-
Otkaz trudnici IVF
OTKAZ TRUDNICI (s ponudom izmijenjenog Ugovora o radu)
Nalazim se u 7. mjesecu čuvane trudnoće. Do trudnoće je došlo nakon 4 godine postupaka na Vuk Vrhovcu i to iz zamrznutog embrija (malo prije genijalnog Milinovićevog zakona). Prije 1,5 godinu imala sam spontani pobačaj pa su to razlozi čuvane trudnoće, kao i moje godine. Sve moguće uredne papire i nalaze za trudnoću redovito sam dostavljala poslodavcu.
Radim u velikoj i poznatoj državnoj firmi od koje sam prije par dana pismeno dobila Otkaz (s ponudom izmijenjenog Ugovora o radu).
Dakle kao trudnica dobila sam otkaz i ponudu izmijenjenog Ugovora o radu na bitno lošiju poziciju i na niži koeficijent.
Kako sam od svojih kolegica još prije 10-ak dana saznala za previranja u firmi i da se na veliko priča o mogućim promjenama zbog promjena unutarnjeg ustrojstva firme kontaktirala sam Sindikate. Sindikati su mi odgovorili da Zakon o radu štiti trudnice i ne dopušta ovakav nehumani način ponašanja te da o istom obavještava poslodavca.
Međutim Poslodavac ipak šalje Otkaz s ponudom izmijenjenog Ugovora o radu i daje rok od samo 8 dana po primitka novog Ugovora za njegovo potpisivanje ako uopće želim zadržati posao. Poslodavac dakle svjesno krši Zakon o radu NN 137/04 na kojega se sam poziva u prvoj rečenici obavijesti o otkazu.
Ne moram pričati kako me je sve ovo psihički pogodilo (inače sam izvanredan i savjestan djelatnik, ali nažalost bez zaleđa). Zar je moguće da se u ovoj zemlji događaju ovakvi propusti? Što mi je činiti? Ima li netko iskustava i znanja oko toga ? Da li su Oni u pravu ili Oni mogu tumačiti Zakon na neke svoje načine ? Ostaje mi jedino žalba pa sudski put….a sve to me strašno ljuti da se sada kada sam dogurala u ovu visoku fazu čuvane trudnoće moram razmišljati o zadržavanju posla. Sve zbog nečijeg apsolutnog neznanja, nevjerojatne bahatosti, nekompetentnosti…….gdje bi za ovakav propust NETKO trebao odgovarati. Država želi povećati natalitet i zaštiti trudnice i svima su puna usta, ali u praksi nažalost stvari ne funkcioniraju. Meni je sada najbitnije da beba bude u redu, da prođe ok i da uživam u svako danu sa svojim djetetom. Iako bih se voljela isključiti i zanemariti vanjski svijet, nažalost on itekako utječe na mene i moje dijete.
-
Osoblje foruma
Elrond,
savjetujem ti da još jednom kontaktiraš sindikat te da se OBAVEZNO posavjetuješ sa pravnikom za ovo područje.
-
Treba ih prijaviti Državnom inspektoratu, inspekciji rada jer krše odredbe Zakona o radu!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma