Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: NEvrtićka djeca, gdje se socijalizirate?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno NEvrtićka djeca, gdje se socijalizirate?

Isprike ako je nespretno sročen naslov....

Pitanje je za mame koje svoju djecu ne vode ili nisu vodile u vrtić ili su odustale od vrtića:
    Gdje ste vodile svoju djecu da se druže sa drugom djecom?
    Ako imate konkretne igraonice/radionice za preporučit.
    Ako ste koristile kakve pripučnike za rad sa djecom kod kuće.
    Općenito, svaki savjet, ideja i sl je dobrodošao.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar vi ne idete u vrtić?

U našem kvartu imaš igraonicu u knjižnici Vrapče, 2x tjedno, popodne (utorak i srijeda) u pola šest, i ima škola stranih jezika V.V. Butković koja ima tečajeve za male. Na ta mjesta smo mi vodili.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imamo doma nečake, s kojima provodi vrijeme svaki dan, odmah do nas male susjede i puni park djece - sasvim dovoljno za socijalizaciju, što se mene tiče.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

najcesce u park.

onda na igraonice u knjiznici na trgu zrtava, sad namjeravamo u vodovodnu, imaju citanje prica i igraonicu.

moj ide u vrtic sada, al ne bas svaki dan, tako da jos uvijek idemo po igraonicama ponekad. cak i u nasem vrticu imaju sada popodne igraonicu. najradije bi ga na to prebacila jer je ujutro lijen za ustajanje.

krenuli smo i na francusku igraonicu, al je meni uzasno komplicirano za stici pa mi se ne da.

nadam se da cemo se uspjeti dogovoriti za euritmiju.

e da, prosle godine smo trebali ici na bubnjanje i music together, al on je bio jos premali za rad u grupi.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

medo, gdje ima bubnjanje i music together? (i što je to zadnje točno?)

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

park i helen doron učenje engleskog 8)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    medo, gdje ima bubnjanje i music together? (i što je to zadnje točno?)
    music together

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

http://www.drumtidam.info/Bubnjanje/...icke-dobi.html

bas bi mogla pitat hoce li biti ove godine, ako sto saznam, javim

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

park, igraonica jednom tjedno u sklopu knjižnice, prijatelji tj njihova djeca(ili kod nas ili kod njih ili negdje vani)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Park, engleski, igraonice...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U park idemo, no idu hladni dani...
    U igraonicu kad idemo, uglavnom je opet sama...
    Moram se baciti na engleski vidim .

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gdje na engleski?

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa
    Gdje na engleski?
    http://helendoron.hr/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

S bratom i sestrom kući Pričam o trogodišnjaku jer su stariji već odavno prošli proces socijalizacije. Ali bez obzira na njih, mi imamo stvarno ogroman krug prijatelja di se družimo na otvorenim prostorima (mrzim igraonice i zatvorene prostorije, naročito imam averziju prema organiziranim aktivnostima za manju djecu). I posebno obraćam pažnju na to da je u kontaktu s drugom djecom. Ispisala sam ga iz vrtića radi teže adaptacije ali sad mi nije nimalo žao. Dapače, pitam se što mi je uopće prolazilo kroz glavu da sam ga išla upisivati.

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nama je to bas veliki problem. Dok je bilo toplo je bilo lako jer smo isli svaki dan na Bundek i u park. Ali sada kako je zahladilo mi i dalje idemo ali nema nikoga.
    Osim toga, voljela bi da ima priliku bas "izgraditi odnos" s nekim djetetom (koliko se to vec moze u dobi od 20 mjeseci), jer sve ovo po parkovima je vrlo usputno - hrpu puta mu se dopadne neko dijete pa ga vise nikad ne vidi.
    Mi sada imamo novi plan za socijalizaciju, a to je da bi njegova teta cuvalica uz njega cuvala jos jedno ili dvoje djece - nama bi bilo jeftinije, njoj profitabilnije ali primarni razlog nam je bas ta socijalizacija odnosno prilika da se G igra s drugom djecom i to na redovitoj bazi.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj partyka prvotno napisa
    Nama je to bas veliki problem. Dok je bilo toplo je bilo lako jer smo isli svaki dan na Bundek i u park. Ali sada kako je zahladilo mi i dalje idemo ali nema nikoga.
    Osim toga, voljela bi da ima priliku bas "izgraditi odnos" s nekim djetetom (koliko se to vec moze u dobi od 20 mjeseci), jer sve ovo po parkovima je vrlo usputno - hrpu puta mu se dopadne neko dijete pa ga vise nikad ne vidi.
    Mi sada imamo novi plan za socijalizaciju, a to je da bi njegova teta cuvalica uz njega cuvala jos jedno ili dvoje djece - nama bi bilo jeftinije, njoj profitabilnije ali primarni razlog nam je bas ta socijalizacija odnosno prilika da se G igra s drugom djecom i to na redovitoj bazi.
    i ja sam primijetila manjak djece u parku kad je hladnije.

ovo s tetom čuvalicom je dobra ideja. sretno

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

- park
    - druženje sa forumskim mamama i klincima
    - knjižnica
    - klinci u ulici (iako sad odkad je zahladilo jedva da ikoga vidimo, samo mi vai 2-3 puta dnevno)

a mama avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi idemo u igraonicu na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom
    kad lijepo vrijeme vani smo na zraku

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam već mislila postati temu da bi barem jednom mjesečno kod sebe okupila djecu koja ne idu u vrtić da se malo igraju svi zajedno.upravo iz gore navedenih razloga.nije da njemu fali djece,čak je sada i malo egocentričan pa i zazire od djece pogotovo ako su u nečemu uspješnija od njega ali mislim da je to za njegovo dobro,jer kako stvari stoje mislim da on ne bu nikada u vrtić išao.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iki, super da si otvorila ovu temu !

Nama nije baš lako, bolje rečeno: meni nije baš lako (mama jedna sebična )...

Terr je neočekivano postala ne-vrtićko dijete (uslijed opet - za nas, neočekivano, teške adaptacije)...

Tata radi od jutra do sutra - nas dvije smo dosta vremena same.

Tako da i mi jako rado prihvaćamo preporuke, savjete, prijedloge i sl.

Terr ima 3 g., mislim da bi ove igraonice po knjižnicama bile dobra stvar za nju.

Pitanje za iskusne i aktivne po tom pitanju: jel to OK za taj uzrast? I jedno skroz aktualno: kako je s gripom i ostalim virozama - pazi li se, po vašem mišljenju i iskustvu, na to?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravila: GrgurovaMama, hvala !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U knjižnici u koju smo mi išli na igraonice su djeca podijeljena po dobi, tj. postoje igraonice za starije i mlađe, ne u istoj knjižnici ali na otprilike istom području. Što se tiče gripe i viroza, na to se ne pazi ako misliš dolaze li 'šmrkava djeca' u igraonicu - dolaze. I ne dolaze samo djeca koja ne idu u vrtić, nego i neka vrtićka djeca. No, po mom iskustvu, manja je mogućnost zaraze kad djeca tako kratko borave u igraonici nego što je u vrtiću.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo još jedne zgodne ideje...mi smo bili jučer (g je bio sa tatom tako da info nije iz prve ruke) i kaže da je zgodno...loptanje, strunjače, bit će i trampolina, provlačenje kroz razne prepreke...po 5 ih je u grupi...

http://www.fitness-forma.com/programi/overview/39

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ovo je super ideja... Samo ne vidim termine

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kakav je prostor u smislu čistoće?

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

za grupu od 1.-3. godine termin je uto i čet u 17 h...a može opcija i samo jednom tjedno...

što se čistoće tiće, sad je čisto jer je sve novo i to je bio prvi sat....

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo još mali info za FORMU- moj G uživa ko lud...ne želi doma nakon završetka sata, izdivlja se i radi stvari koje doma ne može jer je tamo sve mekano i nema se gdje lupit...uz to divljanje teta se trudi- ritam je malo brz ali uče se boje, oblici i slično tipa: bacite crvene vrećice u žute kolutove i nisam vjerovala da bi to moje dijete od 17. mjeseci kužilo ali KUŽI...

od rekvizita stiže još tobogan, trampolin i još jedna stvar- nemrem se sad sjetit...

za članove teretane postoji popust tako da je nas izašlo 190 kn mjesečno- 2 puta tjedno....super za ove tmurne i hladne dane kada smo u kratkim šetnjama a parkovi su nam mokri i blatnjavi...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Igraonice i sl. u Splitu - molim informacije.Gdje ih ima i kako finkcioniraju - termini,cjene,vaša izkustva ?Unaprjed hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi imamo tri godine i nama je po zimi super Habyland u Heinzlovoj. Možeš doći kad god hoćeš a dijete se može iskakati do mile volje za kojih 25 kn radnim danom. Nakon toga je sav mokar i doma zaspi u sekundi.
    Da li razmišljate kasnije ih uključiti u vrtić? Sa 4,5 godina?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislila jesam ga dati u vrtić ali više nisam sigurna.da nađem neki dobar odmah,ali takvog ja u ZG nisam vidjela.a pri dobar najviše mislim na higijenske uvjete,stimulativni program i sigurnost djeteta.prvo i zadnje su po meni najkritičniji tj najproblematičniji.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U potpunosti se slažem sa tobom. Sigurnost djece i higijena je katastrofa uglavnom u svima (a kako i nebi kad su grupe po tridesetak djece). Ma meni je jedino to što kod kuće mu više udovoljavamo pa tako sad radi problema i da sam jede, ne zna se sam obući, još bočicu nismo ukinuli i sl. A sve to u vrtiću lakše i brže ide, imaju više motivacije kad vide da to ostali rade, a i neće im biti veliki šok grupa kad krenu u školu.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Veronika prvotno napisa
    a i neće im biti veliki šok grupa kad krenu u školu.
    Da sad ne otvaram novu temu..
    Mene bas to zanima..
    Zasto je potrebno vodit dijete u vrtic? Tj jeli potrebno? I za one roditelje koji misle da klincima ne treba vrtic hoce li ih tako slat godinu prije skole da se im kakti ne bude sok?

Sjecam se mene su tako stavili u vric godinu prije skole..i to mi je totalno bezveze..
    Taman se priviknes na jednu okolinu iz koje te onda iscupaju, pa te frknu u skolu..
    Mrzila sam vrtic i mislim da bi mi bilo bolje da sam do skole ostala s bakom.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam nakon dvije godine što mi je sin doma (od 2.5 do 4.5 godina) zaključila da se on socijalizira u obitelji, u onim uobičajenim druženjima koje mi kao obitelj imamo s drugima i mi međusobno, i konačno sam odahnula i nikakve cirkuse posebno ne stvaram da mu kao "nadoknadim" vrtić. Imamo prijatelje u susjedstvu i nastojimo se redovito družiti. On ima prijateljicu, malena ima svoju prijateljicu (dvije su seke) i to je to običnim danima. Praznikom i blagdanima je naravno i druženja više...

I super mi je što smo razradili rutine, navike, igre, razgovore, i stvarno konačno mirno spavam jer vidim da mu - kontra onoga što se kod nas često govori (mama me je isto time futrala...) - ništa mu ne fali, sjajno se razvija, društvene vještine, imaginacija, ma za pet.

S tom malenom koja mu je susjeda se tako lijepo igra, ja sam jako zadovoljna. I kad se nađe u nekoj većoj skupini odmah se uklopi, ne osjeti se razlika "vrtićko" ili "nevrtićko" dijete. Može ostati kod drugih ljudi na igri, ma nikakvih problema.

A najbolji dio svega - ja sam se s njim socijalizirala i svaki tren mi je dragocjen. Dat ću ga u školu čim kasnije 8) a da ima homeschoolinga niti jedan mi ne bi u školu išao.

Obitelj je najbolja jedinica socijalizacije

Mislim da ih se zapravo nigdje i ne mora voditi - ako ima makar jedno drugo dijete da se s nima igra.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sve si jako lijepo to napisala, pogotovo onaj dio o medusobnoj socijalizaciji. Tocno to, zar to nebi trebalo biti najbitnije..obitelj..bar tih prvih par godina zivota..kasnije se sve to rasprsi..malo po malo.
    Odu u skolu, pol dana ih ne vidis, krenu izvanskolske aktivnosti..pa dodatna druzenja..i tako to ide. Ne zelim reci da to nije ok..djeca rastu normalno je to...to je zivot.
    Ali zasto bar te prve godine nebi bili kuci (ako su u mogucnosti naravno), zasto svi tupe s tim vrticem i socijalizacijom?

A ovaj dio me zanima..
    Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Mislim da ih se zapravo nigdje i ne mora voditi - ako ima makar jedno drugo dijete da se s nima igra.
    Vi svaki dan imate nekoga za igru? Jerbo mi nazalost nemamo :/
    Svi su u vrticu, a kasnije se vise nikom neda za nekakva druzenja barem ne kroz radni tjedan.
    Druzimo se s jednom starijom curicom koja ide vec u skolu i moja Buba se obozava s njom igrati.
    A ostali prijatelji dogovorimo druzbu tu i tamo, ali to nikako nije svaki dan.
    No moja Buba kaze da joj je ok doma, da joj ne fale vrticki prijatelji..ne pokazuje bas zelju za povratkom u vrtic.. :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj motiv za slanje djeteta u vrtić je jasan - ona se izvan vrtića nema s kim družiti i igrati. Moja prijateljica, npr., koja ima troje djece ne šalje uopće svog sina (starog kao Lea) u vrtić, on ima kod kuće dvije sestre, a još k tome i hrpu djece u susjedstvu sa kojima se svakodnevno druži.

No mislim da je vrtić dobro mjesto i za to da se dijete nauči funkcioniranju u grupi, pri čemu nikako ne mislim na ono da se nauči izboriti za sebe, a i radi toga što je to mjesto gdje jer dijete samo, bez nadzora roditelja.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Sve si jako lijepo to napisala, pogotovo onaj dio o medusobnoj socijalizaciji. Tocno to, zar to nebi trebalo biti najbitnije..obitelj..bar tih prvih par godina zivota..kasnije se sve to rasprsi..malo po malo.
    Odu u skolu, pol dana ih ne vidis, krenu izvanskolske aktivnosti..pa dodatna druzenja..i tako to ide. Ne zelim reci da to nije ok..djeca rastu normalno je to...to je zivot.
    Ali zasto bar te prve godine nebi bili kuci (ako su u mogucnosti naravno), zasto svi tupe s tim vrticem i socijalizacijom?

A ovaj dio me zanima..
    Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Vi svaki dan imate nekoga za igru? Jerbo mi nazalost nemamo :/
    Svi su u vrticu, a kasnije se vise nikom neda za nekakva druzenja barem ne kroz radni tjedan.
    Druzimo se s jednom starijom curicom koja ide vec u skolu i moja Buba se obozava s njom igrati.
    A ostali prijatelji dogovorimo druzbu tu i tamo, ali to nikako nije svaki dan.
    No moja Buba kaze da joj je ok doma, da joj ne fale vrticki prijatelji..ne pokazuje bas zelju za povratkom u vrtic.. :/
    Nemamo baš svaki dan. Imamo često. I imamo malu seku doma koja je svakim danom sve bolji prijatelj za igru. Ima 19 mjeseci.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Igraonica Koala, Siget 18c

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo da se pohvalimo da smo NAPOKON i mi našli nešto za "socijalizaciju". Mislim da sam baš na ovom topicu pročitala da netko preporuča Kindermusik u Zaprešiću ali sad nigdje ne mogu naći taj post. U svakom slučaju mi smo otišli na demo radionicu i Gregor se oduševio i sad smo već bili 3-4 puta i oduševljenje ne jenjava baš zato što se ima priliku igrati s drugom djecom (i to od malih beba do "veeelikih" predškolaca) a uz to još pjevaju, plešu i sviraju.
    Razmatrali smo bili i ovu opciju fitnessa za djecu što je netko ovdje preporučio ali Gregor nije baš "fizički" tip a muziku voli tako da mu je ovo baš sjelo.
    Ako nekog isto zanima možete naći više informacija na www.djecjiglazbenisvijet.hr

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

piše na siteu da je u zaboku?kaj imaju nekaj i u zaprešiću?od kad do kad su im radionice?thanx

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    piše na siteu da je u zaboku?kaj imaju nekaj i u zaprešiću?od kad do kad su im radionice?thanx
    u subotu 20.02..2010. u 18:30 u Zaprešiću, Ivana Mažuranića br.32, u prostorijama udruge Zlatna Duga će se održati Kindermusik DEMO Family Time, radionica glazbe i pokreta za djecu od 0-7 godina. Dolazak je potrebno najaviti na njihov mejl.

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Radionice su po dogovoru. Mi smo se kao grupa dogovorili za nedjelju u 11 jer nam je to svima odgovaralo. I da, u Zaprešiću su, nisam ni znala da ima nešto i u Zaboku.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zna li netko za dramske radionice za male (3,5 g.) ?

Za veće ima, ali mi smo toliki koliki smo

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zna li netko za dramske radionice za male (3,5 g.) ?

Za veće ima, ali mi smo toliki koliki smo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ima Kindermusik i u Zagrebu. U SMART KIDSU: http://www.smart-kids.info/
    Village za bebe od rođenja do 18 mjeseci
    Family Time (za djecu od rođenja do 7 godina) odlično za cijelu obitelj da se dobro zabavi
    Young Child (za djecu od 4 1/2 - 7 godina) uče svirati sve instrumente, note, improvizirati.....
    a na svim radionicama se radi i na hrvatskom i engleskom jeziku.
    Možete pogledati na youtube sve radionice: http://www.youtube.com/kindermusikrocks

stvarno toplo savjetujem

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cijene su ok za Kindermusik: 15o kn mjesečno za Zabok i Zaprešić i za Zagreb 250 kn zbog dodatnih troškova.
    A kvaliteta na svjetskoj razini

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Potpisujem. Gregor i ja OBOŽAVAMO ići.
    Citiraj MAYA81 prvotno napisa Vidi poruku
    cijene su ok za Kindermusik: 15o kn mjesečno za Zabok i Zaprešić i za Zagreb 250 kn zbog dodatnih troškova.
    A kvaliteta na svjetskoj razini

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kindermusik - DEMO SATOVI:
    30.10.2010, subota, 9-10 Village (od rođenja do 18 mjeseci), 10-11 Young child (4,5 do 7 godina),
    11-12 Family time (djeca od rođenja do 7.godine s jednim ili oba roditelja i braćom)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

drage mame, padam u nesvjest kad vidim cega sve ima u Zagrebu!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zanimaju em iskustva iz prve ruke o "Smart kids" family time, ako je netko pohadjao prijasnjih godina ili u proslom semestru?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a jel ima netko da je upisao dijete na smart kids - jutarnja igraonica od9-12h?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •