Citiraj anek prvotno napisa
i mi smo imali s vidom takvu početničku sreću koja je trajala 4 mjeseca, a onda je on malkice "živnuo" po noći to nema veze s dohranom!
i eto ga...17 mjeseci prošlo, a on još uvijek daleko od spavanja 8 sati u komadu. znam, znam, teško je, ali vjeruj mi, uvijek može biti još teže - i ja sam zombijala naveliko, a i sad s vremena na vrijeme /sad ti je skok u razvoju, poslije će izbijati zubi, pa prve noćne more, pa strah od odvajanja...pa..../,ali sve to dođe i prođe i ti se sama sebi čudiš "pa kako sam to izdurala??"
svaki trenutak koji možeš iskoristiti za spavanje preko dana - iskoristi, odmaraj se kad god ugrabiš imalo vremena, dobro i zdravo jedi, pazi na sebe, čitaj "no cry sleep solution" - znam da su fraze, ali pomaže.
welcome to the club mamazombića!!
I kod nas je vrlo slična situacija... samo nije prošlo 17 mjeseci nego 13 I dalje se budi noću, ali je sve postalo podnošljivo.
E da, i nama su svi govorili da je dijete gladno i da mu uvedem dohranu što prije jer da se zato budi noću. I uveli smo mu dohranu s 5,5 mjeseci, i ništa se nije promijenilo uvođenjem krute hrane. Naravno. Počeo je malo bolje spavati zadnjih 2-3 mjeseca (što znači da se ne budi svaki sat nego svaka 2-3 sata), ali to s prehranom nema nikakve veze.