Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ne mogu da spavam

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Ne mogu da spavam

Porodila sam se pre 3.meseca, imam stariju devojcicu od 3.god, znaci puno obaveza preko dana, mm radi stalno, i kad najzad uvece svi polegaju ja ne mogu da spavam!!!
    Sedim tako, gledam tv, surfujem po netu do 3,4h.Nocas (tj.jutros) sam legla u 05.30h, (beba me budila da siki svakih 1,5h)ustala u 10.00h. i evo me ponovo jos jedna noc a meni se ne spava.
    Ne znam sta da radim, nemam nikakav problem, uzivam u deci, sve je ok, ne osecam cak ni umor, ali svakako znam da nije zdravo, pogotovo sto dojim.
    Pa eto, ako neko ima neki savet...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedan od savjeta bi sigurno bio da se makneš od interneta i tva. Meni te stvari samo pojačavaju nesanicu,pogotovo kada se u neko doba noći "probije zid"
    Probaj čitati nešto opuštajuće i dosadno, popiti smirujući čaj ili toplog mlijeka, kad se ostali ukućani smire.
    Ne bih ignorirala nesanicu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

majin savjet plus caj od valerijane prije spavanja, mirisno ulje lavande (bilo je u avona prije kupiti nekakav sprej od lavande koji poprskas po sobi ili samo upalis svijecu sa uljem), kakao prije spavanja...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uz tako malo dijete treba se opustiti... I ja sam u toj dobi držala uši u zraku ko zec i trebalo mi je 2-3 mjeseca da se opustim. Dobro je kad ima još netko u kući (čisto za svaki slučaj, ako beba zaplače, a mama spava i ne čuje odmah).

No, moram reći i ovo - iako sam jutarnji tip, ja sam kao mlada djevojka i žena mogla spavati "ko klada" u svako doba dana i noći. Otkad sam rodila prvog, pa onda i drugog sina, nikad više ne spavam tako tvrdo i bezbrižno, uvijek na nekoj razini osluškujem djecu. I nemam pojma hoće li se to ikada promijeniti - možda kad se odsele i/ili ožene !

Šalu na stranu, potpisujem savjete za micanje od elektroničkih medija, a i za lavandu (3 kapi u kadu punu tople vode i opustiš se krasno), a onda u krevet... Čak ako i ne zaspiš, misli na lijepe stvari i bit će ti bolje - spavala ili ne... Spavanje će se s vremenom ustaliti na razinu koja ti je potrebna.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Čaj od matičnjaka je zakon, ja sam trudna i sad ga ne pijem mada sam negdje pročitala da može i u trudnoći no nekako nisam sigurna - u biti pušem u trudnoći na sve biljne s razlogom. mislim da bi kao dojilja mogla piti matičnjak - ja jesam i nije bilo neželjenih efekata.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Meni te stvari samo pojačavaju nesanicu,pogotovo kada se u neko doba noći "probije zid"
    x

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Čaj od matičnjaka, moj potpis

ex_time avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Re: Ne mogu da spavam

Citiraj jeka prvotno napisa
    Porodila sam se pre 3.meseca, imam stariju devojcicu od 3.god, znaci puno obaveza preko dana, mm radi stalno, i kad najzad uvece svi polegaju ja ne mogu da spavam!!!
    Sedim tako, gledam tv, surfujem po netu do 3,4h.Nocas (tj.jutros) sam legla u 05.30h, (beba me budila da siki svakih 1,5h)ustala u 10.00h. i evo me ponovo jos jedna noc a meni se ne spava.
    Ne znam sta da radim, nemam nikakav problem, uzivam u deci, sve je ok, ne osecam cak ni umor, ali svakako znam da nije zdravo, pogotovo sto dojim.
    Pa eto, ako neko ima neki savet...
    Zamjeni TV i racunalo sa knjigom
    Kazu da intezivno svjetlo ne dopusta stvaranje nekog hormona koji regulira spavanje

I samo za tebe: http://www.youtube.com/watch?v=Zo43yBzfoY0

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

potpis na sve savjete

pokušaj navečer dok suprug ili netko pričuva dijete prošetati po svježem zraku 15 minuta, nakon toga čaj, tuširanje i krevet.
    idealno bi bilo da to bude dovoljno rano da bebica još nije zaspala nego je onda podojiš prije spavanja i ostaneš u krevetu.

dojenje je savršeno za uspavljivanje, ali ako se nakon njega digneš još oprati suđe, peglati i vješati veš, razbudiš se potpuno.
    meni se taj prvi san na početku noći pokazao najkvalitetnijim. i ako ga propustim nikakvo jutarnje ostajanje u krevetu ga ne može nadoknaditi.

kad čovjek jednom upadne u krug dugog ostajanja budnim i sve kasnijeg dizanja, teško je izaći iz toga i kad-tad pukne ili imunološki ili psihički.

presjeci ovako tjedan dana i unormaliti će ti se bioritam.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

uzmi pa čitaj memoare nekog političara.
    šta? meni je pomoglo preporučam Churchilla.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala na savetima.Probacu, narocito taj caj od maticnjaka, da me malo spusti i smiri adrenalin koji ceo dan samo cepa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •