Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: bebe u planinama

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno bebe u planinama

Tražila sam preko pretražnika, ali nigdje nisam našla odgovor.
    Da li bebe smiju na velike visine. Mi bi išli na 3200m. Beba će biti stara 9 mjeseci.
    Jel istina da gdje mogu mame mogu i bebe ili?

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Helouu mame.. što je pitanje tako teško??
    pliiiz, help!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa valjda i na tim visinama žive ljudi, a i oni imaju bebe.... Nisam stručnjak, ali mislim da je OK

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Treba voditi računa o temperaturi zraka, tj. koliko mjeseci do toliko - minus celzijevaca.
    Za nadmorsku visinu pitaj dr.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala na odgovorima. I mislila sam pitati dr. o nadmorskoj visini s obzirom na promjene u tlaku koje osječamo i mi odrasli a kamoli ne djeca.
    Nisam skužila to s temperaturom. 9 mjeseci do -9 stupnja?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

da, tako je.
    Mjesec dana beba - van do -1 C

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hm... meni ovo sa stupnjevima zvuci malo :/
    mislim da je bitno bebu utopliti, a necete biti vani satima od jednom, i to je vec velika beba 9 mjeseci..
    sto se tice visine, mislim da je to cisto ok.. ljudi sa bebacima normalno idu na skijanje, a ici cemo i mi druge godine.. nije mi ni palo na pamet to da bi mu mogla smetati visina., stovise, hemoglobin ce mu sigurno biti vislji kada se vrati kuci

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Podizem malo...
    Beba ce imati mjesec ipo kad planiramo na skijanje... Ako to znaci -1 stupanj za nju, jel to znaci i da nece moci ni u najmanju setnju?! A ako da, kolica ili sling?!

I jos nesto, vezano uz mamu, smije li mama mjesec ipo nakon poroda uopce skijati?!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mum2Be, mislim da mama najbolje zna kako se osjeca mjesec i pol nakon poroda i da li je sposobna te koliko je to uopce za nju napor.

sto se tice djeteta...posavjetuj se sa djetetovim doktorom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja kolegica je išla na skijanje s bebom od 2.5 mjeseca kojoj je bilo super. Mama ipak nije skijala, ali je uživala u šetnjama. Nekako mi se mjesec i pol nakon poroda skijanje čini ipak preoptimističnom varijantom za mamu . Al, opet ona amerikanka je trčala maraton nakon 6 mjeseci i osvojila zlato...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Moja kolegica je išla na skijanje s bebom od 2.5 mjeseca kojoj je bilo super. Mama ipak nije skijala, ali je uživala u šetnjama. Nekako mi se mjesec i pol nakon poroda skijanje čini ipak preoptimističnom varijantom za mamu . Al, opet ona amerikanka je trčala maraton nakon 6 mjeseci i osvojila zlato...
    Ma dobro, lako za moje skijanje, nisam ja ni mislila obarat sad rekorde, cisto da stanem na skije 1x, 2x... a nisam znala smijem li.
    Vise me zanima za bebu i njeno zimovanje. Ipak nece imati ni 2 mj. :/

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nemam pojma smije koliko beba od mjesec i pol dana moze biti vani na hladnoci i smije li zena mjesec i pol dana nakon poroda skijat (vjerojatno smije ako se dobro osjeca), ali ja na tvom mjestu ne bih isla na skijanje. Iz jednostavnog razloga sto postoji dobra vjerojatnost da cete se vise nagnjavit nego uzivat. Ima divnih bebica koje jedu i spavaju, ali mislim da je vise onih koje svako malo traze cicu, koje imaju grceve pa placu, koje se svako malo bude po noci ... A kad nisi u komforu doma svoga sve to postaje jos kompliciranije.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni se pak cini da bi trebali ici. ja s drugom bebom sam bila puno pokretnija nego s prvim klincem. ne skijam i ne idem u palnine zime, ali mislim da majka svaka zna najbolje da li se moze skijati ili ne. jedino sto bih ja naglasila je putno i zdravstevno osiguranje za sve obavezno napraviti. i uzivati

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A nisam pametna...
    Nesto mi govori da ne idem, pa mislim da cu se ipak drzati svoje intuicije... Iako bi radi MM i starijeg sina skrooooz volila ici ( i malo radi sebe i snjezne atmosfere).
    Ali da je to neki kraci put, nego od Zd do Cortine ipak ima sati i sati, previse mi je to za bebicu cini mi se...
    Netko je gore rekao da se savjetujem s pedijatrom, to cu izmedju ostalog i napraviti...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bit će skijanja još ohohohoho...
    Najvažnije je žene moje vaše zdravlje, da ste vi skroz oporavljene i od poroda i da su se hormoni stabilizirali i vratili u normalu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mum2be, a zašto ne idete u 3. mjesecu'
    Beba će ojačati, a ti se skroz oporaviti.
    Dani će biti dulji i topliji, a snijega će još uvijek biti.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    potpisujem ovo...

i ja sam razmišljala o skijanju u 1. mjesecu, ali sam ipak odlučila da preskačemo to ovaj put... mada, imam poznanicu koja bi morala roditi ovih dana a ide na skijanje s bebom u 1. mjesecu (muž joj je doktor pa joj je valjda lakše)... a i svake godine na skijanju vidim jaaako puno mama i malih beba, tak da mislim da se može...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Izgleda da ce tako i biti!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Bit će skijanja još ohohohoho...
    Najvažnije je žene moje vaše zdravlje, da ste vi skroz oporavljene i od poroda i da su se hormoni stabilizirali i vratili u normalu.
    potpisujem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi idemo na skijanje krajem veljače, Toma će tad imati 6 i pol mjeseci i pedijatar nam je rekao ne na visine iznad 1500m.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mi smo bili pet dana u Austriji, smješteni na 1000 m, a s N. smo bili malo i na više, na jedno 1500, svakodenvno kojih sat-dva, kad bi išli skijati. u biti je bilo super, ona je super podnijela i put i sve (udaljenost 350 km u jednom smjeru), malo je lošije spavala nego inače, vjerojatno zbog drugog krevetića i sobe. išli smo s kumovima, pa bi netko s njom uvijek bio, najviše ja, ali sam i ja nešto skijala. uglavnom super, najviše sam se bojala puta, ali je bilo ok jer smo radili dužu pauzu od sat i pol, tako da nije bilo problema. Ona jučer navršila 9 mjeseci.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bliži se zima,pa malo podižem temu....
    Ako koja od mama koje su imale dilemu ići-ne ići prošle zime još prati temu, voljela bih čuti kako je prošlo zimovanje :?
    i mi se spremamo u sječnju, zbog klinaca-školaraca ne možemo kasnije. beba će tada biti 2,5 mj. Malo sam zatečena ovim "ne na više od 1000m" i onime "koliko mjeseci,toliko minusa" :?
    uh! kako god, podijelite svoja oiskustva s nama, pleaseee

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa
    Bliži se zima,pa malo podižem temu....
    Ako koja od mama koje su imale dilemu ići-ne ići prošle zime još prati temu, voljela bih čuti kako je prošlo zimovanje :?
    i mi se spremamo u sječnju, zbog klinaca-školaraca ne možemo kasnije. beba će tada biti 2,5 mj. Malo sam zatečena ovim "ne na više od 1000m" i onime "koliko mjeseci,toliko minusa" :?
    uh! kako god, podijelite svoja oiskustva s nama, pleaseee
    mi bili kada je našoj bebi bilo 3 mj, to u aziji i to na cca 3200. mali je tako lijepo spavao da je bila milina. nećeš naravno u mećavu s njim ali sve dr.normalno. mi smo inače po zg prve šetnje imali debelo zabundani u kolicima u siječnju prošle god, 3 tj.nakon rođenja, po snjegu. i mali nikada nije niti jednu prehladu imao ili se nekaj dr.desilo. treba paziti ali ne pretjerivati

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

:D divno! znači da ipak nisam baš sasvim luda
    i meni je nekako logično da im visina može samo pomoći (krvna slika, spavanje itd), a putovanje....pa sasvim mu je svejedno gdje spava i klopa, zar ne?
    šetnje su sigurno zdravije na 1800m bez auti,nego tu po gradu....a skijati za sada ipak neće

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Iva se rodila prosle zime i kada smo planirali na zimovanje imala je malo jace od 1 mesec.
    Pitali pedicu,rekla je izricito-ne,da je premala.Inace idemo svake godine na oko 1.500m nadmorske visine.
    Vodili smo je proslog leta kada je imala 7 meseci,a prvi put ce po zimi ici sad s 14 meseci.
    Kada sam se raspitivala,saznala sam da osim namorske visine,vaznu ulogu igra i stupanj vlage na odredjenoj planini(licno mi to nikad ne bi palo na pamet)i da je tamo gde mi idemo-vlazno i da je bolje ici negde gde nije :?
    Svasta covek sazna....

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj, sad ste me baš zarazile s ovim skijanjem Prvo mi je ovaj tjedan došao mail od naše turističke agencije s kojom smo išli na zadnje skijanje u Francusku, a sad vidim i topic ovdje
    Nama skijanje u Francuskoj definitivno otpada, jer se ide busom i jer je preeedaleko, a nigdje drugdje nam nije tako lijepo kao tamo :/ Eventualno dolazi u obzir Austrija, ali opet razmišljam si da nikad nisam išla autom na skijalište, plus nemam nosače za skije. A onda dalje, bilo bi mi dosadno muvati se tamo, a ne skijati, jer na skijanju bi mi skijali po cijeli dan od 9-17h otprilike (mi idemo uvijek u 3.mj), naravno uz pauzu za kavu i kroasane

Inače klinci uživaju u planinama, najbolje mi je vidjeti one malecke skijaše u školama skijanja, izgledaju kao mali astronauti u skafanderićima i kapicama/kacigama, to su valjda bebice koje su tek prohodale, sa godinu i pol, dvije maksimalno. Preeeslatko za vidjeti!

Po meni jedino trudnice ne bi smjele na više nadmorske visine, prvenstveno zbog toga što je zrak rijeđi, a trudnica treba više kisika jer diše za dvoje... Ali za bebe i mame mislim da nema zapreka... osim onih u našoj glavi

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I mi isto idemo na skijanje ove godine :D ! Propustili smo ga prosle godine jer sam bila u 3.mj trudnoce, plus sto ove godine nismo skoro ni vidjeli mora jer je mala imala tek mjesec dana pa smo morali izbjegavati sunce, tako da ovo zimovanje sada ne propustamo! Ona ce imati 6 mjeseci kad budemo isli, a i prujatelji koji idu s nama imaju malu koja ce tada imati 10 mj. tako da nam je dogovor da jedan dan idu skijati mama a tate cuvaju klinke, a drugi dan su tate na skijama a mame doma. Smjestaj nam je na nekih 1000-1500 m visine, tako da sto se tice toga nece biti problema. Jedva cekam :D :D !

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nia, i naše je odredište i francuskoj
    istina da je daleko (cca 900km)ali idemo autom,pa nije problem. Za bebu si nekako mislim da mu je svejedno jel spava doma, u kolicima ili u autu :? Ali nije mi baš jasno ovo protivljenje pedijatara :/
    Iva se rodila prosle zime i kada smo planirali na zimovanje imala je malo jace od 1 mesec.
    Pitali pedicu,rekla je izricito-ne,da je premala.Inace idemo svake godine na oko 1.500m nadmorske visine.
    Vodili smo je proslog leta kada je imala 7 meseci,a prvi put ce po zimi ici sad s 14 meseci.
    Kada sam se raspitivala,saznala sam da osim namorske visine,vaznu ulogu igra i stupanj vlage na odredjenoj planini(licno mi to nikad ne bi palo na pamet)i da je tamo gde mi idemo-vlazno i da je bolje ici negde gde nije
    Svasta covek sazna....
    osim što je "premala", koji je zapravo razlog :?
    Na tim je visinama istina, manji pritisak zraka, ali se zbog toga stvara više eritrocita u krvi i to samo može pozitivno utjecati na bebu (i na odrasle)
    A vlage ima puno više u nizini nego na 1800m.
    Nekako mi se čini da ti savjeti i nisu bazirani na struci nego više na stavu pedijatra kao osobe,a ne liječnika (uh,al sam ovo spetljala! nadam se da kužite što hoću reći )
    Zato bih voljela da nam se jave roditelji s iskustvom zimovanja s bebama

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Iskreno,prosle zime kada je to bilo aktuelno i receno mi je da ne sme ici,nisam se dalje ni raspitivala jer je to bilo upravo ono sto sam i zelela cuti u tom trenutku.
    Naime,nije mi se islo
    Tako da je MM odveo sinove,poveo i baku da se o njima brine a ja ostala kod kuce s bebom i svima lepo
    Uskoto idemo kod pedice pa ju mogu upitati za argumente(kada vec tada nisam) pa vam preneti

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nema puno argumenata protiv. osim izjednacavanja tlakova. odrasli gutaju slinu. tako da je bebi dobro staviti da nesto zvace. to je prepreka ako se ide autom i pa se tako brzo penje na visu nadmorsku razinu. kad se pjesaci taj problem gotovo da ne postoji. mi idemo na na sljeme s n. od njenog 17. dana svaki tjedan smo tamo jednom do dva puta. nikakvih problema nikad nije bilo. hodala sam i u trudnoci sve do poroda (24h prije pocetka trudova smo bili na puntijarki )

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam u 6mj trudnoće bila na skijanju naravno nisam skijala, i išla svaki dan na planinu iznad 2000m i nikakvih problema nije bilo, također smo iduće godine išli sa bebom...vjerojatno sa bebom do 3-4mj ne bi išla, sve ostalo mi je OK

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

D je imao šest mjeseci kad smo bili na skijanju. Nismo s njim išli van jedino kad je puhao jaki sjeverac, sve ostale dane jesmo. Sve je prošlo sjajno i svi smo uživali (iako su se mnogi zgražali kad smo rekli da idemo s bebom).

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Freja imas kakvih savjeta oko logistike. mi se spremamo s bebom od 8 mj. ici na skijanje. kako ste provodili vrijeme? mi imamo u planu dok jedan od nas skija da drugi seta s bebom u marami...

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj katepe prvotno napisa
    Freja imas kakvih savjeta oko logistike. mi se spremamo s bebom od 8 mj. ici na skijanje. kako ste provodili vrijeme? mi imamo u planu dok jedan od nas skija da drugi seta s bebom u marami...
    i nas zanima...
    tamo kamo idemo imaju zgodna kolica koja umjesto kotača imaju sanjke, što je super za šetnje po snijegu a ako bude vrijeme kao lani, vratit ćemo se dobro osunčani čak i ako se ne maknemo s balkona jedino se bojim da ću naslagati fine kilice....topli francuz, kroasani..... pa bez skijanja.....uh
    ali, još se premišljam.... naš će bebač biti nepuna 3mj :/
    kad smo odlučili ići(još u trudnoći), to mi se činilo skroz ok,a što smo bliže tome sve više osjećam nemir pri pomisli na putovanje. Moram priznati da me više brine sami put nego boravak tamo. Uspon do tamo je postepen, do zadnjih 12km, a onda je kao na Sljeme, pa to ne bi smio biti problem. Ali me sve više napadaju neke blesave misli o mogućim nezgodama (da ne kažem nesrećama) tijekom putovanja :?
    A kad već spomenuh sljeme, katepe
    24h prije pocetka trudova smo bili na puntijarki
    ovo me oduševilo
    ja na bikčevićevoj imam jezik do poda i bez trbušine
    svaka čast!

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hej 2xmama a gdje to idete? ja bi stavila jedan disclaimer sta se tice visine. do 1500 m je ok ako se ide pjesice ili ako beba nesto zvace ako se ide s autom.
    ali iznad 1500 m postoje indicije da bi bebama tlak mogao predstavljati preveliki problem pa se ne preporucuje. iako znam da su ljudi isli i nista bebama nije bilo. dodouse znam i za jedan slucaj gdje je beba bila iznad 3500 m a danas decko slabije cuje. (opet tesko je dokazati je li stvar povezana.) mi smo trazili informacije po alpinistickim stranicama, ali slabo se o tome pise... tako da se drzimo ovih nizih brda kao sto je sljeme

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa
    Moram priznati da me više brine sami put nego boravak tamo. Uspon do tamo je postepen, do zadnjih 12km, a onda je kao na Sljeme, pa to ne bi smio biti problem.
    Ma ne brini se za put. Mi smo prvi puta isli sa malenom na put kada je imala 3 tjedna (ok, tada je bilo malo zeznuto), ali sada kada je starija ( 4 mj.) nema upoce problema. Cim krenemo ona zaspe, probudi se par puta za papati, tada stanemo negjde, nahranimo se, presvucemo, jos malo da se protegnemo i sve bude ok. Evo bas smo sinoc dosli s puta, i od tih 6 sati bila je mozda svega sat vremena budna - ocito joj pase voznja. I da napomenem, i pored tog skoro cijelog prospavanog putovanja bez problema mi odspava i cijelu noc.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i mi smo išli na skijanje s oboje djece kad su bili bebe.
    ali, nismo skijali.
    bilo nam je važno da smo na zraku, pa smo šetali sa sanjkama po cijeli dan.
    onda je Orka sa tri godine stala na skije i odonda ide u škole.
    Zrin će joj se pridružiti za dvije godine.

u svih ovih godna, ja sam skijala samo jednu sezonu i to dva dana.

logistika?
    ništa posebno, isto kao i doma.
    jedino što sam ja nosila desetak kutijica sa desetak različitih žitarica i spremala im zasebnu hranu budući da se mi na skijanju hranimo po restoranima, a djeci nigdje ništa prilagođeno nije.
    u mjestu u koje mi idemo (San Candido, Italija) ima Spar u kojemu uvijek ima svježega voća i povrća tako da su oni svaki dan jeli svježe kuhano i njima prilagođeno, kao i kod kuće.
    nosila sam im po dva skafandera i to je to.
    budući da mi nismo "štramplaši", u odlasku svratimo u HM i kupimo jedan par štramplica koje onda nose ispod skafandera: navečer ih properemo, ujutro obuku. kad uđemo u restoran, skinemo skaf i djeca ostanu u štramplama i majici.

mi uvijek idemo krajem prvoga/početkom drugoga mjeseca, kada su dani duži i temperatura viša...

što još treba znati?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme, samo sam došla reći da vam se stvarno divim :respect:
    meni je to užasan tramak, s tako malim bebama na skijanje ići.
    a da ne govorimo o novcu.
    ja sam svoje dok su bili tako mali vodila do platka i fužina i to im je dovoljno snijega dok ne skijaju. i previše.

još jednom, bravo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bome mi je puno veći tramak ići na more i vukljati sav accesssoire za plažu.
    pa vruće, pa se znojiš, pa pazi da ne izgoriš, pa više od pola dana moraš biti u kući...

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

aprikot tnks!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sjecam se dok sam bila mladja, kako mi je bilo krasno vidjeti roditelje dok skijaju, a bebe (od cca 8-10 mjeseci ) su im na ledjima u nosiljkama odmarale.

taj zrak, sustanje snijega pod skijama, borovi i sunce, mislim da je to uzivancija za dijete a i mnostvo prostora za skupljanje iskustava.

ako se ide u neku vrst apartmana ,mislim da se moze sasvim ugodno sve organizirati no opet, treba biti spreman na sve .

ja uvijek dajem glas za odlazak s malenima na planine, makar se samo setalo i uzivalo na zraku i suncu..

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sundrops prvotno napisa
    ako se ide u neku vrst apartmana ,mislim da se moze sasvim ugodno sve organizirati no opet, treba biti spreman na sve .
    ne znam na što to sve moram biti spremna; isto mi je bila kod kuće ili u apartmanu.
    ne idem u "tunguziju", ima i ljekarna i liječnička služba, telefoni... sve što bi moglo zatrebati.
    još mi je bolje nego doma jer smo u potpunosti posvećeni obitelji, nema kuhanja, spremanja, gubljenja vremena na prijevoz i ostale logističke budalaštine.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, da, i obavezno platimo putno osiguranje: za nas 6 nas košta 560 kuna za tih 8 dana

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj katepe prvotno napisa
    Meni je bila važno samo da nismo daleko od Zagreba, jer spadam u skupinu paničara što se tiče boleština, nezgoda i slično. Iz istog razloga nikad ne putujem bez zdravstvenog osiguranja za cijelu obitelj. S obzirom na dob, odlučili smo se za Roglu - blizina Zagreba, mala nadmorska visina (a gotovo siguran snijeg), odlicna skola skijanja za starijeg sina, a sve na samom vrhu (nema spremanja, pakiranja u auto i sl.) i put od samo dva sata, što nije bilo nevažno jer se D nije volio voziti u toj dobi. Gore nema "sela", što nekome može biti mana, ali meni to ne treba jer idemo da budemo na zraku, a ne šopingirati i sjediti po kafićima.

Uglavnom, dogovor je bio da jedan skija, jedan je s bebom. Na kraju je s nama išla i moja sestra pa je zapravo dvoje skijalo, jedan bio s bebom. Stariji sin je uspio skijati po cijele dane (prije podne u školi, poslijepodne s nekime od nas). Samo jedan dan je jako puhalo i padao je snijeg pa se nije dalo biti vani s bebom, ali sve ostale dane smo bili vani po nekoliko sati. Uvijek u marami jer nam se nije gnjavilo s kolicima po ledu (ovo sa sanjkama na kolicima zvuči odlično!). Tada sam još isključivo dojila i ništa nisam nosila sa sobom. Zapravo, baš sam mu tamo počela davati struganu jabuku.
    Osobno sam dosta komotna i ne bih išla ako se svaki dan moram spremati na skijalište, vući gomilu stvari sa sobom i sl. Ovako smo mogli kad god je bilo potrebno skoknuti do sobe.

Marama je meni bila ključna stvar. Bez nje bi bilo znatno teže. Kako sam ja imala i maramu i mei tai, na kraju smo i druge bebe u hotelu zamatali u našu maramu da mogu otići u šetnju kad se s kolicima nije moglo Zahvaljujući tome sad smo bogatiji za neka nova prijateljstva.

E da, mi isto uvijek idemo u veljači. Obično je puno ljepše vrijeme, a dani dosta duži, kao što su cure već i rekle.

Žao mi je što ove godine ne možemo ići. Taj boravak na planini meni je neprocjenjiv, pogotovo za klince. Mi ćemo, po dužnosti, u tople, puno manje zdrave krajeve :/

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

uf freja. zvuci odlicno. rogla je nama i inace draga destinacija. a kolko znam imaju i bazen, ali nikad nisam stigla do njega. super, mi imamo mei tai i sling pa cemo ju u tome nosati...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, dijete u marami i pod jaknom
    http://lh5.ggpht.com/_AdS4wuEzvzk/SY...6/IMG_1490.JPG

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

aprikot jeste vi mozda bespelenasi? tlaka nam je stavit bonki pelenu al morat cemo jer ne znam kako bi ju vadila iz skafandera. bdw super veliko dijete tnks na slicki!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nismo bespelenaši, to mi čak ni na pamet palo nije.
    ali, ovaj naš skafander je bio vrlo jednostavan za otkopčavanje tako da vjerujem kako ne bi bilo većih problema.
    jedino što si onda vezan za blizinu tople prostorije s umivaonikom/kadom... nečim. Ili se to može obaviti i vani?

(Zrin je imao skoro 10 mjeseci kad je prvi put bio, Orka je išla sa 4)

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

:D nemate pojma kako mi je drago što nas je toliko zaljubljenih u planine
    mi ćemo (valjda) u valmeinier, vrlo blizu talijanske granice, smještaj u apartmanima u podnožju skijališta, na 1800m. 150 km staza, sve do valoire-a povezano sedežnicama.
    puno nam je jeftinije nego slovenija, austrija i italija, a staze su super! jedino je malo daleko
    plan je da malo skija MM s klincima,malo ja, ali sudeći po tome koliko moj mali miš papa, nisam sigurna da će me pustiti baš na dugo od sebe Nadam se da ću i tada dojiti, pa si sve mislim da bi bilo pametno otkazati moju ski-kartu. Mi ćemo šetati, uživati na suncu, papati i udisati friški planinski zrak
    naravno, prije puta uvijek uplatimo putno
    sjecam se dok sam bila mladja, kako mi je bilo krasno vidjeti roditelje dok skijaju, a bebe (od cca 8-10 mjeseci ) su im na ledjima u nosiljkama odmarale.
    ovo smo baš tamo vidjeli pretprošle godine. tata nosi bebu,a mama hendla klinca od cca 3 godine na skijama preslatko
    ali, nisam sigurna da bih se usudila tako skijati. Iako tamo ima i staza na kojima je to savršeno izvedivo, prošle zime je MM-a pokupio s leđa mladić koji nije znao kako stati,nije ga uspio ni zaobići,a brzina je bila prilična :shock: Moj se dragi našao na leđima ne snašavši se....srećom, ostao je u komadu. Ali zamisli da je imao nosiljku s bebom :shock:
    mislim da ćemo se nas dvoje držati sanjki, a ako se priviknemo na nošenje, možda i klizališta. I definitivno-pekarnice i slastičarne
    E, imam još jedno pitanje vezano uz "logistiku" - je li tko nosio sa sobom platnene pelene, koliko i jeste li ih tamo prali ili?
    U tom našem selu postoji laundry service, ali ne bih im baš ostavljala pelene :/ Tamo je voda u apartmanima jaaaako topla, pa sam mislila sama ih prati u umivaoniku. Temp vode je sigurno iznad 60 stupnjeva,a na toliko ih perem u perilici... :?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I mene zanima ovo za platnene. Malo mi je puno biti sedam dana u jednokratnim, a opet neznam kako bih se snasla tamo sa pranjem i susenjem. Uz to, i ova druga mala od prijatelja koji idu s nama je isto platnenopelenasica, tako da bi imale sta prati svaki dan :/

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •