na nekim temama sam naišla da neke od vas pohaju u pećnici umjesto na ulju, i ta mi se ideja strašno svidjela.
međutim, tada nisam proučila postupak, a sada više ne mogu naći na kojoj je to temi bilo.
dakle, kako pohate u pećnici?
na nekim temama sam naišla da neke od vas pohaju u pećnici umjesto na ulju, i ta mi se ideja strašno svidjela.
međutim, tada nisam proučila postupak, a sada više ne mogu naći na kojoj je to temi bilo.
dakle, kako pohate u pećnici?
Ja normalno poham u pećnici krmenadle, batake, uglavnom tako deblje komade mesa, jer se fino speče sve oko kosti.Normalno stavim i ulje,ali ne onako da pliva kao u tavi,i u biti povremeno okrećem to meso,jer se u pećnici ipak to avnomjerno peče.
ja isto ko i stella, samo ja ne stavim obično ulje,
nego biljno (izgleda ko maslac/margarin), to ulje podnosi više temperature pečenja i ne cijedi se masno iz mesa kao kod občnog ulja.....
ja najprije popržim u tavi na vrelom ulju samo da se uhvate mrvice, onda izvadim na masan papir i nastavim u pećnici u povremeno okretanje!!
E sad ste me zainteresirale.Baš ću probati ispohati sljedeću turu šnicla u pečnici.
Jel pokrivate protvan ili pohate "otvoreno"?
ja ne pokrivam, stavim jako malo te biljne masnoće,
pećem na 180stupnjeva,
sve tako pećem, i pohanu piletinu (u komadima) i šnicle,
nekoliko puta zarotiram da korica bude ravnomjerno pećena i to je to,
puno jednostavnije nego u tavi jer netreba stajat kraj štednjaka, nema mirisa nikakvog i tako....
Da li bi umjesto ulja ili biljne masnoce mogao ići onaj papir za pecenje?
možda bi bilo dobro, trebalo bi probati,
ja nisam nikad tako jer mislim da je ukusnije na malo masnoće ispeći.....
Ja poham u tavici sa malo masnoće, poklopljeno i na laganoj vatgri. Ne kužim zašto trpate puno masnoće ?
premažem (kistom) s mrvicu ulja i to je to. okrećem kad treba.
bolje ispadne kad se peče na rešetki a ne na papiru jer se bolje ispeče sa svih strana. ali može i na papiru, naravno
pa u pećnici efinitivno potrebno manje masnoće nego u tavi, :/kalimero prvotno napisa
ždaisy may prvotno napisa
efinitivni = je definitivno
puntica prvotno napisa
Ova verzija mi se najviše sviđa, moram isprobati.![]()
Hvala cure za savjete.![]()
Hvala svima za savjete, idući puta ću probati tako pohati.
Javim dojmove.