibiotika. Ali dok sam imala taj Enterokok, MPO.
    Mislim da sam tek poslije pročitala da je taj Ninur idealan za enterokok.

Sretno sa izbacivanjem beštija!!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

...Enterokok, nisu mi dali na MPO...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

I ja bi da sam na tvom mjestu ipak ponovila pretragu, jer tako su i meni rekli (da ne moram ponavljati, ali ja ko ja pa išla), a na ponovljenom brisu je opet bila prisutna.

No hart feelings!

Zeena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala zemske!
    dragi pije antibiotike (sad je vec na pola puta), a kod mene nema nista, nikakvih bakterija. a sigurno cemo se cuvati dok on to ne rijesi...
    a ide ponoviti nalaz min 5 dana od zadnjeg antibiotika... (tako rekla teta doktorica)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •