Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Baterije za foto aparate?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Baterije za foto aparate?

Ljudi,

dajte mi recite koja baterije koristite za vaše fotoaparate!
    (tu sad mislim na one koji imaju u svojim aparatima standardne AA baterije)

Ja uglavnom koristim punjive Duracell baterije, međutim u zadnje vrijeme su se pokazale JAKO nepouzdanima. Nekoliko setova sam morao baciti nakon tek 3-4 punjenja - jednostavno, nisu više radile. Kad sam ih napunio imale su normalan napon, no kad ih stavim u foto aparat, ispucam 4-5 slika i već su gotove.

Neki prodavači su mi rekli da je Duracell nekad bio marka, a sad da prodaje smeće.

Kakva su vaša iskustva?

Pitao sam prodavače za preporuke - neki kažu Varta, neki su predložili Kodakove batrije (kupio i dosad ih jednom upotrijebio) ...

Što se tiče punjača (za kojeg znam da može isto biti problematičan), koristim Duracellov brzi punjač - kod cca 60% baterija je sve ok, no kod ostalih se javlja taj problem da vrlo brzo više ne valjaju (slično je bilo i sa prethodnim "sporim" punjačem, isti je bio postotak loših baterija).

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koji točno aparat imaš?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo lani nabavili ovaj punjač i ove Vartine baterije i funkcioniraju besprijekorno. Nakon toga počeli su proizvoditi baterije većeg kapaciteta (2700 mAh), ali te još nismo dobavili. Pretpostavljam da nam ne ginu kad T. još malo poraste...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

joj tatek i ja sam nekad imala slican problem. imala sam canon i fotke su super, ali sto je taj gutao baterije . MM me uvjeravao da ja bacam novce i da sam lijena puniti baterije i sl. ali hodala sam s tim malim foticem i velikim ruksakom punim baterija. na kraju sam odustala od njega, poklonila ga uz napomenu da ce novi vlasnik bankrotirati na njima.
    poslije sam kupila fotic koji ima svoj punjac i to je bio preporod za mene
    cak sam sve probelme iznjela frendu koji je kupovao za NJZ fotic i napominjala da kupi onaj kojiima vlastitu bateriju. naravno da nije kupio i da sad ima isti probelm.
    eto izjadah se.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i moj canon guta duracellke (jednokratne) ko blesav, a jeftinije baterije s prezirom odbacuje.

poklanjanje aparata nije rješenje , dajte neko drugo.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja imam Canon, Powershot IS2, star 4 godine. I sa nekim Duracell baterijama radi super, nekad znaju trajati i mjesec-dva-tri i sa dosta fotkanja ... no, sa drugima, istog tipa, istog kapaciteta, kupljene na istom mjestu, uopće ne radi.

Dakle, ipak je do loših baterija, a ne do foto aparata.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam prošle godine kad sam kupovala fotić(onu malo veću mrcinu, Olympus), na preporuku prodavača(u Emmezeti), kupila i punjač za baterije i baterije koje se mogu puniti.

Ovaj(ili sličan tome): http://www.fotos.hr/popup_image.php?...fe32e449c87354

S tim da je bitno kako mi je prodavač rekao da baterije budu sa što više mAh, da duže traju. Ja sam uzela one od 2000 mAh, baš takve marke koje su na punjaču na linkanoj stranici.

Nama izdrži npr. cijelo more od 10 dana, ispucamo oko 1000 slika+ par filmića na foto aparatu.
    Jednom sam stavila duraselke jer su mi ove bile prazne i nije mi izdržalo niti par serija slikanja. Koma. Rađe si kupiti set rezervnih ovih punjivih. Ispalti se, samo kad se izračuna koliko se puta set od 4 duraselke promijeni.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da sam procitala negdje prosle godine usporedbu AA baterija upravo kada se koriste u foticima, i da su na testovima najbolje prosle Vartine baterije.

Osobno koristim Energizer punjive baterije 2450 mAH i punjac (takodjer Energizer), i iako uvijek jako puno trosim (aparat mi bude na stand-by, zoom tamo pa vamo, pregledavanje fotki na foticu, plus masu, ali masu okidanja, a fotic koristi 4 baterije odjednom), zadovoljna sam sa njihovim trajanjem.

Ne vjerujem u brze punjace, iz iskustva ako puni cca 18h, baterije kasnije traju jako dugo.

Meni npr. na putovanjima (kad se fotic koristi jako puno) baterije tako traju 1,5 dan, a na dan sigurno ispucam barem 1,5 GB u kolicini fotki (plus sve ostalo sto trosi baterije, a gore sam vec nabrojala).
    Obicno nosim 3-4 seta punjivih baterija, jedne punim, jedne u foticu, ostale su rezerva...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Ja sam prošle godine kad sam kupovala fotić(onu malo veću mrcinu, Olympus), na preporuku prodavača(u Emmezeti), kupila i punjač za baterije i baterije koje se mogu puniti.

Ovaj(ili sličan tome): http://www.fotos.hr/popup_image.php?...fe32e449c87354

S tim da je bitno kako mi je prodavač rekao da baterije budu sa što više mAh, da duže traju. Ja sam uzela one od 2000 mAh, baš takve marke koje su na punjaču na linkanoj stranici.

Nama izdrži npr. cijelo more od 10 dana, ispucamo oko 1000 slika+ par filmića na foto aparatu.
    Jednom sam stavila duraselke jer su mi ove bile prazne i nije mi izdržalo niti par serija slikanja. Koma. Rađe si kupiti set rezervnih ovih punjivih. Ispalti se, samo kad se izračuna koliko se puta set od 4 duraselke promijeni.
    Gle, pročitaj još jednom moj uvodni post - baš i kažem kako te PUNJIVE baterije sve češće nisu ni za što. Od posljednjih 20 kompleta PUNJIVIH duracell baterija njih 6 sam morao baciti nakon svega nekoliko punjenja jerjdnostavno više nisu bile za upotrebu. Napunim ih, prekontroliram napon sa mjernim uređajem, bude sve ok, ispucam par fotki i više ne radi, napon padne.
    A sa drugima mogu ih isto tako puniti, i onda ispucati par stotna fotki bez problema.

Imam dojam da je kvaliteta tih PUNJIVIH barerija firme duracell jako varijabilna i da su nepouzdane. A nije baš da su jeftine.
    I sad pitam jel mi neko može preporučiti neku amrku baterija kojesu pouzdanije ... jer najgluplje što mi se može desiti (a dešavalo se) je da ngdje anvrh planien želim usliakti prekrasan pogled ili rijetku biljku, zamijenim baterije i - ništa, ne radi.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Ne vjerujem u brze punjace, iz iskustva ako puni cca 18h, baterije kasnije traju jako dugo.

Meni npr. na putovanjima (kad se fotic koristi jako puno) baterije tako traju 1,5 dan, a na dan sigurno ispucam barem 1,5 GB u kolicini fotki (plus sve ostalo sto trosi baterije, a gore sam vec nabrojala).
    Obicno nosim 3-4 seta punjivih baterija, jedne punim, jedne u foticu, ostale su rezerva...
    Vidiš, na početku nisam ni ja vjerovao brzim punjačima, no ova stvar se dešavala i sa "sporima" - kod nekih bateriaj je sve 5, kod nekihne valja, s oba punjača.

Ja obično ispucam na putovanjima po 100-200 fotki, baterije mi traju po 5-10 dana jer iako puno zumiram, minimalno koristim fleš.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tatek, uzrujao si se.

btw, moj canon neće vartu. samo duracell.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam Energizer i punjač i punjive baterije i izludile su me. Pune se jako dugo, ne traju ništa a nije da imam neki poseban fotić. Najprije sam mislila da je do fotića a onda sam uzela Sony punjive i za sad sam zadovoljna.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    tatek, uzrujao si se.
    jesam.

objašnjavam tu stvar već 50 puta raznim prodavačima i uvijek me skuže tek iz valjda desetog puta. izgleda da loše objašnjavam ... a ne znam kako bih bolje to učinio.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

izvini ivančice, nisam se uzrujao radi tvog posta već radi moje nemogućnosti da to objasnim da svima bude jasno.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko dugo im treba vremena da se napune?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tatek, uzrujao si se
    ja ga razumijem, s tim da je moj bio onaj mali digitalac, jer mi se ne da nositi veci fotic po parkicima.
    btw, moj canon neće vartu. samo duracell.
    i moj je bio izbirljiv

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjetila sam se jos jednog faktora: kolicine punjenja. Obicno na pakovanjima pise da se mogu puniti i do 1000 puta, no iz prakse, nakon stotinjak punjenja pocnu zafrkavati.

Tatek, probaj onda te Vartine... Pokusat cu veceras iskopati van clanak gdje sam to procitala, ako nadjem, prepisem sutra ono najbitnije.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tatek, sve ok . Ja priznajem da sam površno čitala tvoj prvi post i da sam skužila da se žališ na obične duraselke(moji starci imaju njih u svom fotiću). Otud moje tako blesavo složen post.

Mada, ja sam s mojim(gore navedenim punjačem i baterijama) stvarno super zadovoljna.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure, hvala vam na informacijama (pogotovo tebi, Elly, baš me zanimaju ti podaci!), ali i razumijevanju (ivančice, ajvica )!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam Kodak i Grundig, nemam ih kod sebe pa ne znam točan kapacitet, ali negdje preko 2000 mAh, i pune se cca 17 sati.
    Ono što sam primijetila da ako ih idem koristiti kad su friško napunjene traju solidno, ali ako ih napunim i koristim nakon recimo dva tjedna, ne traju mi ništa dulje nego neke jednokratne vulgaris.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi koristimo ove baterije (GP) i traju nam već 4 godinu. Pune se dugo, ali dugo i traju. A okidamo svao malo, doduše ne tako puno kao vi , ali svejedno dosta.
    http://images.google.com/imgres?imgu...a%3DN%26um%3D1
    Frend koristi eneloop sanyo i isto je jako zadovoljan.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Baš sam mogla i smanjim link

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Smanjit
    Idem spavat

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Posve razumijem frustraciju.
    Možda nije stvar i firmi nego i u tipu punjivih baterija. Ovdje ima zgodan članak o tome.
    A ni samopražnjenje nije zanemarivo ako nisu napunjene netom prije upotrebe ili barem što bliže tome. Još i temperatura...

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koristim sanyo punjac i sanyo baterije 2700 mAh i prezadovoljna sam. doslovno zaboravim od punjenja do punjenja, a fotic radi besprijekorno kad god mi treba, nekad je to non-stop pogon (putovanja), a na svakodnevnoj razini je uvijek pri ruci kad zatreba za par fotki...
    inace, fotic je canon, star cca 5 god, a ovaj punjac i baterije imam oko 3 godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo muku mučili s punjenjenm baterija i već smo mislili da nam je aparatu vrijeme za penziju . i onda otkrili sony punjive baterije (2500 mAH) i fotić opet radi . uz njega smo uzeli i njihov punjač.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="spajalica"]joj tatek i ja sam nekad imala slican problem. imala sam canon i fotke su super, ali sto je taj gutao baterije . quote]

U potpunosti se slažem. Samo što ga ja još uvijek imam i još uvijek punim baterije na punjaču...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eh sad jel to marka, al prepissat ću šta piše, MM to nabavlja i bakće se s tim baterijama:
    GP (to je valjda marka)Ni-MH AA HR6 300AAHC1.2V min.2900mAh Standard chrage 16 Hrs at 290 mA

bisera mene, evo i web stranica:
    www.gpbatteries.com.hk

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Cure, hvala vam na informacijama (pogotovo tebi, Elly, baš me zanimaju ti podaci!)
    Ja se ispricavam na kasnjenju - dio magazina s tom tematikom koji mi je arhiviran ovdje sam konacno pregledala, i u njima tog clanka nema.
    Moram jos pregledati drugi dio magazina, koji mi je u HR; uskoro putujem, pa cu ih onda pregledati.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vec par godina koristim SONY CYBER SHOT Ni-MH AA BATERIJE, skupa sa sony punjacem i prezadovoljna sam
    imam dva kompletica baterija (po 2 kom) i dok su jedne u aparatu, druge napunim, spremim, izvadim kad se ove isprazne, stavim ove punit i tak u krug
    s vremena na vrijeme mi se zna desit da nemam ni jedne napunjenje, ali to fakat jako rijetklo

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da moje su 1,2V 2500mAh
    ak je i to vazno

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baterije najčešće koristim jednokratne ali isključivo alkalne. Naime, alkalne baterije osim što je manja vjerojatnost curenja i korozije imaju i veliki kapacitet (oko 3000mah), a praktično nikakvo samo-pražnjenje. Biram najjeftinije alkalne jer se alkalne baterije međusobno niti ne razlikuju. Famozne duracelke se uspoređuju s cink/ugljen baterijama, a to je kao usporedba krušaka i oskoruša.

Od punjivih koristim nekakve điđi-miđi od 2500mah uz pametni punjač iz Lidla. Takvi punjači obave i kondicioniranje baterije, ali najvažniji aspekt im je individualni tretman. Svaka baterija pri punjenju ima karakterističnu V-I karakteristiku i kad se prekorači točka od 100% popunjenosti baterija malo strada. Pametni punjači promatraju napon na svakoj bateriji posebno i prekidaju punjenje kad se baterija napuni.

Kod punjača u koje se ulože sve baterije odjedamput i pune kolektivno dolazi do različitog punjenja baterija i nakon nekoliko ciklusa poneka baterija strada. Najgori dio je da - ne znaš koja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •