Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: pohanje u pećnici

  1. #1
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno pohanje u pećnici

    na nekim temama sam naišla da neke od vas pohaju u pećnici umjesto na ulju, i ta mi se ideja strašno svidjela.
    međutim, tada nisam proučila postupak, a sada više ne mogu naći na kojoj je to temi bilo.
    dakle, kako pohate u pećnici?

  2. #2
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    i mene isto zanima

  3. #3
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Ja normalno poham u pećnici krmenadle, batake, uglavnom tako deblje komade mesa, jer se fino speče sve oko kosti.Normalno stavim i ulje,ali ne onako da pliva kao u tavi,i u biti povremeno okrećem to meso,jer se u pećnici ipak to avnomjerno peče.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    675

    Početno

    ja isto ko i stella, samo ja ne stavim obično ulje,
    nego biljno (izgleda ko maslac/margarin), to ulje podnosi više temperature pečenja i ne cijedi se masno iz mesa kao kod občnog ulja.....

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Na poluotoku
    Postovi
    66

    Početno

    ja najprije popržim u tavi na vrelom ulju samo da se uhvate mrvice, onda izvadim na masan papir i nastavim u pećnici u povremeno okretanje!!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,072

    Početno

    E sad ste me zainteresirale. Baš ću probati ispohati sljedeću turu šnicla u pečnici.
    Jel pokrivate protvan ili pohate "otvoreno"?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    675

    Početno

    ja ne pokrivam, stavim jako malo te biljne masnoće,
    pećem na 180stupnjeva,
    sve tako pećem, i pohanu piletinu (u komadima) i šnicle,
    nekoliko puta zarotiram da korica bude ravnomjerno pećena i to je to,

    puno jednostavnije nego u tavi jer netreba stajat kraj štednjaka, nema mirisa nikakvog i tako....

  8. #8
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Da li bi umjesto ulja ili biljne masnoce mogao ići onaj papir za pecenje?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    675

    Početno

    možda bi bilo dobro, trebalo bi probati,
    ja nisam nikad tako jer mislim da je ukusnije na malo masnoće ispeći.....

  10. #10
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    ovo ču svakako probati.......

  11. #11
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ja poham u tavici sa malo masnoće, poklopljeno i na laganoj vatgri. Ne kužim zašto trpate puno masnoće ?

  12. #12
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    premažem (kistom) s mrvicu ulja i to je to. okrećem kad treba.

    bolje ispadne kad se peče na rešetki a ne na papiru jer se bolje ispeče sa svih strana. ali može i na papiru, naravno

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    675

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Ja poham u tavici sa malo masnoće, poklopljeno i na laganoj vatgri. Ne kužim zašto trpate puno masnoće ?
    pa u pećnici efinitivno potrebno manje masnoće nego u tavi, :/

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Postovi
    675

    Početno

    Citiraj daisy may prvotno napisa
    Citiraj kalimero prvotno napisa
    Ja poham u tavici sa malo masnoće, poklopljeno i na laganoj vatgri. Ne kužim zašto trpate puno masnoće ?
    pa u pećnici efinitivno potrebno manje masnoće nego u tavi, :/
    ž


    efinitivni = je definitivno

  15. #15
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj puntica prvotno napisa
    premažem (kistom) s mrvicu ulja i to je to. okrećem kad treba.

    bolje ispadne kad se peče na rešetki a ne na papiru jer se bolje ispeče sa svih strana. ali može i na papiru, naravno

    Ova verzija mi se najviše sviđa, moram isprobati.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,072

    Početno

    Hvala cure za savjete.

  17. #17
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Hvala svima za savjete, idući puta ću probati tako pohati.
    Javim dojmove.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •