Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Francuski kruh

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno Francuski kruh

    Drage forumašice, ima li neka od vas koja priprema tu ukusnu poslasticu, pa da užicam recept? Naime radi se o slanom kruhu, izgledom ide red tijesta, red file, red tijesta. Tijesto je slično onom za pite s maslacem, fila se radi od dinstanih tikvica, poriluka, špeka, šunke (vjerojatno još nečega :? ) . Tako pripremljen "kruh" je pečen u pečnici u okruglom kalupu za torte (što može i ne mora, ali lijepo izgleda). Sada mene zanima da li ima netko napisano točno koliko čega u što ? Hvala

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Mislis na Quiche?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Možda Maxime, imaš recept koji bi mogao odgavarati opisu ovog mljac jela ?

  4. #4

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Hvala, vidim da ima raznih varijanti, mene je ova kombinacija s porilukom totalno oborila s nogu, premda vjerujem da ni druge kombinacije nisu loše. Imate možda koju za preporučiti.

  6. #6
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    imam ja recept, na kompu na poslu - napišem sutra. i baš je s poriliukom, i isproban je i mrak je!

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Unaprijed zahvaljujem.

  8. #8

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Kombinacija ovceg sira i spinata je meni mrak!

    Susene rajcice, mozzarella i a njam!

  9. #9
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Gorgonzola i losos- meni najdraža kombinacija

  10. #10
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    QUICHE LORRAINE

    250 dkg brašna
    10 dkg putra
    5 dkg masti
    2 žumanjka, umućenih s 2 žlice vode

    Sve sastojke vrlo brzo pomiješati u kuglu. Malo ostaviti da se odmori, razvaljati u krug veličine kalupa i staviti u frižider na 30 minuta. Nabosti tijesto vilicom prije stavljanja nadjeva.

    Popržiti slaninu, može se dodati luk ili poriluk, blanširano povrće (brokula). Staviti odabrane sastojke na tijesto, začiniti solju i paprom, staviti fini sir i zaliti mješavinom: 1 kiselo vrhnje i 2 dcl vrhnja za kuhanje i 2 jaja

    Peći 30-tak minuta na 180 stupnjeva.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Roza hvala puuuno, baš sam taj recept tražila. U subotu na meniju francuski kruh, odnosno quiche lorraine, jedva čekam :D .

  12. #12
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    baš sam neki dan opet radila quiche, pa me baš zanima jel ti uspio recept?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Iskreno, nije . Sve bi bilo odlično, ali biskvit se uopće nije digao i bio je baš onako nekako gnjecav. Možda sam ga trebala ubaciti u pećnicu, pa tek onda staviti povrće i sir gore?

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    712

    Početno

    Biskvit se ne mora dići, to ustvari i nije biskvit nego tjesto kao za pitu, meni je to jedan od dražih recepata koje sam otkrila na ovom forumu

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Ma znam, ali bio je onako skroz mokar i nikako se nije dao zapeči, kao da je bilo i previše putra, ali radila sam po receptu.

  16. #16
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Kad hoću ubrzati, umjesto prhkog tijesta stavim lisnato. Polovicu stavim na dno, pečem ga 10 minuta, stavim nadjev i prekrijem drugom polovicom tijesta. Naravno, lisnato moraš izbosti vilicom. A sastojci - stvarno možeš dati mašti na volju. Inače, i meni je najbolja varijanta s porilukom.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    712

    Početno

    tijesto

  18. #18
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    studena ti je već rekla - to nije biskvit, ništa se ne diže. i mislim da nisi pekla dovoljno dugo. to je zapravo prhko tijesto, samo bez šećera. peče se dosta dugo, minimalno 30 minuta - biskvit te debljine bi bio pečen 3 puta brže. ja pečem sve dok odozgora lagano ne posmeđi. na dno kalupa stavim papir za pečenje, lakše se reže i vadi van, a laše je kasnije i opreati kalup.

  19. #19
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno

    E žene.... sada to "moram" sutra kuhati.

    Hvala.

  20. #20
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    i ja bih da nisam u velikom poslu sutra...stoga sam izvadila sarmu iz leda

  21. #21

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    279

    Početno

    Vjeruj mi da sam pekla punih sat i pol, više sam bila luda, ne znam da li je problem bio u tome što sam povrće, sir i vrhnje poslagala/zalila po tijestu prije nego što sam ga bez nadjeva malo zapekla u pećnici, ili...? Jer sve sam napravila po receptu u gram :?

  22. #22

    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    između jave i sna....
    Postovi
    423

    Početno

    Citiraj CEBELKA86 prvotno napisa
    Vprije nego što sam ga bez nadjeva malo zapekla u pećnici, ili...? Jer sve sam napravila po receptu u gram :?

    ja većinu prhkih tijesta u koje ide premokar nadjev malo popečem prije nadijevanja

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •