-
A joj.... Mirta, moja beba je na prvoj kontroli imala 1400 grama vise. Sestra i doktorica su se divile i cudile kako je to zbilja napredno, POGOTOVO zato sto dojim na zahtjev.
Kasnije sam malo procavrljala sa sestrom i evo sto mi je rekla:
-prosjecno dobivanje na tezini je 700-800g na mjesec (eto, cisti ste prosjek), s tim da je prvi mjesec problematican zbog uhodavanja no da je zabrinjavanjuce tek ako je beba dobila manje od 300 g (a tvoja je dobila duplo)
-dojene bebe obicno dobivaju manje na tezini od beba koje su na adaptiranom jer ono deblja
Cak sam pitala da li je ok sto moja beba toliko puno jede, obzirom da jako bljucka + sto se nagutava zraka, i nije li to mozda previse za mjesec dana. Pedica rece slijedece:SAMO TI NJOJ DAJE DA JEDE KOLIKO HOCE, KAD HOCE I KAKO HOCE. Sve sto bljucne joj je visak, i koliko god da se zdeblja ako je dojena na zahtjev nije problem. No da pije adaptirano, to bi bio zabrinjavajuci prirast tezine.
DAKLE, Mirta,sram vas bilo, totalni ste prosjek, a i dijete ti je predugacko :smajlic plazi jezik:
Pusti ti tu pedicu i njene ideje,ravnaj se po bebi. Dok je ona zadovoljna...
I btw. zar bebe moraju imati idealnu tezinu? Daj ju slijedeci put pitaj kolika je idealna, mozda bi i mi trebali nadohranu...
[/b]
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma