Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kako dati sirup koji neće???!!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Kako dati sirup koji neće???!!!

Moja mala bolesnica ima 9 mj. i dobro kuži kad u usta ide fina papica, cika i nešto drugo fino, a kada ogavni sirup. Sad smo bubani i treba dobiti Amoxil i Bisolvon kapi, međutim usta su joj čvrrrrsto zatvorena i okrene glavu
    Probala sam to sve ubaciti s malo sokića ali uspjela sam je zavarati samo dva puta, prepametna je :?
    Vaši savjeti....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji nisu htjeli žlicu ni primirasati, ali uz većinu ovakvih sirupa dobiješ onu tupu "špricu" za doziranje. To je mojima bilo zanimljivo (a i zgodno je jer točno možeš odmjeriti zadanu količinu) i s tim je išlo. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja isto dajem sirup na špricu, nikad nisam ni probala drugačije....
    jednostavno ga posjednem u krilo, lijevom rukom "zarobim" a desnom ušpricam sirup, ali polako da nebi došlo do povraćanja...
    i kod nas funkcionira....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo isto to radili sa špricom kad je trebalo. Kad je vidla da joj pokušavamo špricnuti, počela se derati, pa sam joj malo pomalo špricala i tak je gutala.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pokusaj umuckati lijek u jogurt ili kasicu s dosta intenzivnim okusom tako da ne skuzi lijek.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Pokusaj umuckati lijek u jogurt ili kasicu s dosta intenzivnim okusom tako da ne skuzi lijek.
    Mislim da ovo nije baš pametno, lijekovi se ne bi smjeli mješati s hranom. Kod večine antibiotika piše koliko prije ili poslije jela se uzimaju, da li ne smiju s mliječnim proizvodima,...
    Jedino miješanje koje je meni ok je s vodom (ako je nužno), i mic po mic davati na špricu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jedan roditelj drži dijete u krilu i dlanom jedne ruke fiksira glavu, a drugom rukom drži ručice i podlakticom tijelo da se ne vrti
    drugi roditelj špricu gurne u kut usnica i potiskuje malo po malo

grubo zvuči, ali mi drugačije ne uspijevamo
    isti položaj koristimo i kad saugamo nos Ariannom i kad uštrcavamo fiziološku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ne bih miješala lijek u hranu jer se može dogoditi da neće sve pojesti pa ne znaš koliko lijeka je uzela.

Mi ovak radimo kao apricot, malo je grubo ali traje par sekundi. Za to vrijeme nije problem štrcnuti u usta jer viče

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

o, naš ne viče nego skupi usta takvom snagom da jedva onaj uski "pimpek" od šprice uguram
    ali onda ide

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi jedino mozemo davati lijek u tekucini ili u hrani.
    Od zlice ili sprice nema koristi jer je mala uvijek sve ispovracala.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

potpisujem kajsiju

ništa bez šprice, i to one prave injekcijske. Čak i sad kad su veći dajemo im špricom jer su tako naučili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •