Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Otkaz trudnici IVF

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Otkaz trudnici IVF

OTKAZ TRUDNICI (s ponudom izmijenjenog Ugovora o radu)

Nalazim se u 7. mjesecu čuvane trudnoće. Do trudnoće je došlo nakon 4 godine postupaka na Vuk Vrhovcu i to iz zamrznutog embrija (malo prije genijalnog Milinovićevog zakona). Prije 1,5 godinu imala sam spontani pobačaj pa su to razlozi čuvane trudnoće, kao i moje godine. Sve moguće uredne papire i nalaze za trudnoću redovito sam dostavljala poslodavcu.
    Radim u velikoj i poznatoj državnoj firmi od koje sam prije par dana pismeno dobila Otkaz (s ponudom izmijenjenog Ugovora o radu).
    Dakle kao trudnica dobila sam otkaz i ponudu izmijenjenog Ugovora o radu na bitno lošiju poziciju i na niži koeficijent.
    Kako sam od svojih kolegica još prije 10-ak dana saznala za previranja u firmi i da se na veliko priča o mogućim promjenama zbog promjena unutarnjeg ustrojstva firme kontaktirala sam Sindikate. Sindikati su mi odgovorili da Zakon o radu štiti trudnice i ne dopušta ovakav nehumani način ponašanja te da o istom obavještava poslodavca.
    Međutim Poslodavac ipak šalje Otkaz s ponudom izmijenjenog Ugovora o radu i daje rok od samo 8 dana po primitka novog Ugovora za njegovo potpisivanje ako uopće želim zadržati posao. Poslodavac dakle svjesno krši Zakon o radu NN 137/04 na kojega se sam poziva u prvoj rečenici obavijesti o otkazu.

Ne moram pričati kako me je sve ovo psihički pogodilo (inače sam izvanredan i savjestan djelatnik, ali nažalost bez zaleđa). Zar je moguće da se u ovoj zemlji događaju ovakvi propusti? Što mi je činiti? Ima li netko iskustava i znanja oko toga ? Da li su Oni u pravu ili Oni mogu tumačiti Zakon na neke svoje načine ? Ostaje mi jedino žalba pa sudski put….a sve to me strašno ljuti da se sada kada sam dogurala u ovu visoku fazu čuvane trudnoće moram razmišljati o zadržavanju posla. Sve zbog nečijeg apsolutnog neznanja, nevjerojatne bahatosti, nekompetentnosti…….gdje bi za ovakav propust NETKO trebao odgovarati. Država želi povećati natalitet i zaštiti trudnice i svima su puna usta, ali u praksi nažalost stvari ne funkcioniraju. Meni je sada najbitnije da beba bude u redu, da prođe ok i da uživam u svako danu sa svojim djetetom. Iako bih se voljela isključiti i zanemariti vanjski svijet, nažalost on itekako utječe na mene i moje dijete.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elrond,

savjetujem ti da još jednom kontaktiraš sindikat te da se OBAVEZNO posavjetuješ sa pravnikom za ovo područje.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Treba ih prijaviti Državnom inspektoratu, inspekciji rada jer krše odredbe Zakona o radu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •